Vesti
Kultura

NPP otkazuje predstave zbog koronavirusa

Narodno pozoršte Priština sa sedištem u Gračanici otkazuje sve predstave na osnovu preporuke Vlade Srbije o zabrani skupova u zatvorenim prostorima gde bi moglo da boravi više od stotinu ljudi.
NPP otkazuje predstave zbog koronavirusa
Detalj iz predstave Ženidba (Foto Nikola Ilić)

Prištinsko pozorište priprema predstavu „Ribarske svađe“ u režiji Milana Karadžića ali zbog situacije sa koronavirusom premijera koja je bila najavljena za 25. mart u Gračanici će najverovatnije biti odložena.

Direktor pozorišta Predrag Radonjić kaže da su već otkazali gostovaje u Novom Sadu.

„I mi ćemo kao i sve institucije Republike Srbije, poštovati odluku vlade. Mi smo iz Ministrastva kulture dobili zvaničan dopis gde se obaveštavamo da svaki skup sa preko 100 ljudi zabranjuje zbog straha od širenja koronavirusa, to ćemo svakako poštovati. Evo i predstavu „Ženidba“ koju smo trebali da igramo u Novom Sadu otkazali smo“.

Radonjić ističe da će Pozorište neće izvoditi predstave sve dok bude trajala zabrana.Ostale vesti

U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020
U toku je deveta nedelja koliko traje izolacija i ograničeno kretanje usled pojave epidemije koronavirusa. Dom kulture "Gračanica" je i za ovu nedelju pripremio kulturni program koji emituje preko društvenih mreža.
  • 10.05.2020
Dom kulture „Gračanica“ nastavlja sa programima tokom epidemije
Dom kulture „Gračanica“ je za osmu nedelju ograničenog kretanja i vanrednog stanja izazvanog epidemijom virusa korona pripremio programe kulturnog sadržaja.
  • 03.05.2020
Dom kulture
Dom kulture „Gračanica“ je i za sedmu nedelju, koliko traje izolacija i ograničeno kretanje izazvano epidemijom koronvirusa, pripremio kulturni program za posetioce njihove Fejsbuk stranice.
  • 26.04.2020
Časovi baleta od sutra na RTV Kim
Škola baleta u Gračanici organizovala je časove za svoje polaznice i tokom pandemije izazvane koronavirusom. Od ove subote časovi će se emitovati na našoj televiziji.
  • 24.04.2020