Otkazana izložba, "stop" na Jarinju i za slike

Izložba slika akademske slikarke Suzane Stojadinović, koja je u sredu uveče trebalo da bude otvorena u galeriji Fakulteta umetnosti u Severnoj Mitrovici otkazana je, jer ovoj umetnici na prelazu Jarinje nije dozvoljeno da unese slike na Kosovo.

Podeli ovaj članak sa:
  • Prelaz Jarinje (Foto novosti.rs)

Suzana Stojadinović je u izjavi za Kosovo Onlajn rekla da je zaprepašćena onim što je doživela na prelazu Jarinje.

"Službenik na prelazu mi je rekao da pokupim svoje stvari i izađem iz autobusa, da moji radovi ne mogu da pređu granicu jer im nije dostavljeno zvanično obaveštenje od njihove vlade i da ne mogu da me puste", rekla je Stojadinovićeva.

Dodala je da pored srpskog ima i meksičko državljanstvo, ali kako Meksiko nije priznalo Kosovo, to joj, kaže, nije bilo od pomoći.

Informaciju o otkazivanju sinoć najavljene izložbe slika na svom Fejsbuk profilu je potvrdio i Fakultet umetnosti Prištinskog univerziteta.

Ovim povodom oglasio se i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić koji je pozvao kulturnu javnost Srbije i Evrope da digne svoj glas.

"Ovo je fašističko ludilo Prištine. Pozivam kulturnu javnost Srbije i Evrope da digne svoj glas", rekao je Đurić za Kosovo Onlajn.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane