Vesti
Kultura

Mlađan Rašić, talentovani pisac i gitarista

Mlađan Rašić iz Dobrotina talentovan je mladi pisac poezije koji je do sada napisao oko 120, uglavnom ljubavnih pesama.
Mlađan Rašić, talentovani pisac i gitarista
Mlađan Rašić (Foto KIM)

Rašić je pesme počeo da piše za vreme bombardovanja 1999. godine, u periodu kada je, kako kaže, našem narodu ljubav bila najpotrebnija.

“Vreme bombardovanja i egzodusa tražilo je neko bekstvo od tadašnje realnosti, pažnju sam posvetio pisanoj reči. Ljubav je moja jedina inspiracija i do sada sam napisao oko 120 pesama. Nadam se da će jednog dana ugledati svetlost dana u vidu knjige”, kaže Rašić.

Rašić je svoje stvaralaštvo nedavno predstavio na književnoj manifestaciji “Neka pesma zri” u Domu kulture u Gračanici, gde su svoje stihove kazivali još dvoje mladih i talentovanih pesnika sa centralnog Kosova.

“Cilj manifestacije je bio da okupi mlade pesnike sa centralnog Kosova i prikaže ono što oni stvaraju. Planiramo da tokom naredne godine, počev od 17. januara, kada planiramo naredno književno veče, mlade pisce okupljamo svake druge nedelje u mesecu, kako bi ovakvi skupovi postali tradicija”, kazao je Rašić u emisiji Uz jutarnju kafu na TV Centar.

Osim pisanja pesama, Rašić se već nekoliko godina se bavi muzikom i amaterski svira gitaru.

"U srednjoj školi sam imao i bend, dok sada gitaru s’vremena na vreme sviram iz hobija. Najviše volim domaći rokenrol”, kaže Rašić.Ostale vesti

Deca, polaznici Škole glume Narodnog pozorišta Priština danas su premijerno izveli predstavu "Veselo povrće" u režiji Radmile Knežević.
  • 23.10.2021
Izložba slika i skulptura Predraga Drgovića u Gračanici
Dom kulture „Gračanica“ i Galerija umetnosti Priština organizuju izložbu slika i skulptura Predraga Dragovića „Preko pepela“.
  • 23.10.2021
Nagrada
Književna manifestacija "Pesnička reč u čast profesora i književnika Slobodana Kostica", biće održana sutra, 23. oktobra u kripti crkve Svetog Marka u Beogradu, sa početkom u 18.00 časova.
  • 22.10.2021
Olivera Radić dobitnica nagrade za novinarsku humanost
Novinarka prištinskog "Jedinstva" Olivera Radić ovogodišnja je dobitnica nagrade za novinarsku humanost “Đoko Vještica”, jednoglasno je odlučio žiri Udruženja novinara Srbije.
  • 22.10.2021
Ansambl narodnih igara i pesama sa Kosova i Metohije „Venac“, pokrenuo je internet kanal „TVnet Venac“.
  • 22.10.2021
Gračanica: U subotu premijera predstave

Polaznici Škole glume Narodnog pozorišta u Prištini, u subotu, 23. oktobra u 13 sati će premijerno u Domu kulture “Gračanica” izvesti komediju "Veselo povrće".

  • 21.10.2021