Vesti
Kultura

Milan Vasić predstavio muzički spot snimljen na Kosovu

Milan Vasić, glumac Narodnog pozorišta Priština, predstavio je sinoć muzički spot za pesmu “Ja sam momče sa Kosova” Svetomira Ilića. Ovu pesmu Milan izvodi uz pratnju najpopularnijeg srpskog trubača Dejana Petrovića.
Milan Vasić predstavio muzički spot snimljen na Kosovu
Kadar iz spota (Youtube)

Pesmu koja je nastala još 1988. godine obradio je glumac poreklom iz Kosovske Kamenice, a kadrovi spota snimljeni su u Manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena, Gračanici, crkvi Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici, Velikoj Hоči, na Gazivodama, Šar planini...

Za samo nekoliko sati od postavljanja na platformi Jutjub spot je pregledan više od 100 hiljada puta. Urađen je u produkciji PGP RTS a uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Spot je izazvao brojne emotivne reakcije, a glumac je izjavio je sve iznad njegovih očekivanja.

"Želja mi je bila da predstavim Kosovo u najlepšem mogućem svetlu da prikažem lepotu Kosova i nije mi bio cilj nijednog trenutka da ljude pozivam u rat, nego da ovoj omladini, ali i deci i ljudima iz Srbije koji nikada nisu bili na Kosovu, da im pre svega, prikažemo lepotu i bajku Kosova i Metohije”, kazao je Milan Vasić na promociji sinoć.

Trubač Dejan Petković je osim svojih muzičkih sposobnosti u spotu pokazao i glumačke. Rekao je da je zadovoljan i zahvalio se svima koji su pomogli njegovu ralizaciju.

“Stvarno hvala svim tim domaćinima na Kosovu i Metohoji koji su nas dočekali kao svoj rod rođeni, i ugostili nas i brinuli o nama da sve prođe kako treba", rekao je Dejan.

Prisutnima na promociji obratio se i savetnik za medije direktora Kancelarije za KiM Ivan Jakšić koji je istakao da ova institucija pomaže umetnicima u promociji Kosova i Metohije.Ostale vesti

U ponedeljak počinje

Deveti međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi "Grafest" održaće se od 7. do 9. decembra u Domu kulture koji je i organizator festivala.

  • 04.12.2020
Rakočević: Prirodno je da film o Jasenovcu počne svoj bioskopski život sa Kosova
Bura oko neregularnosti ovogodišnjeg izbora za srpskog kandidata za nagradu Oskar u konkurenciji za najbolji međunarodni film tiče se između ostalog i toga da odabrano ostvarenje – film „Dara iz Jasenovca“ Predraga Gage Antonijevića, nije imalo zvaničnu distribuciju kao što propisi nalažu.
  • 02.12.2020
Profesoru Radivoju Mladenoviću nagrada Pavle i Milka Ivic
Prof. dr Radivoje Mladenović dobio je godišnju nagradu „Pavle i Milka Ivić“ za knjigu „Govor severnošarplaninske župe Sirinić“, saopštilo je Slavističko društvo Srbije.
  • 01.12.2020
U Gračanici premijerno film
Igrani film "Dara iz Jasenovca", reditelja Predraga Gage Antonijevića biće prikazivan narednih sedam dana u Gračanici i drugim sredinama na Kosovu.
  • 24.11.2020
Pesnik Mošo Odalović nagradu poklonio zavičaju
Godišnja nagrada Zadužbine „Rodoljub Nićiforović“ iz Pariza pripala je ove godine srpskom pesniku za decu Mošu Odaloviću koji je ovu nagradu posvetio selu Staro Gracko kod Lipljana.
  • 24.11.2020
Neuspeh festivala
Kampanju „Sloboda ima ime – OVK“, osmislila grupa je od šest umetnika i intelektualaca od kojih su dvoje prikazani beogradskoj publici u sklopu festivala "Mirdita, dobar dan" – umetnica i poslanica DPK Eljiza Hodža, i glumac i režiser, Fatmir Spahiu. Inicijativa mladih za ljudska prava iz Srbije saopštila je da kao neuspeh festivala vidi činjenicu da neki od nekadašnjih učesnika "učestvuju u kampanji slavljenja optuženih za ratne zločine i u pritiscima na rad Specijalizovanih veća u Hagu".
  • 17.11.2020