Vesti
Kultura

NPP otvara novu pozorišnu sezonu

Narodno pozorište u Prištini (NPP) će pripreme za novu pozorišnu sezonu okončati naredne srede, 6. oktobra u Severnoj Makedoniji izvođenjem predstave "Ženidba" u Kumanovu. Već sutradan će igranjem istog popularnog komada biti otvorena nova pozorišna sezona u Gračanici.
NPP otvara novu pozorišnu sezonu
Ekipa predstave ''Ženidba'' Narodnog pozorišta u Prištini i Srpskog Narodnog pozorišta u Novom Sadu (Foto G Andrejević)

Ansambl NPP-a će tokom oktobra izvesti četiri različite predstave u šest gradova i dve države.

Nakon Kumanova i Gračanice, igraće u Kruševcu, Skoplju, Beogradu i Vranju, a na repertoaru će biti i "Deobe", "Ribarske svađe", te "Placebo".

Predstava "Placebo" će u Vranju biti izvedena na Festivalu "Borini pozorišni dani".

Podsetimo, 7. oktobar je ujedno prilika da Narodno pozorište u Prištini (sa privremenim sedištem u Gračanici), uz početak još jedne teatarske sezone, obeleži i 73 godine svog rada i postojanja.

Više detalja o radu NPP-a možete pronaći OVDE i OVDEOstale vesti

Deca, polaznici Škole glume Narodnog pozorišta Priština, danas su premijerno izveli predstavu "Veselo povrće" u režiji Radmile Knežević.
  • 23.10.2021
Izložba slika i skulptura Predraga Dragovića u Gračanici
Dom kulture „Gračanica“ i Galerija umetnosti Priština organizuju izložbu slika i skulptura Predraga Dragovića „Preko pepela“.
  • 23.10.2021
Nagrada
Književna manifestacija "Pesnička reč u čast profesora i književnika Slobodana Kostica", biće održana sutra, 23. oktobra u kripti crkve Svetog Marka u Beogradu, sa početkom u 18.00 časova.
  • 22.10.2021
Olivera Radić dobitnica nagrade za novinarsku humanost
Novinarka prištinskog "Jedinstva" Olivera Radić ovogodišnja je dobitnica nagrade za novinarsku humanost “Đoko Vještica”, jednoglasno je odlučio žiri Udruženja novinara Srbije.
  • 22.10.2021
Ansambl narodnih igara i pesama sa Kosova i Metohije „Venac“, pokrenuo je internet kanal „TVnet Venac“.
  • 22.10.2021
Gračanica: U subotu premijera predstave

Polaznici Škole glume Narodnog pozorišta u Prištini, u subotu, 23. oktobra u 13 sati će premijerno u Domu kulture “Gračanica” izvesti komediju "Veselo povrće".

  • 21.10.2021