Nova sezona likovnih okršaja u ’’Akvarijusu’’

Mečevima između Aleksandre Grozdanović iz Leskovca i Davida Pavlovića iz Kraljeva, te Anđele Radenković Popović iz Grabovca i Milice Grbović iz Niša počinje četvrta po redu sezona Likovnih okršaja u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto PKC Akvarijus)

Ova dva okršaja zakazana su za sredu, 16. oktobra 2019. godine od 20 časova. Imena članova žirija držaće se u tajnosti sve do početka nadmetanja.

Za razliku od prethodnih sezona, u novoj će se u svakoj kvalifikacionoj rundi nadmetati dva takmičara, a ne kao do sada po tri. Pobednici kvalifikacija obezbeđuju plasman u polufinale, a pobednici polufinala će se u finalu boriti za glavnu nagradu – samostalnu izložbu u „Akvarijusu“ o trošku PKC-a. Pravo učešća imaju svi zainteresovani koji smatraju da imaju senzibilitet za likovne umetnosti.

Do sada su učešće prijavili: Tijana Rodić iz Niša, Aleksandar Kasalović iz Kosovske Mitrovice, Anđela Radenković Popović iz Zvečana, David Pavlović iz Kraljeva, Natalija Utvić iz Zubinog Potoka, Aleksandra Grozdanović iz Leskovca, Aleksandar Zdravković iz Kuršumlije, Jovana Denović i Aleksandra Vajšel iz Kosovske Mitrovice.

Dosadašnji pobednici Likovnih okršaja u „Akvarijusu“ su Vuk Đurić iz Čačka (2016.), Stefan Đurđanović iz Niša (2017.) i Petar Aleksić iz Beograda (2018.), koji je odbio nagradu.

Više o Likovnim okršajima možete pročitati OVDE.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane