Nagrađen kostimograf predstave ’’Lift - Slobodan šou’’

Aleksandar Kovačević dobitnik je nagrade za kostim za predstavu "Lift - Slobodan šou", odlučio je stručni žiri 54. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ koji je od 7. do 14. maja održan u Novom Pazaru.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa premijere predstave Lift Slobodan šou u Gračanici (Foto Goran Andrejević)

Stručni žiri u sastavu predsednik i glumac Aleksandar Gajin, te članovi - rediteljka Đurđa Tešić i teatrolog Spasoje Ž. Milovanović naveli su u obrazloženju svoje odluke da se Kovačeviću dodeljuje nagrada "zbog funkcionalne estetizacije banalnosti i kiča užasa devedesetih godina".

Kovačević ističe da nagradu nije očekivao, ali da mu puno znači jer je, kako kaže, svakoj mladoj osobi potrebna afirmacija.

Objašnjava da je izradom kostima za glumce ove predstave hteo da naglasi “Brodvejski, šljokičavi i prepoznatljivi momenat“ i da to “upakuje u srpske devedesete“.

“Nismo hteli da damo jasnu poruku da li želimo da afirmišemo vladavinu Miloševića ili kritikujemo. I na taj način, ta poslednja slika gde se ceo ansambl, glumci i horisti pojavljuju zapakovani u grobljansko cveće, jeste deo gde ostavljamo na publici da odluči da li želi da im oda počast, ili želi da ih sahrani da nastave dalje“, rekao je Kovačević za RTV Kim.

Predstava "Lift - Slobodan šou", po tekstu Jelene Bogavac, u režiji Nenada Todorovića i produkciji Narodnog pozorišta u Prištini sa privremenim sedištem u Gračanici, izazvala je ogromnu pažnju medija odmah po objavljivanju početka rada na njenoj pripremi.

Premijera ove predstave izvedena je 6. marta na matičnoj sceni NPP u Domu kulture u Gračanici.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane