Vesti
Kultura

Nagrade za učenike Muzičke škole "Stevan Mokranjac na takmičenju u Vršcu

Učenici muzičke škole “Stevan Mokranjac” Gračanica – Laplje Selo, Danijel Eminović i Vasilije Jović, osvojili su prvu i drugu nagradu na nedavno održanom 64. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Vršcu, potvrđeno je Riznici.
Nagrade za učenike Muzičke škole
Danijel Eminović sa svojim nastavnikom Nemanjom Đorđevićem (Foto Kim arhiva)

Na takmičenju je učestvovalo više od 50 muzičkih škola iz čitave Srbije, a učenici ovdašnje su se takmičili u kategorijama za klavir i harmoniku.

Danijel Eminović, učenik četvrtog razreda Osnovne muzičke škole, odsek za klavir, prema rezultatima žirija osvojio je prvu nagrada sa ukupno 91,43 poena od mogućih 100, a Vasilije Jović, učenik šestog razreda osnovne muzičke škole na harmonici, drugu, sa osvojenih 87,71 od mogućih 100.

Kako je potvrđeno u muzičkoj školi, posle duže pauze zbog epidemioloških mera, ovo je prvo takmičenje koje je održano uživo, pred žirijem ali bez prisustva publike. “Učenici naše škole su tokom školske 2020/2021. godine, u decembru i martu učestvovali na više takmičenja koja su organizovana putem onlajn nastupa i postigli izuzetne rezultate. Međutim, pošto ništa ne može zameniti živi nastup, sa velikim zadovoljstvom smo se pripremali za Festival muzičkih škola Srbije, koji se kako je i planirano održao uživo u gradu koji je određen za domaćina ovogodišnjeg Festivala – Vršcu”, kaže za Riznicu direktor ove škole Andrija Jović.

Jović je na osvojenim nagradama čestitao učenicima ali i Nemanji Đorđeviću – nastavniku klavira i Ljubiši Kostiću – nastavniku harmonike koji su posebno zaslužni za rad sa nagrađenom decom.Ostale vesti

„Antigona“ otvara festival „Joakim Vujić“

Predstava "Antigona", po Sofokleu, a u režiji Nenada Todorovića i koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) i Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović", otvoriće 57. pozorišni festival "Joakim Vujić" koji će biti održan u Leskovcu od 23. do 30. septembra.

  • 22.09.2021
Kosovska rediteljka dobila dve nagrade u Veneciji
Kosovska rediteljka Kaltrina Krasnići, dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Veneciji za najbolju režiju za film "Letnji snovi o moru" koja se dodeljuje autorima mlađim od 40 godina, a film je dobio nagradu "Edipo Re".
  • 12.09.2021
Kosovski kandidat za Oskara film
Film "Košnica" Bljerte Bašoli, inače trostrukog pobednika "Sandens festivala" (Juta, SAD), Kosovo je predložilo za svog zvaničnog kandidata za Oskara.
  • 09.09.2021

Promocija knjige „Književni džem sešn“ novinarke Ivane Vanovac održana je sinoć u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

  • 09.09.2021
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac „Кnjiževni džem sešn“ biće održana u sredu, 8. septembra u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, u 18:30.
  • 07.09.2021
Audicija za glumce u lutkarskoj predstavi
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ organizuje audiciju za lutkarsku predstavu „Misterija nestalog jajeta“ u subotu 4. septembra 2021. godine u 13 časova u Domu kulture „Gračanica“.
  • 02.09.2021