Vesti
Kultura

Muzički i likovni program za decu u Velikoj Hoči

Velika Hoča će predstojećeg vikenda, 13. i 14. maja, ugostiti muzičare i likovne umetnike.
Muzički i likovni program za decu u Velikoj Hoči
Velika Hoča (Foto Helikim)

U petak, 13. maja od 19 časova biće odrržan koncert muzičke grupe Večita dilema iz Prilužja koju čine Predrag Terentić (vokal i gitara), Slaviša Кostić (gitara i prateći vokal), Bojan Popović (ritam gitara), Mihajlo Dimić (bas gitara i prateći vokal). Na repertoaru će biti akustične obrade domaćeg i stranog rokenrola.

U subotu, 14. maja od 12 časova je predviđeno održavanje likovne radionice. Sa decom osnovnoškolskog uzrasta iz Orahovca i Velike Hoče radiće slikarka Miljana Dunđerin i mladi umetnici okupljeni oko Кreativnog urbanog kolektiva iz Кosovske Mitrovice.

Oba programa biće održana u „Ribnjaku“.

Organizator ovih kulturno-umetničkih dešavanja je NVO „Aktiv“, a program se realizuje u saradnji sa Privatnim kulturnim centrom „Akvarijus“.

Više o programima u PКC „Akvarijus“ možete pročitati OVDE.Ostale vesti

Žarko Milenković u užem krugu kandidata za nagradu ’’Branko Miljković’’
Pesnik sa centralnog Kosova Žarko Milenković se nalazi u užem krugu od 12 kandidata za nagradu "Branko Miljković" koja se dodeljuje za najbolju knjigu poezije na srpskom jeziku u 2022. godini, saopšteno je iz Niškog kulturnog centra.
  • 30.03.2023
„Umetnik je najjači kada je neraskidivim nitima vezan za korene svoga naroda“
Izložba radova akademika Svetomira Arsića Basare otvorena je sinoć u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici. 
  • 30.03.2023
Gračanica: Opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“
Učenici osnovnih i srednjih škola takmičili su se u kazivanju stihova na 54. opštinskoj smotri recitatotra „Pesniče naroda mog“ u Domu kulture „Gračanica“. 
  • 29.03.2023
Kabaretska predstava
Na sceni Doma kulture "Gračanica" u ponedeljak 03. aprila u 20.00 časova biće izvedena kabaretska predstva "Čeznem da vam kažem" Teatra Vuk.
  • 28.03.2023
Koreodrama ’’700’’ ponovo u Gračanici
Ansambl narodnih igara i pesama Кosova i Metohije „Venac“ iz Prištine sa sedištem u Gračanici, zaigraće po drugi put svoj novi program, koreodramu „700 – Venac igra u slavu 700 godina manastira Gračanica“ u Domu kulture u Gračanici 7. aprila 2023. godine sa početkom u 19:30.  
  • 27.03.2023
Nagrade za mlade balerine iz Gračanice u Beogradu
Odlukom žirija Unstoppable dance competition (UDC), Baletska škola Doma kulture "Gračanica" osvojila je sedam nagrada na jučerašnjem takmičenju u Dečijem kulturnom centru u Beogradu u solo, duo i trio formaciji.
  • 27.03.2023