Vesti
Kultura

Omaž Zoranu Jovanoviću Dobrotinu – Povratak prirodi

Dom kulture „Gračanica“ će večeras za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice, a u okviru programa predstavljanja znamenitih likovnih umetnika sa Кosova odati omaž grafičaru i slikaru Zoranu Jovanoviću Dobrotinu.
Omaž Zoranu Jovanoviću Dobrotinu – Povratak prirodi
Zoran Jovanović Dobrotin (Foto Dom kulture)

"U nastavku serije predstavljanja znamenitih likovnih umetnika sa Кosova i Metohije, i njihovog stvaralaštva iz fundusa Galerije Doma kulture `Gračanica` večeras govorimo o grafičaru i slikaru, Zoranu Jovanoviću Dobrotinu, najvećem boemu iz prištinskog kruga likovnih umetnika i jednom od utemeljivača Fakulteta umetnosti", saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".

Razgovor o Zoranu Jovanoviću Dobrotinu vodiće istoričar umetnosti i slikar Nebojša Jevtić i Svetislav Slavković Кajzer, dugogodišnji umetnikov prijatelj.

Razgovor će uživo biti emitovan večeras u 18 časova na fejsbuk stranici Doma kulture

Nakon razgovora, biće prikazan kratki film nastao na prvoj likovnoj koloniji „Vidovdan“ u Gračanici 1997. godine.Ostale vesti

Dokumentarni film: Životna škola i filmska istina

Životna škola i filmska istina - ovako jedan od najpoznatijih dokumentarista u regionu, Boris Mitić, objašnjava autorski dokumentarni film. U Privatnom kulturnom centru Akvarijus ove nedelje su posetioci mogli da razgovaraju sa najpoznatijim imenima srpske dokumentaristike - Milošem Tomićem, Milošem Ivanovićem, Borisom Mitićem i Nikolom Dragovićem.

  • 29.01.2023
Svetosavska akademija u Gračanici: Priznanje Sunčici Denić
Tradicionalno, pred praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju, u Gračanici je održana Svetosavska akademija. Priznanje "Đorđe Lekić" ove godine dodeljeno je književnici i naučnoj radnici prof. dr Sunčici Denić iz Vranja.
  • 26.01.2023
Svečana Svetosavska akademija u četvrtak u Gračanici
Svečana Svetosavska akademija održaće se u četvrtak, 26. januara  u prostorijama Doma kulture Gračanica, sa početkom u 12:00 časova.
  • 23.01.2023
Dečji film ’’Vučje bobice’’ u petak u Gračanici
Dečji film "Vučje bobice" reditelja Sretena Jovanovića biće prikazan u petak, 20. januara u 18.00 časova u Domu kulture "Gračanica".
  • 18.01.2023
’’Pobedi uvek prethodi upoznavanje neba’’
Priča o magiji trenutka u kom se svetlost lomi, poezija o najvećoj ljubavi  i erosu sadržanim u molitvi i emociji za najbliže, i na kraju gitara koja je trebalo da otera sav baksuzluk od nove godine, sadržaj su programa kojim je u PKC „Akvarijus“ sinoć dočekana pravoslavna Nova godina.
  • 14.01.2023
Novogodišnji program u Akvarijusu: Lazarević, Dikić, Pavićević
Povodom Pravoslavne Nove godine u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru (PKC) "Akvarijus" će u petak, 13. januara, biti organizovan novogodišnji umetnički program.
  • 12.01.2023