Vesti
Kultura

MMA u ’’Akvarijusu’’

Prvi deo umetničkog performansa MMA („Mali Multimedijalni Angažman“) održaće se u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u petak 5. marta 2021. godine od 19 časova.
MMA u ’’Akvarijusu’’
Promo (Foto PKC Akvarijus)

Ovaj program je zamišljen kao okupljanje ljudi koji su zainteresovani za različite vidove umetničkog izražavanja (likovno, muzičko, scensko) bez obzira na starosnu dob. Posetioci će biti izazvani i isprovocirani umetničkim sadržajem koji će biti prezentovan u vidu video i audio zapisa. Namera je da posetioci prepoznaju stvaralački impuls kako bi ga transformisali u mali umetnički angažman.

Urednica programa je Milica Vraneš.

Cilj ovog umetničkog džem sešna je da ispita i istraži granice; da li je u savremenom dobu, obeleženom potpunom individualizacijom, moguće stvarati u okviru umetničke zajednice i individualni talenat prožimati sa kolektivnim duhom; da li je u vremenu sveopšte desocijalizacije i dehumanizacije potreban novi umetnički pokret, pravac; da li je danas izvodljiv iskreni angažman koji dovodi do promena u kulturno-umetničkom, ali i širem društvenom kontekstu; da li su savremeni umetnici dovoljno hrabri i osvešćeni da brane svoj pogled na život i svet?

Više o programima u PKC "Akvarijus" možete pročitati OVDEOstale vesti

Gimnazijalka Mila Mihajlović objavila zbirku ljubavnih pesama
Mila Mihajlović, učenica prvog razreda Gimnazije u Lapljem Selu objavila je u novembru zbirku ljubavnih pesama pod nazivom „Večni trag“.
  • 07.04.2021
Premijera predstave „Deobe“ i Festival „Mali Joakim“ odlažu se za maj
Dva dana pre najavljene premijere u Gračanici, odlaže se izvođenje predstave „Deobe“ u režiji Juga Radivojevića. Zbog novih mera protiv širenja epidemije koje je uvela Vlada Kosova, pomereno je i održavanje 13. Festivala predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, saznaje RTV Kim.
  • 06.04.2021
Gračanica: Od 12. do 18. aprila festival
Narodno pozorište u Prištini i Dom kulture "Gračanica" će od 12 do 18. aprila biti domaćini pozorišnog festivala za decu "Mali Joakim".
  • 01.04.2021
Predstava
Premijerno izvođenje koprodukcijske predstave "Deobe" Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta u Prištini, po tekstu Dobrice Ćosića i u režiji Juga Radivojevića, zakazano je za četvrtak, 8. april u 19:00 časova, u Domu kulture u Gračanici.
  • 01.04.2021
Premijera predstave
Porozišna predstava „Polomljeno rebro“ reditelja Janka Cekića, po scenariju Nadice Đorđević, biće premijerno izvedena večeras pred publikom u Gračanici.
  • 31.03.2021
„Presek stanja“ u Mitrovici
Izložba crteža „Presek stanja“ likovnog umetnika Aleksandra Glibetića iz Kraljeva biće otvorena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u sredu, 31. marta 2021. godine u 19 časova.
  • 30.03.2021