Vesti
Kultura

Nedelja umetničkih programa na severu Kosova za kraj Eko at festa

Predstavljanjem radova koji su nastali na ekološko-umetničkim radionicama tokom leta i jeseni 2022. godine, dodelom nagrada najuspešnijim autorima, i brojnim umetničkim programima, od 15. do 21. oktobra IV Eko art fest ulazi u završnu nedelju. Programi će biti održani u svim opštinama na severu Кosova i Metohije i na više lokacija u Кosovskoj Mitrovici.
Nedelja umetničkih programa na severu Kosova za kraj Eko at festa
Student mitrovačkog Fakulteta umetnosti Stefan Boškoćević u okviru ekološko-umetničke radionice Eko art festa radi na skulpturi ''Sentopija'' (Foto PKC ''Akvarijus'')

Između ostalog, posetioci će imati priliku da u izvođenju "Malog teatra" pogledaju premijeru predstave "Planeta čista nek zablista" po tekstu Slobodana Miljkovića i u režiji Dunje Nikolić (U Zubinom Potoku 18. oktobra, a u Zvečanu 19. oktobra).

Biće prikazani i filmovi "Led i nebo" i "Prava cena" 16. i 17. oktobra.

Ljubitelji muzike moći će da prisusutvuju koncertima bendova E Play (20. oktobar), Danilov doživljaj Beča (21. oktobar) i nastupu di džej Batrića (20. oktobar).

Eko art fest se završava 21. oktobra 2022. godine kada će u PKC "Akvarijus" biti otvorena izložba eko-plakata i proglašen autor najboljeg grafičkog rešenja plakata kome će pripasti nagrada od 1.000 evra.

Ulaz na sve programe je slobodan, osim za koncerte za koje se ulaznica po ceni od 400 dinara može nabaviti isključivo u pretprodaji u PKC "Akvarijus".

Organizator festivala je mitrovački "Akvarijus", a ove godine festival podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (Swiss Agency for Development and Cooperation, SDC).

Više detalja o svakom programu na "Eko art festu" možete pronaći OVDE.Ostale vesti

„Kasica prasica“ u Gračanici: Komedija ko komedija, čudesna
U Domu kulture „Gračanica“ premijerno je izvedena komedija-vodvilja Ežena Labiša „Kasica-prasica“, u prevodu Danila Kiša, a u režiji Ksenije Krnajski. Komad star više od jednog veka akutuelan je i danas.
  • 23.03.2023
Brankica Damjanović u Kosovskoj Mitrovici: Ipak sve ima smisla

Sve književne večeri su posebne, ali kada dođete u svoj zavičaj, onda srce malo jače zaigra, rekla je književnica i novinarka Brankica Damjanović, predstavljajući svoje književno stvaralaštvo u prepunoj sali Mitrovačkog dvora.

  • 21.03.2023
’’Kasica prasica’’ premijerno u Gračanici: Život kao groteska

Premijera predstave "Kasica prasica" Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) u režiji Ksenije Krnajski, koja je rađena po tekstu Ežena Labiša, biće izvedena sutra (sreda, 22. mart) u Domu kulture "Gračanica" sa početkom u 20.00 časova.

  • 21.03.2023
Večeras u Mitrovačkom dvoru književno veče sa Brankicom Damjanović

Književno veče sa Brankicom Damjanović biće održano danas u Mitrovačkom dvoru sa početkom u 18 časova.

  • 21.03.2023
Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
  • 20.03.2023
Jovan Zafirović: Aforizam je moj stav
Zbirka aforizama "Glavom kroz stid" mladog satiričara iz Kosovskog Pomoravlja Jovana Zafirovića je predstavljena večeras publici u Domu kulture "Gračanica".
  • 15.03.2023