Vesti
Kultura

NPP otkazuje predstave zbog koronavirusa

Narodno pozoršte Priština sa sedištem u Gračanici otkazuje sve predstave na osnovu preporuke Vlade Srbije o zabrani skupova u zatvorenim prostorima gde bi moglo da boravi više od stotinu ljudi.
NPP otkazuje predstave zbog koronavirusa
Detalj iz predstave Ženidba (Foto Nikola Ilić)

Prištinsko pozorište priprema predstavu „Ribarske svađe“ u režiji Milana Karadžića ali zbog situacije sa koronavirusom premijera koja je bila najavljena za 25. mart u Gračanici će najverovatnije biti odložena.

Direktor pozorišta Predrag Radonjić kaže da su već otkazali gostovaje u Novom Sadu.

„I mi ćemo kao i sve institucije Republike Srbije, poštovati odluku vlade. Mi smo iz Ministrastva kulture dobili zvaničan dopis gde se obaveštavamo da svaki skup sa preko 100 ljudi zabranjuje zbog straha od širenja koronavirusa, to ćemo svakako poštovati. Evo i predstavu „Ženidba“ koju smo trebali da igramo u Novom Sadu otkazali smo“.

Radonjić ističe da će Pozorište neće izvoditi predstave sve dok bude trajala zabrana.Ostale vesti

„Kasica prasica“ u Gračanici: Komedija ko komedija, čudesna
U Domu kulture „Gračanica“ premijerno je izvedena komedija-vodvilja Ežena Labiša „Kasica-prasica“, u prevodu Danila Kiša, a u režiji Ksenije Krnajski. Komad star više od jednog veka akutuelan je i danas.
  • 23.03.2023
Brankica Damjanović u Kosovskoj Mitrovici: Ipak sve ima smisla

Sve književne večeri su posebne, ali kada dođete u svoj zavičaj, onda srce malo jače zaigra, rekla je književnica i novinarka Brankica Damjanović, predstavljajući svoje književno stvaralaštvo u prepunoj sali Mitrovačkog dvora.

  • 21.03.2023
’’Kasica prasica’’ premijerno u Gračanici: Život kao groteska

Premijera predstave "Kasica prasica" Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) u režiji Ksenije Krnajski, koja je rađena po tekstu Ežena Labiša, biće izvedena sutra (sreda, 22. mart) u Domu kulture "Gračanica" sa početkom u 20.00 časova.

  • 21.03.2023
Večeras u Mitrovačkom dvoru književno veče sa Brankicom Damjanović

Književno veče sa Brankicom Damjanović biće održano danas u Mitrovačkom dvoru sa početkom u 18 časova.

  • 21.03.2023
Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
  • 20.03.2023
Jovan Zafirović: Aforizam je moj stav
Zbirka aforizama "Glavom kroz stid" mladog satiričara iz Kosovskog Pomoravlja Jovana Zafirovića je predstavljena večeras publici u Domu kulture "Gračanica".
  • 15.03.2023