Vesti
Kultura

Mladi glumac iz Kosovske Mitrovice na Brodveju

Tridesetogodišnji glumac iz Kosovske Mitrovice Branislav Stanković igraće u decembru u čuvenom teatru "La Mama" na Brodveju u Njujorku.
Mladi glumac iz Kosovske Mitrovice na Brodveju
Bora Nenić i Branislav Stanković u filmu ''Sporazum'' (Foto arhiva Kim)

Na jednoj od najprestižnijih pozorošnih scena na svetu, Stanković će igrati u u predstavi "Trojanke" nastaloj po motivima Evripidove tragedije.

Predstava je igrana u Kosovskoj Mitrovici, a rezultat je saradnje reditelja Andreja Serbana sa umetnicima iz Kambodže, Gvatemale i sa Kosova, rekao je portalu KoSSev Stanković objašnjavajući kako je došlo do toga da dobije poziv američkog pozorišnog reditelja da igra u Njujorku.

Branislav Stanković diplomirao je glumu na prištinskom Fakultetu umetnosti sa predstavom "Zoološka priča" u Zvezdara teatru. U Narodnom pozorištu u Prištini igrao je u predstavi "Žica" koju je režirao Goran Šušljik i u predstavi "Šuma" Miloša Cvetkovića. Igrao je u filmovima "Sporazum" Predraga Radonjića i "Govorna mana" Gorana Markovića. Pored glume, bavi se i muzikom.

Ovaj mladi glumac kaže da se raduje saradnji sa ljudima sa Džulijarda, jedne od najprestižnijih škola muzičke i dramske umetnosti.Ostale vesti

Nagrada Aleksandri Ničić za

Aleksandra Ničić, učenica prvog razreda Gimanzije Priština izmeštene u Laplje Selo, dobila je treću nagradu na literarnom konkursu "Iduć uči, u vekove gleda" koji je po šesnaesti put organizovala Zadužbina "Dositej Obradović".

  • 08.07.2020
Američki glumac snimio pesmu o Kosovu
Džonatan Džekson, glumac, muzičar i pisac, dobitnik pet Emi nagrada, snimio je i objavio pesmu "Kosovo (svih žalosnih radost)".
  • 30.06.2020
Vidovdansko pesničko bdenije:
U porti manastira Gračanica, večeras je održano 30. Vidovdansko pesničko bdenije. Piscu Milisavu Saviću dodeljena je nagrada "Zlatni krst Kneza Lazara", a on se zahvalio rečima da "od ove, praznične noći, lepše nema".
  • 27.06.2020
Nevena Milivojević izabrana za Kosovku devojku
U porti manastira Gračanica večeras je održan "Izbor za Kosovku devojku". Titulu najlepše je ponela Nevena Milivojević iz Zubinog Potoka.
  • 26.06.2020
Priština: Promocija knjige „Mitovi srpske istorije“
U Srpskom kulturnom centru u Prištini predstavljena je knjiga „Mitovi srpske istorije“ istoričara Dejana Ristića. Mitska tradicija je u prethodnim vekovima na Kosovu i Metohiji odigrala provorazrednu ulogu, istakao je autor. 
  • 26.06.2020
Književniku Goranu Petroviću nagrada
Nagrada "Grigorije Božović" za 2019. godinu pripala je književniku Goranu Petroviću za Izabrana dela.
  • 26.06.2020