Vesti
Kultura

NPP: "Ženidba" u Pasjanu i Ranilugu

Narodno pozorište u Prištini (NPP) nakon uspešne turneje u Crnoj Gori, izvešće predstavu "Ženidba" 15. decembra u 19.00 u Pasjanu i 16. decembra u 19.00 u Domu kulture "Radomir Popović" u Ranilugu.
NPP:
Sa premijere predstave ''Ženidba'' u Gračanici, 8. okotobar 2018. godine (Foto Goran Andrejević)

Narodno pozorište u Prištini će sa dva izvođenja najigranije predstave "Ženidba", omiljene kod publike, obradovati gledaoce u Кosovskom Pomoravlju.

Nastup u Pasjanu označiće i početak rada tamošnjeg Doma kulture.

"Ženidbu" je, po tekstu Nikolaja Gogolja, više nego uspešno režirao Milan Кaradžić.

Uloge tumače: Jelena Orlović, Milena Jakšić, Anika Grujić, Tamara Tomanović, Milan Vasić, Igor Damjanović, Branko Babović, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović.

Cena karte iznosi 250 dinara.Ostale vesti

Fakultet savremenih umetnosti darovao dva polukoncertna klavira Domu kulture i Muzičkoj školi
Fakultet savremenih umetnosti iz Beograda poklonio je dva polukoncertna klavira Domu kulture "Gračanica" i Muzičkoj školi "Stevan Mokranjac" iz Prištine sa sedištem u Gračanici.
  • 20.01.2022
Preminuo književnik Radovan Beli Marković
Srpski književnik Radovan Beli Marković preminuo je u 75. godini, prenela je Radio-televizija Srbije.
  • 20.01.2022
Miketić Subotić: Pametnije je brinuti šta ćemo, nego kako ćemo reći
Da li je moguće da smo završili škole, neki manje, neki veće, a da nismo naučili kako se pravilno priča naš sopstveni jezik? Kako se pravilno akcentuju reči u srpskom jeziku? Šta standardni govorni jezik podrazumeva i zašto je za svakog od nas korisnije da se njime služimo, makar u formalnoj komunikaciji? Koji deo fonetike, ali i gramatike, pravi najveći problem ljudima koji pripadaju kosovsko-resavskom govornom narečju? Kakva je i kolika,u edukativnom smislu, uloga medija?
  • 17.01.2022
’’Uprkos svemu’’ večeras na RTS2
Dokumentarni film "Uprkos svemu" o 70 godina postojanja i rada Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) biće prikazan večeras u 21.47 na drugom programu srpskog javnog medijskog servisa. Njegov autor Goran Avramović ističe da su ekipa i glumci NPP-a najbolji kada je u pitanju izazivanje emocija kod publike jer gledaoci uvek, bez razlike, prepoznaju sebe i svoje živote u njihovim komadima, što je samo potvrda prepoznavanja koju je najpre učinio ansambl teatra, prepoznavanja svih (ne)uslova i (ne)sloboda srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a i šire.
  • 12.01.2022
Radonjić: Pozorišne kuće najteže podnele epidemiološke mere
"Pozorišne kuće su najteže podnele mere i izolacije u borbi protiv koronavirusa jer pozorište zavisi od interakcije sa publikom“, kazao je u novogodišnjem intervjuu za RTK2 direktor Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici Predrag Radonjić.
  • 31.12.2021
Mali svet Dejana Pavićevića

Izložba likovnih radova mitrovačkog multimedijalnog umetnika Dejana Pavićevića, otvorena je sinoć u PKC “Akvarijus” u Kosovskoj Mitrovici.

  • 30.12.2021