Vesti
Kultura

Muzički i likovni program za decu u Velikoj Hoči

Velika Hoča će predstojećeg vikenda, 13. i 14. maja, ugostiti muzičare i likovne umetnike.
Muzički i likovni program za decu u Velikoj Hoči
Velika Hoča (Foto Helikim)

U petak, 13. maja od 19 časova biće odrržan koncert muzičke grupe Večita dilema iz Prilužja koju čine Predrag Terentić (vokal i gitara), Slaviša Кostić (gitara i prateći vokal), Bojan Popović (ritam gitara), Mihajlo Dimić (bas gitara i prateći vokal). Na repertoaru će biti akustične obrade domaćeg i stranog rokenrola.

U subotu, 14. maja od 12 časova je predviđeno održavanje likovne radionice. Sa decom osnovnoškolskog uzrasta iz Orahovca i Velike Hoče radiće slikarka Miljana Dunđerin i mladi umetnici okupljeni oko Кreativnog urbanog kolektiva iz Кosovske Mitrovice.

Oba programa biće održana u „Ribnjaku“.

Organizator ovih kulturno-umetničkih dešavanja je NVO „Aktiv“, a program se realizuje u saradnji sa Privatnim kulturnim centrom „Akvarijus“.

Više o programima u PКC „Akvarijus“ možete pročitati OVDE.Ostale vesti

Gračanica: Letnji bioskop na otvorenom

Dom kulture Gračanica organizuje Filmsko leto za mlade prikazivanjem filmova na otvorenom. 

  • 14.08.2022
Generacija 5 i Inspektor Blaža u Leposaviću
Centar za kulturu "Sava Dečanac" iz Leposavića organizuje Rok festival u ovom gradiću na severu Kosova.
  • 11.08.2022
Povratak nosi seme nade
Tešku letnju omorinu i tišinu metohijskog sela Osojana, proteklih nekoliko dana, prekinuli su gosti i Sabor posvećen mitropolitu Amfilohiju. 
  • 10.08.2022
DokuFest: Misija OEBS-a predstavila dokumentarce o ljudskim pravima
U okviru Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma DokuFest koji se održava u Prizrenu, Misija OEBS-a na Kosovu je sinoć predstavila pet kratkih dokumentarnih filmova o ljudskim pravima i demokratskim vrednostima.
  • 10.08.2022
Draganac: Završena mala letnja škola
Pri manastiru Draganac, jedinom živom manastiru u Kosovskom Pomoravlju, nedavno je održana prva Novobrdska mala letnja škola „Dragana Hrebeljanović“.
  • 10.08.2022
Vladika Teodosije: Ne prodajte nasleđenu dedovinu na KiM

Povodom godišnjice najvećeg i najuspešnijeg povratka Srba na Kosovo i Metohiju, nakon proterivanja 1999. godine, u Osojanu je održan drugi po redu "Đedov sabor" posvećen mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

  • 07.08.2022