Minja Subota danas u Gračanici

Program „Deca su ukras sveta“ u izvođenju legendarnog Minje Subote biće održan danas u 13 časova u Velikoj sali Doma kulture „Gračanica“.

Podeli ovaj članak sa:
 • Minja Subota (Foto m.cdm.me)

Minja Subota se čitav život bavi programima za decu i mlade, među kojima je najpoznatija kultna emisija „Muzički tobogan“, koja je emitovana punih osamnaest godina.

Kompozitor je i pevač pesama najeminentnijih pesnika za decu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i odlikovanja.

„Deca su ukras sveta“ je program interaktivnog karaktera u kojem sve vreme učestvuju i deca, a uz Minjine hitove („Razbole se lisica“, „Išli smo u Afriku“, „Slon lepotan Dondolan“, „Od škole i knjige“...) potpuno oslobođeno i nadahnuto shvataju koliko je lepo znati i umeti i još lepše pokazati šta i koliko znaš.

Predstavu u trajanju od 60 minuta organizuju Izvođačka umetnost Beograd „Zdrav život“ i OŠ „Kralj Milutin“ Gračanica, u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“.

Ostale vesti

 • ’’Ženidba’’ u Zubinom Potoku

  ’’Ženidba’’ u Zubinom Potoku

  Nakon niza uspešnih gostovanja po gradovima centralne Srbije tokom januara i februara, ansambl Narodnog pozorišta u Prištini izvešće u sredu, 27. februara u Domu kulture "Stari Kolašin" u Zubinom Potoku komad "Ženidba" po tekstu Nikolaja Gogolja.

 • Tradicija i humanost

  Tradicija i humanost

  U Domu kulture u Gračanici večeras je održan “Etno festival mladih stvaralaca”. Ova manifestacija je održana u okviru akcije „Neka život pobeđuje, budi human“ za prikupljanje novčanih sredstava za lečenje Dragana Tripkovića iz Plemetine.

 • “Svašta nešto se zove muzikom danas”

  “Svašta nešto se zove muzikom danas”

  Mladi muzičari sa Kosova, Emir Hasani, Danilo Đurić Londan i Džemalj Mustafa kažu da ovim podnebljem vlada nekvalitetna “turbo folk” muzika i skupa produkcija kojom izvođači pokazuju kako je u društvu sve “idealno”, od skupih kola, mnogo novca, zgodnih i golišavih devojaka, dok u stvarnosti “krpimo kraj s krajem”.

 • ’’Sve sa predstavlja sa neke margine’’

  ’’Sve sa predstavlja sa neke margine’’

  "Živimo u vremenu kada je štošta marginalizovano. Smatram da nikada nije suvišno plasiranje sadržaja koji će braniti nacionalno dostojanstvo", rekla je u emisiji "Život i umetnost" RTV Kim glumica Jasmina Stoiljković.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane