Vesti
Kultura

Otkazani časovi u Školi glume i premijera predstave Antigona

Škola glume Narodnog pozorišta u Prištini koja je prošle srede počela sa radom otkazala je časove zbog najnovijih mera zaštite od kovida koje je uvela Vlada Srbije.

Otkazani časovi u Školi glume i premijera predstave Antigona
Škola glume u Gračanici (Foto arhiva Kim)

Posle jučerašnje odluke Vlade Srbije o pooštravaju mera prevencije, glumice Narodnog pozorišta koje drže časove obavestile su mališane sa centralnog Kosova da ove nedelje neće imati časove.

"U skladu sa odlukom o poštovanju mera danas nije održan čas glume, na našu veliku žalost a verujem i na žalost sve dece. Ako se i sledeće nedelje ovo bude nastavilo, održaćemo online čas glume da bar malo uvedemo dečicu u ono što smo imale u planu za ovu godinu. Nadamo se da će se situacija oko kovida smiriti, i da ćemo neometano nastaviti sa našom Školom glume svake srede. Čuvajte sebe i svoje bližnje. Budite odgovorni", poručila je u izjavi za RTV Kim glumica Tamara Tomanović.

Osim časova glume, Narodno pozorište u Prištini otkazalo je i najavljenu premijeru predstave "Antigona" koja je bila zakazana za 25. mart u Gračanici. Ovu informaciju je za RTV Kim potvrdio reditelj predstave Nenad Todorović.

Direktor Pozorišta Predrag Radonjić kaže da  veruje da će uprkos otkazivanju ove premijere, do kraja proleće biti realizovan ambiciozan i bogat program ukoji priprema ansambl.

"Nakon uspešnih premijera predstava "Ribarske svađe" i "Placebo" u Gračanici i u Zubinom Potoku a potom u Beogradu i sinoćne premijere u Novom Sadu "Deoba" Dobrice Ćosića u režiji Juga Radivojevića koju smo uradili u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem i Narodnom pozorištem u Nišu, prinuđeni smo da, zbog novih epidemioloških mera koje je donela Vlada Republike Srbije, odgodimo premijeru "Antigone" u režiji Nenada Todorovića koja je planirana 25. marta u Gračanici i prekinemo izvođenja naših predstava. Nadamo se da će nove mere samo privremeno obustaviti naše aktivnosti u realizaciji programskih aktivnosti iz prethodne i tekuće godine. Pored "Antigone", ukoliko nam to okolnosti dozvole, u aprilu nas očekuju i kosovska premijera "Deoba", potom i premijera "Uloge moje porodice u svetskoj revoluciji" koju radimo u produkciji sa Kruševačkim pozorištem, a u maju i "Ajduci" u saradnji sa Sterijinom pozorjem", ističe Radonjić. Ostale vesti

Gimnazijalka Mila Mihajlović objavila zbirku ljubavnih pesama
Mila Mihajlović, učenica prvog razreda Gimnazije u Lapljem Selu objavila je u novembru zbirku ljubavnih pesama pod nazivom „Večni trag“.
  • 07.04.2021
Premijera predstave „Deobe“ i Festival „Mali Joakim“ odlažu se za maj
Dva dana pre najavljene premijere u Gračanici, odlaže se izvođenje predstave „Deobe“ u režiji Juga Radivojevića. Zbog novih mera protiv širenja epidemije koje je uvela Vlada Kosova, pomereno je i održavanje 13. Festivala predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, saznaje RTV Kim.
  • 06.04.2021
Gračanica: Od 12. do 18. aprila festival
Narodno pozorište u Prištini i Dom kulture "Gračanica" će od 12 do 18. aprila biti domaćini pozorišnog festivala za decu "Mali Joakim".
  • 01.04.2021
Predstava
Premijerno izvođenje koprodukcijske predstave "Deobe" Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta u Prištini, po tekstu Dobrice Ćosića i u režiji Juga Radivojevića, zakazano je za četvrtak, 8. april u 19:00 časova, u Domu kulture u Gračanici.
  • 01.04.2021
Premijera predstave
Porozišna predstava „Polomljeno rebro“ reditelja Janka Cekića, po scenariju Nadice Đorđević, biće premijerno izvedena večeras pred publikom u Gračanici.
  • 31.03.2021
„Presek stanja“ u Mitrovici
Izložba crteža „Presek stanja“ likovnog umetnika Aleksandra Glibetića iz Kraljeva biće otvorena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u sredu, 31. marta 2021. godine u 19 časova.
  • 30.03.2021