Minja Subota u Gračanici: Deca su ukras sveta

U okviru programa „Deca su ukras sveta“, mališani gračaničke opštine danas su bili u prilici da se druže sa Minjom Subotom.

Podeli ovaj članak sa:
 • Minja Subota u Gračanici (Foto Kim)

Velika sala Doma kulture u Gračanici bila je puna mališana koji su zajedno sa legendarnim Minjom Subotom recitovali, glumili i pevali neke od najvećih dečijih hitova, među kojima su ’Razbole se lisica’, ’Išli smo u Afriku’, ’Od škole do knjige’.

„Sve je bilo lepo, a najviše mi se dopalo kada smo pevali pesmicu ’Išli smo u Afriku’", rekao nam je Petar Stević, učenik trećeg razreda.

„Najviše mi se dopalo to što smo pevali različite pesmice, a najviše volim ’Razbole se lisica’“, kazala nam je Sara Milošević, učenica četvrtog razreda.

U jednočasovnom programu uživao je i Minja Subota. Kaže da ga oduševljava činjenica da su deca koja su došla danas znala stihove svih pesama.

„To je značajno. Te pesme su komponovane na stihovima naših antologijskih pesnika i ako deca ovo već u predškolskom uzrastu nauče, oni posle te stihove nalaze u čitankama. Napravili smo jedan krug i meni je drago što te pesme žive i što sve te pesme deca ovde kod vas znaju. To je znak da se sa njima radi. To su deca koja imaju veliku pažnju“.

Jedan od najpoznatijih voditelja dečijih emisija koji će ostati upamćen po „Muzičkom toboganu“ koji je emitovan punih osamnaest godina, upozorava da na televizijama u Srbiji nema programa koji je namenjen isključivo deci.

„Nema ljudi i onih stvaralaca koji odlaze među decu. Da bi vi stvarali za decu morate da oslušujete njihov ritam života, njihove interese. Kažu koja je razlika zmeđu dece pre i danas. Deca su deca, jedino što su danas naša daca bolje informisana zahvaljujući internetu i stotinama televizijskih kanala, ali su u duši ostala deca. Vole da pevaju, da se druže, da reaguju kao deca. Njima to treba pružati“.

Jednočasovnu predsatvu u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ organizovala je OŠ „Kralj Milutin“.

„Ova predstava je namenjena predškolcima i učenicima od prvog do četvrtog razreda. Veoma je važna jer su deca uključena u program“, kaže učitelj OŠ Kralj Milutin Ljubomir Maksimović.

Minja Subota se čitav život bavi programima za decu i mlade. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i odlikovanja.

Ostale vesti

 • ’’Ženidba’’ u Zubinom Potoku

  ’’Ženidba’’ u Zubinom Potoku

  Nakon niza uspešnih gostovanja po gradovima centralne Srbije tokom januara i februara, ansambl Narodnog pozorišta u Prištini izvešće u sredu, 27. februara u Domu kulture "Stari Kolašin" u Zubinom Potoku komad "Ženidba" po tekstu Nikolaja Gogolja.

 • Tradicija i humanost

  Tradicija i humanost

  U Domu kulture u Gračanici večeras je održan “Etno festival mladih stvaralaca”. Ova manifestacija je održana u okviru akcije „Neka život pobeđuje, budi human“ za prikupljanje novčanih sredstava za lečenje Dragana Tripkovića iz Plemetine.

 • “Svašta nešto se zove muzikom danas”

  “Svašta nešto se zove muzikom danas”

  Mladi muzičari sa Kosova, Emir Hasani, Danilo Đurić Londan i Džemalj Mustafa kažu da ovim podnebljem vlada nekvalitetna “turbo folk” muzika i skupa produkcija kojom izvođači pokazuju kako je u društvu sve “idealno”, od skupih kola, mnogo novca, zgodnih i golišavih devojaka, dok u stvarnosti “krpimo kraj s krajem”.

 • ’’Sve sa predstavlja sa neke margine’’

  ’’Sve sa predstavlja sa neke margine’’

  "Živimo u vremenu kada je štošta marginalizovano. Smatram da nikada nije suvišno plasiranje sadržaja koji će braniti nacionalno dostojanstvo", rekla je u emisiji "Život i umetnost" RTV Kim glumica Jasmina Stoiljković.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane