Nušićeva "Autobiografija" u Gračanici

Predstava "Autobiografija" rađena po istoimenom Nušićevom delu, koju je u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada režirao Predrag Štrbac, biće izvedena 14. juna u Domu kulture u Gračanici.

Podeli ovaj članak sa:
 • Detalj iz predstave (Foto Srpsko narodno pozorište)

"Autobiografija" Branislava Nušića ima za zadatak da nam predstavi život jednog pisca. Nušić je na veoma humorističan i zanimljiv način davao podatke iz svog života, sa kojima se možemo i sami identifikovati.

O Nušićevom životu, njegovim rečima i opaskama, na sceni govore glumci: Milovan Filipović, Nebojša Savić, Milan Kovačević, Sonja Damjanović, Sanja Mikitišin i Višnja Obradović.

Srpsko narodno pozorište potpisalo je 14. januara ove godine protokol o dugoročnoj umetničkoj i poslovno-tehničkoj saradnji sa Narodnim pozorištem u Prištini sa sedištem u Gračanici. Tim protokolom podrazumeva se razmena predstava.

"Došao je i taj trenutak da i Srpsko narodno pozorište dođe ovde kod nas, na Kosovo, da ih ugostimo. Oni ovde dolaze sa "Autobiografijom" Branislava Nušića, što smatram da je jedan vrlo zanimljiv i pogodan tekst. Svi znamo koliko je Nušić veliki i značajan, to je delo iz školske lektire. Nušić je i vezan za samo Kosovo i Meohiju, bio je i konzul ovde u Prištini. Čini mi se da postoji višestruk značaj zbog čega bi ova predstava trebalo da bude zanimljiva za gledaoce", kazao je direktor NPP Predrag Radonjić.

Osim u Gračanici, predstava će biti izvedena i u Zvečanu 15. juna.

Ostale vesti

 • NPP: Revolucija u Berlinu

  NPP: Revolucija u Berlinu

  Izvođenjem predstave "Dantonova smrt" na sceni Monbižu teatra u Berlinu, glumci Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici u utorak su zaključili petodnevni boravak u nemačkoj prestonici.

 • Danton umire u Berlinu!

  Danton umire u Berlinu!

  Narodno pozorište u Prištini sa sedištem u Gračanici obeležava nizom aktivnosti u avgustu jubilarnu sedamdesetu godišnjicu postojanja.

 • D. Vojnov: Politički problem ili puko ignorisanje

  D. Vojnov: Politički problem ili puko ignorisanje

  Posle objavljivanja rezultata Кonkursa za sufinansiranje žanrovski određenog celovečernjeg filma sa komercijalnim potencijalom, dramaturg, scenarista, glumac i filmski kritičar Dimitrije Vojnov odlučio je da se članovima Upravnog odbora Filmskog centra Srbije obrati otvorenim pismom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane