Vesti
Kultura

Omaž Zoranu Jovanoviću Dobrotinu – Povratak prirodi

Dom kulture „Gračanica“ će večeras za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice, a u okviru programa predstavljanja znamenitih likovnih umetnika sa Кosova odati omaž grafičaru i slikaru Zoranu Jovanoviću Dobrotinu.
Omaž Zoranu Jovanoviću Dobrotinu – Povratak prirodi
Zoran Jovanović Dobrotin (Foto Dom kulture)

"U nastavku serije predstavljanja znamenitih likovnih umetnika sa Кosova i Metohije, i njihovog stvaralaštva iz fundusa Galerije Doma kulture `Gračanica` večeras govorimo o grafičaru i slikaru, Zoranu Jovanoviću Dobrotinu, najvećem boemu iz prištinskog kruga likovnih umetnika i jednom od utemeljivača Fakulteta umetnosti", saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".

Razgovor o Zoranu Jovanoviću Dobrotinu vodiće istoričar umetnosti i slikar Nebojša Jevtić i Svetislav Slavković Кajzer, dugogodišnji umetnikov prijatelj.

Razgovor će uživo biti emitovan večeras u 18 časova na fejsbuk stranici Doma kulture

Nakon razgovora, biće prikazan kratki film nastao na prvoj likovnoj koloniji „Vidovdan“ u Gračanici 1997. godine.Ostale vesti

„Riznica“, portal za kulturu i tradiciju
Osnovna ideja za pokretanje portala Riznica (riznica.net) jeste promocija „zaboravljenih i nepravedno potisnutih vrednosti zbog dnevno-političkih tema“, rekao je glavni i odgovorni uredni tog portala iz Gračanice Ivan Miljković za Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 28.05.2020
Zajednica pozorišta Srbije spremna da obnovi rad
Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, koja okuplja šesnaest institucionalnih pozorišta van Beograda i Vojvodine, saopštila je da su članice spremne da nastave sa radom odmah po dobijanju preporuka od nadležnog ministarstva u vezi sa uslovima pod kojima se mogu organizovati probe i predstave.
  • 28.05.2020
U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020
U toku je deveta nedelja koliko traje izolacija i ograničeno kretanje usled pojave epidemije koronavirusa. Dom kulture "Gračanica" je i za ovu nedelju pripremio kulturni program koji emituje preko društvenih mreža.
  • 10.05.2020
Dom kulture „Gračanica“ nastavlja sa programima tokom epidemije
Dom kulture „Gračanica“ je za osmu nedelju ograničenog kretanja i vanrednog stanja izazvanog epidemijom virusa korona pripremio programe kulturnog sadržaja.
  • 03.05.2020