Vesti
Kultura

Nagrade za učenike Muzičke škole "Stevan Mokranjac na takmičenju u Vršcu

Učenici muzičke škole “Stevan Mokranjac” Gračanica – Laplje Selo, Danijel Eminović i Vasilije Jović, osvojili su prvu i drugu nagradu na nedavno održanom 64. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Vršcu, potvrđeno je Riznici.
Nagrade za učenike Muzičke škole
Danijel Eminović sa svojim nastavnikom Nemanjom Đorđevićem (Foto Kim arhiva)

Na takmičenju je učestvovalo više od 50 muzičkih škola iz čitave Srbije, a učenici ovdašnje su se takmičili u kategorijama za klavir i harmoniku.

Danijel Eminović, učenik četvrtog razreda Osnovne muzičke škole, odsek za klavir, prema rezultatima žirija osvojio je prvu nagrada sa ukupno 91,43 poena od mogućih 100, a Vasilije Jović, učenik šestog razreda osnovne muzičke škole na harmonici, drugu, sa osvojenih 87,71 od mogućih 100.

Kako je potvrđeno u muzičkoj školi, posle duže pauze zbog epidemioloških mera, ovo je prvo takmičenje koje je održano uživo, pred žirijem ali bez prisustva publike. “Učenici naše škole su tokom školske 2020/2021. godine, u decembru i martu učestvovali na više takmičenja koja su organizovana putem onlajn nastupa i postigli izuzetne rezultate. Međutim, pošto ništa ne može zameniti živi nastup, sa velikim zadovoljstvom smo se pripremali za Festival muzičkih škola Srbije, koji se kako je i planirano održao uživo u gradu koji je određen za domaćina ovogodišnjeg Festivala – Vršcu”, kaže za Riznicu direktor ove škole Andrija Jović.

Jović je na osvojenim nagradama čestitao učenicima ali i Nemanji Đorđeviću – nastavniku klavira i Ljubiši Kostiću – nastavniku harmonike koji su posebno zaslužni za rad sa nagrađenom decom.Ostale vesti

Koncert u čast jubileja, 7 vekova manastira Gračanice
Povodom jubileja, 7 vekova manastira Gračanice, učenici muzičkih škola „Stevan Mokranjac“ iz Gračanice i "Stevan Hristić" iz Staništora, hora „Simonida“ i crkvenog hora „Branislav Nušić“ iz Kosovske Mitrovce održali su koncert u Domu kulture.
  • 16.06.2021
Diskusija i izložba u PKC-u
Alternativna Internet stranica, večeras u 19 časova u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus", organizuje diskusiju "Alternativna mesta okupljanja - samostalne inicijative za kulturu, umetnost, slobodu...". Iste večeri biće otvorena izložba fotografija Sunčice Andrejević, dok će u muzičkom delu programa nastupiti Ilda Krama. 
  • 14.06.2021
Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića

Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića biće održana u subotu od 19 časova u Domu kulture „Gračanica“. 

  • 10.06.2021
Nataša Tasić Knežević: Ljubav je srž života
Operska diva moćnog glasa Nataša Tasić Knežević zadivila je večeras publiku u Gračanici ne samo svojim talentom i izvođenjem, već i neposrednošću, ljubaznošću i toplinom.
  • 09.06.2021
’’Akvarijus’’: Predstavljanje slikovnice ’’Utine i Miljanine boje prirode’’
Slikovnica za decu „Utine i Miljanine boje prirode“ (2021) biće predstavljena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u četvrtak, 10. juna 2021. godine, u 12 časova.
  • 09.06.2021
Operska diva Nataša Tasić Knežević nastupa u Gračanici
Operska diva iz Beograda Nataša Tasić Knežević održaće koncert u Domu kulture u Gračanici u sredu od 18 časova.
  • 07.06.2021