Nušićeva "Autobiografija" u Gračanici

Predstava "Autobiografija" rađena po istoimenom Nušićevom delu, koju je u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada režirao Predrag Štrbac, biće izvedena 14. juna u Domu kulture u Gračanici.

Podeli ovaj članak sa:
 • Detalj iz predstave (Foto Srpsko narodno pozorište)

"Autobiografija" Branislava Nušića ima za zadatak da nam predstavi život jednog pisca. Nušić je na veoma humorističan i zanimljiv način davao podatke iz svog života, sa kojima se možemo i sami identifikovati.

O Nušićevom životu, njegovim rečima i opaskama, na sceni govore glumci: Milovan Filipović, Nebojša Savić, Milan Kovačević, Sonja Damjanović, Sanja Mikitišin i Višnja Obradović.

Srpsko narodno pozorište potpisalo je 14. januara ove godine protokol o dugoročnoj umetničkoj i poslovno-tehničkoj saradnji sa Narodnim pozorištem u Prištini sa sedištem u Gračanici. Tim protokolom podrazumeva se razmena predstava.

"Došao je i taj trenutak da i Srpsko narodno pozorište dođe ovde kod nas, na Kosovo, da ih ugostimo. Oni ovde dolaze sa "Autobiografijom" Branislava Nušića, što smatram da je jedan vrlo zanimljiv i pogodan tekst. Svi znamo koliko je Nušić veliki i značajan, to je delo iz školske lektire. Nušić je i vezan za samo Kosovo i Meohiju, bio je i konzul ovde u Prištini. Čini mi se da postoji višestruk značaj zbog čega bi ova predstava trebalo da bude zanimljiva za gledaoce", kazao je direktor NPP Predrag Radonjić.

Osim u Gračanici, predstava će biti izvedena i u Zvečanu 15. juna.

Ostale vesti

 • Damnjanović: Pozorište je dužno da upozorava

  Damnjanović: Pozorište je dužno da upozorava

  „Dužnost pozorišta i teatra je da ukazuje na društvenu sredinu, okolnosti, na ono što je loše u društvu. Da isprovocira publiku da o tom problemu razmišlja“, poručio je u emisiji „Život i umetnost“ RTV Kim glumac Narodnog pozorišta u Prištini Igor Damnjanović.

 • Dođite na Grafest

  Dođite na Grafest

  “Dugo putovanje u rat”, dokumentarni film u režiji Miloša Škundrića otvorio je ovogodišnji Grafest. Tokom tri dana festivala biće prikazani radovi autora sa Kosova i Metohije ali i reditelja iz centralne Srbije i regiona. Organizatori iz Doma kulture Gračanica pozivaju gledaoce da dođu i pogledaju svedočanstva iz prošlosti i naše sadašnjosti.

 • Počinje

  Počinje "Grafest"

  Sedmi međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi „Grafest“ počinje danas u Domu kulture u Gračanici u 19 sati i trajaće do 8. novembra.

 • Premijera filma

  Premijera filma "Zaspanka za vojnike"

  Premijera domaćeg filma „Zaspanka za vojnike“ koji govori o herojstvu, prijateljstvu i preživljavanju srpskih ratnika tokom Prvog svetskog rata, biće zakazana je za 20 sati u Domu kulture u Gračanici.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane