Vesti
Kultura

Nova sezona likovnih okršaja u ’’Akvarijusu’’

Mečevima između Aleksandre Grozdanović iz Leskovca i Davida Pavlovića iz Kraljeva, te Anđele Radenković Popović iz Grabovca i Milice Grbović iz Niša počinje četvrta po redu sezona Likovnih okršaja u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.
Nova sezona likovnih okršaja u ’’Akvarijusu’’
Ilustracija (Foto PKC Akvarijus)

Ova dva okršaja zakazana su za sredu, 16. oktobra 2019. godine od 20 časova. Imena članova žirija držaće se u tajnosti sve do početka nadmetanja.

Za razliku od prethodnih sezona, u novoj će se u svakoj kvalifikacionoj rundi nadmetati dva takmičara, a ne kao do sada po tri. Pobednici kvalifikacija obezbeđuju plasman u polufinale, a pobednici polufinala će se u finalu boriti za glavnu nagradu – samostalnu izložbu u „Akvarijusu“ o trošku PKC-a. Pravo učešća imaju svi zainteresovani koji smatraju da imaju senzibilitet za likovne umetnosti.

Do sada su učešće prijavili: Tijana Rodić iz Niša, Aleksandar Kasalović iz Kosovske Mitrovice, Anđela Radenković Popović iz Zvečana, David Pavlović iz Kraljeva, Natalija Utvić iz Zubinog Potoka, Aleksandra Grozdanović iz Leskovca, Aleksandar Zdravković iz Kuršumlije, Jovana Denović i Aleksandra Vajšel iz Kosovske Mitrovice.

Dosadašnji pobednici Likovnih okršaja u „Akvarijusu“ su Vuk Đurić iz Čačka (2016.), Stefan Đurđanović iz Niša (2017.) i Petar Aleksić iz Beograda (2018.), koji je odbio nagradu.

Više o Likovnim okršajima možete pročitati OVDE.Ostale vesti

U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020
U toku je deveta nedelja koliko traje izolacija i ograničeno kretanje usled pojave epidemije koronavirusa. Dom kulture "Gračanica" je i za ovu nedelju pripremio kulturni program koji emituje preko društvenih mreža.
  • 10.05.2020
Dom kulture „Gračanica“ nastavlja sa programima tokom epidemije
Dom kulture „Gračanica“ je za osmu nedelju ograničenog kretanja i vanrednog stanja izazvanog epidemijom virusa korona pripremio programe kulturnog sadržaja.
  • 03.05.2020
Dom kulture
Dom kulture „Gračanica“ je i za sedmu nedelju, koliko traje izolacija i ograničeno kretanje izazvano epidemijom koronvirusa, pripremio kulturni program za posetioce njihove Fejsbuk stranice.
  • 26.04.2020
Časovi baleta od sutra na RTV Kim
Škola baleta u Gračanici organizovala je časove za svoje polaznice i tokom pandemije izazvane koronavirusom. Od ove subote časovi će se emitovati na našoj televiziji.
  • 24.04.2020