Vesti
Kultura

Muzičko-poetsko veče sutra u Gračanici

Muzičko-poetsko veče "Muzika stiha" biće organizovano sutra, 8. marta u Galeriji Doma kulture „Gračanica“ u 18 časova.
Muzičko-poetsko veče sutra u  Gračanici
Dom kulture (Foto Dom kulture

Poeziju će govoriti Boško Milovanović, profesor na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću, dok će za muzički deo biti zadužen pijanista Petar Ilić, takođe profesor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici.

Na repertoaru će biti dela srpskih pesnika, uz pratnju svetskih klasika i pesme everegrina.

Boško Milovanović se bavi haritativnom delatnošću. Predaje predmete iz grupe metodike nastave srpskog jezika i književnosti. Često je nastupao u formatu muzičko-poetske večeri. Učesnik je predavanja na duhovnim večerima u manastiru Ostrogu. Recenzent je za udžbenike verske nastava u Srbiji. Autor je jedne knjige i većeg broja naučnih radova.

Dobitnik je nagrade za „Najplemenitiji podvig godine“ za 2014. godinu.

„Imali smo zaista puno poziva za gostovanje ovih dana, iz mnogih mesta, od mnogih kulturnih centara, ali smo odabrali Gračanicu i radujemo se susretu“, rekao je Boško Milovanović.Ostale vesti

Vladika Teodosije: Ne prodajte nasleđenu dedovinu na KiM

Povodom godišnjice najvećeg i najuspešnijeg povratka Srba na Kosovo i Metohiju, nakon proterivanja 1999. godine, u Osojanu je održan drugi po redu "Đedov sabor" posvećen mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

  • 07.08.2022
Počeo Sani Hil festival, zvezda večeri Dua Lipa

Muzički festival Sani Hil (Sunny Hill) počeo je sinoć u Prištini. U pitanju je četvrti po redu festival koji organizuje Dukađin Lipa, otac svetske muzičke zvezde Dua Lipe.

  • 05.08.2022
’’Đedov sabor’’ 6. i 7. avgusta u Osojanu
Savez amatera Kosova i Metohije i Dom kulture “Gračanica”, a ove godine im se pridružuje i Kulturni centar “Dragica Žarković” iz Kosovske Mitrovice, organizuju manifestaciju “Đedov sabor” koja se u Osojanu održava 6. i 7. avgusta ove godine. Predsednik Saveza amatera Kosova i Metohije Đorđe Lakušić, gostujući u jutarnjem programu Radija Kosovska Mitrovica rekao je da će i ove godine dati sve od sebe zajedno sa ostalim organizatorima da ova manifestacija protekne po planu.
  • 04.08.2022
Počinje novi Eko art fest
Tokom leta i jeseni na severu Кosova će biti upriličen četvrti po redu Eko art fest. Ovogodišnji festival, čiji je organizator mitrovački "Akvarijus", biće realizovan pod sloganom "Smanji, ponovo upotrebi, recikliraj" (3R’s: Reduce, Reuse, Recycle).
  • 03.08.2022
Scene iz žitija Svetog Marka po prvi put
Ovih dana se u crkvi Svetog Marka u Šilovu privodi kraju nesvakidašnje freskopisanje scena iz Žitija Svetog Apostola Marka, jedinstveno u svetu.
  • 22.07.2022
Izvođači iz devet gradova na 55. Manifestaciji “Akordi Leška”
Kulturna manifestacija “Akordi Leška” održava se punih 55 godina i okuplja vokalne soliste koji nastupaju u revijalnom i takmičarskom delu programa boreći se za prvi glas ovog prestižnog i tradicionalnog takmičenja.
  • 20.07.2022