Vesti
Kultura

“Najbolja kritika savremene zapadne mediologije”

„Slobodan Reljić je u svojoj knjizi uspeo da na najbolji mogući način napravi sintezu i kritiku savremenih zapadnih medija”, rekao je na promociji Reljićeve knjige u Domu kulture u Gračanici, novinar Nino Brajović.
“Najbolja kritika savremene zapadne mediologije”
Sa promocije knjige (Foto Kim)

Sekretar Udruženja novinara Srbije (UNS) Nino Brajović kaže da u ovoj knjizi Reljić govori o kriznim vremenima zapadnih medija.

“Knjiga je sazdana iz prktičnih i teorijskih iskustava ljudi, poznatih filozofa, sociologa i teoretičara medija. Ovo je najbolja kritika savremene zapadne mediologije. Upravo je to vrednost i značaj ove knjige”, rekao je Brajović.

Novinar Slobodan Reljić, kaže da je pokušao da u knjizi odgovari na pitanje o neuspehu medija da usred krize, ogromnih razmera i globalnog značaja, ispune svoju istorijsku ulogu.

“Ova knjiga se bavi dosta široko zašto se stiglo do tog stanja i zbog čega mediji ne mogu da preuzmu svoju ulogu. Da ne bude propagadni sistem za održavanje sistema, već da bude jedan informativni prenosilac poruka, koje bi pomoglo da se ovaj sistem korenito promeni”, rekao Reljić.

O knjizi su, osim autora, govorili Nino Brajović, Đorđe Jevtić i Živojin Rakočević.

Promociju, posvećenu radu medija u kriznim vremenima, organizovali su Dom kulture u Gračanici i Udruženje novinara Srbije.

Slobodan Reljić je novinarsku karijeru započeo u Radio Beogradu, ali je široj javnosti ostao upamćen kao glavni i odgovorni urednik nedeljnika „NIN“. Trenutno radi kao pomoćnik glavnog urednika „Večernjih novosti“.Ostale vesti

Natalija Utvić pobednica četvrtog ciklusa Likovnih okršaja u “Akvarijusu”
Finalni turnir četvrtog ciklusa Likovnih okršaja, dva puta odlagan zbog pandemije, održan je prethodna dva dana u mitrovičkom PKC „Akvarijus“. Pobedila je, sasvim neočekivano, mada i potpuno zasluženo, Natalija Utvić iz Zubinog Potoka.
  • 19.09.2020
Gračanica: Počinje “Škola filmske magije 6”
Dom kulture "Gračanica"i "Gargantuafilms" iz Beograda organizuju "Školu filmske magije 6". Jedan od predavača, filmski reditelj Danilo Bećković kazao je za RTV Kim da je organizovanje škole dobar način da se pokaže "kako kinematografija i komunikacija funkcionišu u okolnostima kada je nemoguće raditi na uobičajen način".
  • 18.08.2020
Promocija knjige "Ogledi o srpskoj muzici" Dragana Mlađenovića održana je "na daljinu", preko Fejsbuk stranice Doma kulture "Gračanica". O knjizi su govorili autor, te istoričar i umetnički rukovodilac ansambla "Venac" Miloš Cile Mitić.
  • 17.08.2020
“Knjiga je čovekov najbolji prijatelj”
“Svet se menja, ali vrednosti ostaju iste. Knjiga je čovekov najbolji prijatelj, ali prijatelje moramo tražiti i među ljudima. Treba da nadogradimo sebe, jer time nadograđujemo i društvo, a knjiga je tu da nam pomogne”, rekla je za RTV Kim direktorka Narodne biblioteke u Gračanici Brankica Kostić.
  • 11.08.2020
„Pečat hercega Šćepana“ Živojinu Rakočeviću
Upravni odbor kulturne manifestacije „Trg od ćirilice“ jednoglasno je donеo odluku da ovogodišnji „Pečat hercega Šćepana“ pripadne Živojinu Rakočeviću, knjiženiku i novinaru, pesniku i nacionalnom pregaocu iz Gračanice.
  • 11.08.2020
Virtuelna izložba i razgovor sa slikarkom Irinom Černjavski Šantrić
Dom kulture "Gračanica" večeras priprema virtuelnu izložbu slika i razgovor sa umetnicom Irinom Černjavski Šantrić.
  • 05.08.2020