Vesti
Kultura

“Moj Kolašin peva, Zubin Potok 2022” i humanitarna izložba u ponedeljak

Ovogodišnja, osma po redu, kulturna manifestacija “Moj Kolašin peva, Zubin Potok 2022”, održaće se u ponedeljak, 22. avgusta u Zubinom Potoku.
“Moj Kolašin peva, Zubin Potok 2022” i humanitarna izložba u ponedeljak
kulturna manifestacija “Moj Kolašin peva, Zubin Potok 2022” (Foto: Dom kulture "Stari Kolašin")

Početak manifestacije planiran je za 12.00 časova, kada kreće defile učesnika, nakon čega se program nastavlja u 12.30 na platou ispred Doma kulture “Stari Kolašin”.

Takođe je predviđena i izložba tradicionalnih jela, narodnih rukotvorina i domaće radinosti humanitarnog karaktera u cilju prikupljanja sredstava za lečenje Aleksandre Rusimović iz Zubinog Potoka.

Ovogodišnju manifestaciju organizuje Dom kulture “Stari Kolašin”, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Opštine Zubin Potok.Ostale vesti

Na
Druga po redu "Pijaca knjiga" otvorena je sinoć u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" u Kosovskoj Mitrovici. Promovisana je knjiga aforističara Jovana Zafirovića.
  • 04.10.2022
Otvara se pijaca knjiga u ’’Akvarijusu’’
Besedom o knjizi Nevene Milosavljević, predstavljanjem knjige aforizama "Glavom kroz stid" dobitnika Vibove nagrade Jovana Zafirovića, te muzičkim nastupom Petra Rakića (gitara) i Dragane Milić (vokal) večeras (ponedeljak, 3. oktobar) u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" biće svečano otvorena druga po redu "Pijaca knjiga".
  • 03.10.2022
U Prizrenu počela radionica ’’Pesme prizrenske’’

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena počela je radionica pod nazivom „Pesme prizrenske“ koju organizuje umetničko udruženje Prizrenaca „Bistrica“.

  • 01.10.2022
’’SumLjivo lice’’ u Gračanici za početak jesenje sezone Narodnog pozorišta Priština
Predstava "SumLJivo lice" u režiji Milana Neškovića i produkciji Narodnog pozorišta u Prištini (NPP), rađena prema jednom od najpoznatijih dela Branislava Nušića, biće izvedena na obeležavanju godišnjice NPP-a i početku jesenje sezone 8. oktobra, od 20.00 časova u Domu kulture "Gračanica". 
  • 01.10.2022
Predstavljanje lika i dela Grigorija Božovića u Matici srpskoj
Dom kulture “Stari Kolašin” iz Zubinog Potoka predstaviće se publici u Novom Sadu, u Matici srpskoj i Srpskom narodnom pozorištu 30. septembra i prvog novembra.
  • 29.09.2022
Pesnički susreti ’’Lazar Vučković’’: U dva dana od Prizrena do Mitrovice
Dvodnevni Pesnički susreti "Lazar Vučković" održaće se 29. i 30. septembra, a pesnički karavan će obići Gornje selo kod Prizrena, Bogosloviju u gradu na Bistrici, Gračanicu, Prilužje i Kosovsku Mitrovicu.
  • 28.09.2022