Vesti
Kultura

Milojko Milićević gost "Akvarijusa"

Gost Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u utorak, 27. aprila 2021. godine od 19 časova biće pisac, kompozitor i muzičar Milojko Milićević iz Raške.
Milojko Milićević gost
Milojko Milićević (Foto PKC ''Akvarijus'')

Povod za druženje sa ovim multimedijalnim umetnikom je njegova knjiga poezije („Tražeći alibi“) i proze („Kroz pukotinu u krošnji bagrema“), te kompakt disk („Rani jadi i druge radosti“).

Milićevićevi stihovi i kratke priče, kao i CD, objavljeni su 2020. godine u jedinstvenom izdanju u okviru edicije „Sent“ u Novom Pazaru. O knjizi će govoriti pisac i kritičar Aleksandar Dunđerin, stihove i priče će kazivati studentkinja glume na mitrovačkom Fakultetu umetnosti Anđela Petrović, dok će u muzičkom delu programa, pored autora, učestvovavti i Petar Rakić (gitara).

Više o stvaralaštvu Milojka Milićevića možete pročitati OVDE.Ostale vesti

„Mali Joakim“ naredne nedelje u Gračanici
Narodno pozorište u Prištini, Dom kulture „Gračanica“ i Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije organizuju Festival predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“.
  • 06.05.2021
Predstava Antigona premijerno u Gračanici
Sofoklova drama „Antigona“ koju je adaptirao i režirao Nenad Torodović svoju premijeru će imati u subotu 8. maja u 19 časova u Gračanici.
  • 05.05.2021
’’Autoprotest’’ Vuka Đurića
Izložba „Autoprotest“ likovnog umetnika Vuka Đurića iz Čačka biće otvorena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u sredu, 28. aprila 2021. godine u 19 časova.
  • 27.04.2021
“Priča o snalaženju porodice u različitim sistemima”
Premijera predstave „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji” izvedena je sinoć u Gračanici. Reč je o komadu koju su, prema tekstu Bore Ćosića a u režiji Ivana Vukovića, u korpodukciji uradili  Narodno pozorište u Prištini i Kruševačko pozorište.
  • 27.04.2021
„Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“ šala sama po sebi
„Mi preživljavamo, idemo dalje, u svemu se trudimo da uživamo, budemo srećni, napredujemo, odgojimo dete, pravimo planove, a istorija nas samo uzima, lomi i baca na sve strane“, rekao je na konferenciji za medije povodom kosovske premijere komada „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“ reditelj Ivan Vuković.
  • 26.04.2021
Predstava „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“ sutra premijerno u Gračanici

Premijerno izvođenje predstave „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“, po tekstu Bore Ćosića, a u režiji Ivana Vukovića zakazano je za sutra u 19 časova u Gračanici. Predstavu izvode glumci Narodnog pozorišta Priština u saradnji sa kolegama iz Kruševca.

  • 25.04.2021