Mladi glumac iz Kosovske Mitrovice na Brodveju

Tridesetogodišnji glumac iz Kosovske Mitrovice Branislav Stanković igraće u decembru u čuvenom teatru "La Mama" na Brodveju u Njujorku.

Podeli ovaj članak sa:
  • Bora Nenić i Branislav Stanković u filmu ''Sporazum'' (Foto arhiva Kim)

Na jednoj od najprestižnijih pozorošnih scena na svetu, Stanković će igrati u u predstavi "Trojanke" nastaloj po motivima Evripidove tragedije.

Predstava je igrana u Kosovskoj Mitrovici, a rezultat je saradnje reditelja Andreja Serbana sa umetnicima iz Kambodže, Gvatemale i sa Kosova, rekao je portalu KoSSev Stanković objašnjavajući kako je došlo do toga da dobije poziv američkog pozorišnog reditelja da igra u Njujorku.

Branislav Stanković diplomirao je glumu na prištinskom Fakultetu umetnosti sa predstavom "Zoološka priča" u Zvezdara teatru. U Narodnom pozorištu u Prištini igrao je u predstavi "Žica" koju je režirao Goran Šušljik i u predstavi "Šuma" Miloša Cvetkovića. Igrao je u filmovima "Sporazum" Predraga Radonjića i "Govorna mana" Gorana Markovića. Pored glume, bavi se i muzikom.

Ovaj mladi glumac kaže da se raduje saradnji sa ljudima sa Džulijarda, jedne od najprestižnijih škola muzičke i dramske umetnosti.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane