Vesti
Kultura

Novogodišnji koncert ansambla Venac

Ansambl narodnih igara i pesama “Venac” održaće večeras u 20 sati u Domu kulture u Gračanici novogodišnji koncert.

Šef Organizacionog odbora ansambla i dugogodišnji igrač Miroljub Ađančić kaže da je “Venac” za građane pripremio program sa novim koreografijama, pesmama i muzikom. Ceo događaj obogatiće i mnogi gosti.

“Tradicionalno svake godine kao krunu svog rada ‘Venac’ organizuje godišnji koncert. Pozivam sve one koji vole folklor i cene ono sto ansambl radi da dođu na koncert, po[to se mi trudimo da negujemo tradiciju i običaje. Pripremili smo kolaž koreografija sa Kosova, uže Srbije, imaćemo goste, vokalne soliste, tako da očekujemo veoma dobar koncert sa punu muzike i pesme”, kazao je Ađančić u emisiji Uz jutarnju kafu na TV Centar.

Osim večerašnjeg koncerta, ansambl “Venac” će za mališane održati još jedan sutra, u četvrtak, od 16 časova, takođe u Domu kulture u Gračanici.

“Želja nam je da animiramo mlade, jer su oni naša budućnost, da neguju običaje i tradiciju. Muški deo ansambla biće obučen u kostime Deda Mraza, gosti će nam biti KUD ‘Branko Medenica’, biće jelke i još nekih iznaneđenja”, kazao je Ađančić i dodao da je za oba koncerta ulaz slobodan.

Prema njegovim rečima “Venac” i pored teških uslova za rad uspešno završava još jednu godinu.

“Nakon praznika i odmora, očekuju nas pripreme za obeležavanje 50 godina postojanja ansambla, tako da će naredna godina biti jubilarna i slavljenička”, dodao je Ađančić.Ostale vesti

Nagrada
Književna manifestacija "Pesnička reč u čast profesora i književnika Slobodana Kostica", biće održana sutra, 23. oktobra u kripti crkve Svetog Marka u Beogradu, sa početkom u 18.00 časova.
  • 22.10.2021
Olivera Radić dobitnica nagrade za novinarsku humanost
Novinarka prištinskog "Jedinstva" Olivera Radić ovogodišnja je dobitnica nagrade za novinarsku humanost “Đoko Vještica”, jednoglasno je odlučio žiri Udruženja novinara Srbije.
  • 22.10.2021
Ansambl narodnih igara i pesama sa Kosova i Metohije „Venac“, pokrenuo je internet kanal „TVnet Venac“.
  • 22.10.2021
Gračanica: U subotu premijera predstave

Polaznici Škole glume Narodnog pozorišta u Prištini, u subotu, 23. oktobra u 13 sati će premijerno u Domu kulture “Gračanica” izvesti komediju "Veselo povrće".

  • 21.10.2021
Petar Sarić ovogodišnji dobitnik nagrade „Borisav Stanković“

Ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade „Borisav Stanković“ koju je ustanovila i dodeljuje istoimena književna zajednica iz Vranja je književnik sa Kosova Petar Sarić za celokupno stvaralaštvo koje sačinjavaju četiri knjige poezije i sedam romana, saopšteno je na konferenciji za novinare.

  • 20.10.2021
Londan kroz rep kritikuje Beograd i Prištinu i „predizborne igre koje igraju“
„Vuku svoje veze, a veze vuku veze, pa smo se zamrsili i tako nas kuvaju. Igra na emocije, rodoljub je, dokle više bre, ne mirišem te. Vaše igrice sve, već videli smo – ćuti, sorry tata ali sada moraš ovo čuti“ – ovo su stihovi pesme mladog repera iz Osojana, Danila Đurića, poznatijeg kao Londaneze. Pesmu je napisao „pod uticajem svega sto se dešavalo zadnjih mesec dana ljudima na Kosovu“, kaže za KoSSev njen autor.
  • 20.10.2021