Vesti
Kultura

Nagrada "Slobodan Kostić" Bojoviću i Mihajloviću

Književna manifestacija "Pesnička reč u čast profesora i književnika Slobodana Kostica", biće održana sutra, 23. oktobra u kripti crkve Svetog Marka u Beogradu, sa početkom u 18.00 časova.
Nagrada
Slobodan Kostić (Foto arhiva KIM)

Tim povodom govoriće akademik Matija Bećković, a biće upriličen i književni čas, kao i kulturno-umetnički program.

Pored toga, biće dodeljena nagrada "Slobodan Kostić" za 2019. i 2020. godinu.

Žiri u sastavu prof. dr Dragomir Kostić, prof. dr Aleksandra Kostić Tmušić i mr Živojin Rakočević, doneli su jednoglasnu odluku da nagradu za 2019. godinu dobije pesnik Milan Mihajlović za zbirku pesama "Srne i rane", a za 2020. godinu univerzitetski profesor i književnik, prof. dr Dragiša Bojović za antologiju "Raduj se, jer te srpska usta hvale: antologija srpske teotokološke poezije (od XVI do XXI veka)".

Zbog epidemijske situacije, ove godine ova manifestacija se neće organizovati u rodnom mestu Slobodana Kostića, u selu Rečanu kod Kosovske Kamenice.

Događaj organizuju Udruženje poštovalaca književnog i duhovnog rada prof. dr Slobodana Kostića i porodica preminulog profesora, a uz podršku Ministarstva kulture Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.Ostale vesti

Gračanica: Letnji bioskop na otvorenom

Dom kulture Gračanica organizuje Filmsko leto za mlade prikazivanjem filmova na otvorenom. 

  • 14.08.2022
Generacija 5 i Inspektor Blaža u Leposaviću
Centar za kulturu "Sava Dečanac" iz Leposavića organizuje Rok festival u ovom gradiću na severu Kosova.
  • 11.08.2022
Povratak nosi seme nade
Tešku letnju omorinu i tišinu metohijskog sela Osojana, proteklih nekoliko dana, prekinuli su gosti i Sabor posvećen mitropolitu Amfilohiju. 
  • 10.08.2022
DokuFest: Misija OEBS-a predstavila dokumentarce o ljudskim pravima
U okviru Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma DokuFest koji se održava u Prizrenu, Misija OEBS-a na Kosovu je sinoć predstavila pet kratkih dokumentarnih filmova o ljudskim pravima i demokratskim vrednostima.
  • 10.08.2022
Draganac: Završena mala letnja škola
Pri manastiru Draganac, jedinom živom manastiru u Kosovskom Pomoravlju, nedavno je održana prva Novobrdska mala letnja škola „Dragana Hrebeljanović“.
  • 10.08.2022
Vladika Teodosije: Ne prodajte nasleđenu dedovinu na KiM

Povodom godišnjice najvećeg i najuspešnijeg povratka Srba na Kosovo i Metohiju, nakon proterivanja 1999. godine, u Osojanu je održan drugi po redu "Đedov sabor" posvećen mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

  • 07.08.2022