Vesti
Kultura

Najnovija ostvarenja Kventina Tarantina i Gorana Markovića u bioskopu u Gračanici

Najnovije ostvarenje holivudske legende Kvenitina Tarantina – “Bilo jednom u Holivudu” sa Bredom Pitom i Leonardom Di Кaprijom u glavnim ulogama, biće prikazano u okviru Letnjeg bioskopa u Gračanici.
Najnovija ostvarenja Kventina Tarantina i Gorana Markovića u bioskopu u Gračanici
Scena iz filma - Bred Pit, Leonardo Di Kaprio i Al Paćino

Ljubitelji domaćeg filma uživaće i u novom filmu našeg proslavljenog reditelja Gorana Markovića, ,,Delirijum tremens“, u kojem glavnu ulogu tumači Tihomir Stanić.

Dom Kulture Gračanica obezbedio je i program za najmljađe, pa će tokom narednih dana, oni koji nisu još odgledali “Kralja lavova”, moći da pogledaju taj film, ali i avanturistički animirani film ,,Angry Birds Film 2“ i mnoge druge.

Pomenute projekcije će se održavati u narednom period, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Inače, Letnji biskop Doma kulture Gračanica tokom jula i u prvoj nedelji avgusta posetilo je preko 500 gledalaca.

Kako navode, program Letnjeg bioskopa najviše su posećivali đaci i stanovnici Gračanice i okolnih mesta.

Bioskop u Gračanici je počeo sad radom 2018. godine uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, Jugoslovenske kinoteke, distributerske kuće MegaCom film, Gospodina Igora Stankovića i Danila Bećkovića, Filmskog Centra Srbije, Кancelarije za Кosovo i Metohiju, SG Priština i Opštine Gračanica.Ostale vesti

Virtuelnom izložbom obeležen Međunarodni dan dece
Povodom Međunarodnog dana deteta, organizacija Domovik u saradnji sa Privatnim kulturnim centrom „Akvarijus“, a uz podršku UNICEF-a, organizovala je virtuelnu izložbu dečijih radova pod nazivom „Mala umetnost cveta dok sloboda čeka“.
  • 01.06.2020
U četvrtak počinju Vidovdanske svečanosti
Dom kulture Gračanica, bez obzira na epidemiju virusa KOVID-19, za Vidovdanske svečanosti sprema „redovan“ repertoar. Svečanosti će zvanično biti otvorene 04. juna kada će u galeriji Doma kulture početi „Vidovdanska likovna kolonija 2020.“
  • 01.06.2020
„Riznica“, portal za kulturu i tradiciju
Osnovna ideja za pokretanje portala Riznica (riznica.net) jeste promocija „zaboravljenih i nepravedno potisnutih vrednosti zbog dnevno-političkih tema“, rekao je glavni i odgovorni uredni tog portala iz Gračanice Ivan Miljković za Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 28.05.2020
Zajednica pozorišta Srbije spremna da obnovi rad
Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, koja okuplja šesnaest institucionalnih pozorišta van Beograda i Vojvodine, saopštila je da su članice spremne da nastave sa radom odmah po dobijanju preporuka od nadležnog ministarstva u vezi sa uslovima pod kojima se mogu organizovati probe i predstave.
  • 28.05.2020
U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020