Vesti
Kultura

Metohijska turneja predstave ’’Ženidba’’

Komedija „Ženidba“, kreće ove nedelje na metohijsku turneju. Predstavu urađenu u koprodukciji Narodnog pozoršta u Prištini i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, moći će da pogleda publika u Goraždevcu, Velikoj Hoči i Osojanu.

Metohijska turneja predstave ’’Ženidba’’
Detalj sa predstave (Foto NPP)

„Ženidba“ je rađena po tekstu Nikolaja Gogolja, a režiju potpisuje pozorišni i televizijski reditelj, Milan Karadžić.

Predstava je premijerno izvedena 8. oktobra 2018. godine u Gračanici, kada je prištinski teatar obeležio 70 godina rada.

Sada sledi metohijska turneja, koja će ujedno označiti i kraj prolećnog dela pozorišne sezone.

Izvođenje predstave zakazano je za 18.00 časova – sutra u Domu kulture u Goraždevcu, već sledećeg dana u Domu kulture u Velikoj Hoči i 22. juna u Domu kulture u Osojanu.

Iz Narodnog pozorišta u Prištini poručuju da je ovo najigranija predstava NPP-a od devedesetih godina prošlog veka, a apsolutno omiljena kod publike.

U predstavi igraju Jelena Orlović/Milica Burazer, Milena Jakšić/Jasmina Stoiljković, Anika Grujić, Milan Vasić, Igor Damnjanović, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Branko Babović i Tamara Tomanović.

 

 Ostale vesti

Proglašeni pobednici literarnog i likovnog konkursa
Radovi povodom Vidovdana nastali na konkursu Književnog kluba "Kosovski božur" iz Vitine koji funkcioniše u okviru Tehničke škole Vitina i ove godine su promovisali mlade talente iz književno – umetničke delatnosti.
  • 01.07.2022
Nenametljiv stvaralački put  Jovane Micić

Potrebu za pisanjem osetila je, kako kaže, relativno kasno. Svesna svog talenta, ali ne zamišljajući sebe kao pesnika i stvaraoca, prepustila se „peru“ bez prevelikih ambicija i želja da njena poezija bude primećena.

  • 30.06.2022
Otvorena završna izložba studenata Fakulteta umetnosti

Tradicionalna završna izložba radova studenata osnovnih i master akademskih studijskih programa slikarstva, vajarstva, grafike i grafičkog dizajna Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, otvorena je sinoć.

  • 29.06.2022
Završni koncert polaznica Škole baleta u Gračanici
Baletska škola u Gračanici večeras je imala svoj završni koncert. Nastup balerina bio je i poslednja manifestacija u okviru ovogodišnjih „Vidovdanskih svečanosti“. Novu baletsku sezonu počeće u septembru.
  • 28.06.2022
Vidovdansko pesničko bdenije: Ljudski životi sve nestvarniji
Vidovdanske književne nagrade uručene su sinoć ovogodišnjim dobitnicima u porti manastira Gračanica tokom tradicionalnog "Vidovdanskog pesničkog bdenija". "Vidim da su ljudski životi i prilike u kojima živimo sve nestvarniji", zahvalio se Slobodan Zubanović. Publici se predstavio i Big Bend RTS-a.
  • 28.06.2022
’’To što ti je u srcu iznesi odmah, ne čekaj sutra’’
Više knjiga Penelope Skaj, jedne od najprodavanijih autorki Njujork Tajmsa, knjiga Slavoja Žižeka "Kao lopov usred belog dana", "Tuđa pravila" i "Svet po Garpu" Džona Irvinga u izdanju "Lagune", "Konstantinovo raskršće" Dejana Stojiljkovića, "Zamalek" Dejana Tiaga Stankovića, knjige Megi Stivoter u izdanju ’Publik praktikuma" – iza korica svih ovih knjiga stoji Predrag Peđa Marković.
  • 27.06.2022