Vesti
Kultura

Mladi glumac iz Kosovske Mitrovice na Brodveju

Tridesetogodišnji glumac iz Kosovske Mitrovice Branislav Stanković igraće u decembru u čuvenom teatru "La Mama" na Brodveju u Njujorku.
Mladi glumac iz Kosovske Mitrovice na Brodveju
Bora Nenić i Branislav Stanković u filmu ''Sporazum'' (Foto arhiva Kim)

Na jednoj od najprestižnijih pozorošnih scena na svetu, Stanković će igrati u u predstavi "Trojanke" nastaloj po motivima Evripidove tragedije.

Predstava je igrana u Kosovskoj Mitrovici, a rezultat je saradnje reditelja Andreja Serbana sa umetnicima iz Kambodže, Gvatemale i sa Kosova, rekao je portalu KoSSev Stanković objašnjavajući kako je došlo do toga da dobije poziv američkog pozorišnog reditelja da igra u Njujorku.

Branislav Stanković diplomirao je glumu na prištinskom Fakultetu umetnosti sa predstavom "Zoološka priča" u Zvezdara teatru. U Narodnom pozorištu u Prištini igrao je u predstavi "Žica" koju je režirao Goran Šušljik i u predstavi "Šuma" Miloša Cvetkovića. Igrao je u filmovima "Sporazum" Predraga Radonjića i "Govorna mana" Gorana Markovića. Pored glume, bavi se i muzikom.

Ovaj mladi glumac kaže da se raduje saradnji sa ljudima sa Džulijarda, jedne od najprestižnijih škola muzičke i dramske umetnosti.Ostale vesti

Dom kulture ’’Gračanica’’ i Kulturni centar ’’Lukijan Mušicki’’ potpisali protokol o saradnji
Dom kulture “Gračanica” i Kulturni centar “Lukijan Mušicki” iz Temerina potpisali su danas protokol o saradnji koji predviđa razmenu kulturnih sadržaja.
  • 20.05.2022
Gračanica: Prezentacija KC ’’Lukijan Mušicki’’  iz Temerina

Prezentacija Кulturnog centra „Lukijan Mušicki “ iz Temerina održaće se u petak 20. maja 2022. godine u 11 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“ Doma kulture „Gračanica“.

  • 19.05.2022
Lidija Dimkovska: Čovekov identitet je relativna stvar
Lidija Dimkovska je trenutno jedan od najboljih i najaktivnijih severnomakedonskih pisaca koji ne želi da bude određen nijednom nacionalnom književnošću. Piše na makedonskom jeziku, ali odbija da bude deo makedonske nacionalne književnosti sve dok ona bude zatvorena za makedonske pisce koji ne pišu na makedonskom jeziku.
  • 19.05.2022
KM: Noć muzeja tragom jevrejskih lekara
Uzbudljivom gradskom šetnjom kroz Кosovsku Mitrovicu, Privatni kulturni centar „Akvarijus“ obeležiće večeras Noć muzeja.
  • 18.05.2022
Dve nagrade za ’’Zvonara’’ u Zaječaru
Predstava "Zvonar Bogorodičine crkve", nastala kao rezultat poslovno-tehničke saradnje Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici, Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) i Doma kulture u Gračanici je dvostruko nagrađena na upravo završenom 12. Pozorišnom festivalu za decu "ZajeČAR".
  • 13.05.2022
Lidija Dimkovska u PKC ’’Akvarijus’’
Lidija Dimkovska, jedna od najznačajnijih savremenih severnomakedonskih spisateljica, dobitnica Nagrade za književnost Evropske unije biće gošća Privatnog kulturnog centra (PKC) „Akvarijus“ u ponedeljak, 16. maja 2022. godine.
  • 13.05.2022