Vesti
Kultura

Mitrovica: Izložbom dečjih radova otvoren "Kaktus" festival

Festival dečjeg stvaralaštva “Kaktus”, drugi po redu, počeo je sinoć u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” u Kosovskoj Mitrovici.
Mitrovica: Izložbom dečjih radova otvoren
Sa festivala Kaktus (Foto Kontakt)

Prvi dan festivala bio je rezervisan za likovno stvaralaštvo.

Mitrovičkoj publici, pored članova “Malog ateljea”, predstavili su se i klinci iz privatnog ateljea “Kameleon” iz Leposavića.

Osnivač “Kameleona” Vesna Sekulić, nije krila emocije i kazala je da je veoma ponosna na svoje đake.

“Naš atelje postoji godinu dana, ali mi smo za to vreme radili vredno i stvarali svašta nešto... Zato smo i rešili da vam se predstavimo ovde večeras", dodala je Sekulić.

Nakon otvaranje izložbe dečjih radova, dodeljene su i diplome članovima “Malog ateljea”, koji su redovno pohađali kreativne radionice i ostvarili najbolje rezultate.

Potom je održana interaktivna umetnička radionica.

U okviru ove trodnevne manifestacije, PKC “Akvarijus” će okupiti mališane iz različitih delova Kosova i Metohije, koji će svoju kreativnost iskazati kroz likovni, scenski i muzički vid umetnosti.

Subota je predviđena za ljubitelje scenske umetnosti. Biće izvedene tri predstave dečjih pozorišta sa Kosova i Metohije.

U nedelju, trećeg dana festivala, sledi poetsko-muzički program, gde će se po prvi put predstaviti novoformirani hor "Deca neba".

U programu će učestvovati i članovi pevačke sekcije iz Stanišora, koja okuplja decu iz Kosovskog Pomoravlja, kao i solo izvođači na gitari i pevanju iz Kosovske Mitrovice.

Zbog propisanih mera zaštite od širenja korona virusa, organizatori su bili prinuđeni da ograniče broj posetilaca na festivalu.

 Ostale vesti

Deca, polaznici Škole glume Narodnog pozorišta Priština, danas su premijerno izveli predstavu "Veselo povrće" u režiji Radmile Knežević.
  • 23.10.2021
Izložba slika i skulptura Predraga Dragovića u Gračanici
Dom kulture „Gračanica“ i Galerija umetnosti Priština organizuju izložbu slika i skulptura Predraga Dragovića „Preko pepela“.
  • 23.10.2021
Nagrada
Književna manifestacija "Pesnička reč u čast profesora i književnika Slobodana Kostica", biće održana sutra, 23. oktobra u kripti crkve Svetog Marka u Beogradu, sa početkom u 18.00 časova.
  • 22.10.2021
Olivera Radić dobitnica nagrade za novinarsku humanost
Novinarka prištinskog "Jedinstva" Olivera Radić ovogodišnja je dobitnica nagrade za novinarsku humanost “Đoko Vještica”, jednoglasno je odlučio žiri Udruženja novinara Srbije.
  • 22.10.2021
Ansambl narodnih igara i pesama sa Kosova i Metohije „Venac“, pokrenuo je internet kanal „TVnet Venac“.
  • 22.10.2021
Gračanica: U subotu premijera predstave

Polaznici Škole glume Narodnog pozorišta u Prištini, u subotu, 23. oktobra u 13 sati će premijerno u Domu kulture “Gračanica” izvesti komediju "Veselo povrće".

  • 21.10.2021