Vesti
Kultura

Marija Uskoković mis Kosova i Metohije

Na tradicionalnoj manifestaciji "Izbor za mis Kosova i Metohije" koja je juče održana u dvorani Kulturnog centra u Zvečanu, za najlepšu devojku izabrana je Marija Uskoković.
Marija Uskoković mis Kosova i Metohije
Marija Uskoković sa pratiljama (Foto RKP)

Za prvu pratilju izabrana je Jovana Đukić iz Zubinog Potoka, dok je druga pratilja Kristina Krstović iz Leposavića.

Mis Kosova i Metohije za 2014. godinu Marija Uskoković  izjavila je nakon  proglašenja da pobedu nije očekivala izrazivši zadovoljstvo što će učestvovati na izboru za Mis Srbije
“Ja sam još u šoku, iznenadjena sam, stvarno nisam očekivala pobedu, jako sam zadovoljna I drago mi je što ću se predstavljati na izboru za Miss Srbije”, kazala je Uskoković.

Predstavnica marketinga Miss YU kompanije Milanka Đorćević  izrazila je zadovoljstvo kako devojkama koje su se predstavile, tako i ukupnom organizacijom manifestacije.

 “Meni je zadovoljstvo što Kosovo i Metohija uvek daje kvalitetne, lepe, obrazovane, pametne devojke sa kojima se ponosimo, pred kojima je budućnost”, kazala je Đorđević, zahvalivši organizatorima  i svima koji su podržali ovu manifestaciju na saradnji.

Predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić naglasio je da će lokalna samouprava i dalje ulagati u kulturu i mlade koji predstavljaju svojevrstan potencijal, kao i da će raditi na tome da ovom gradu vrate “stari sjaj” po pitanju kulture.

“Nastojaćemo da budemo još bolji, prepoznatljivi, jer vi to zaslužujete, vasa  lepota, energija i potencijal sa kojima mi raspolažemo, i dalje ćemo ulagati, kada su u pitanju finansije, vaša radna mesta I kada je u pitanju sve ono što vi radite I stvarate.  Mi smo opredeljeni isključivo da pomažemo ljudske resurse jer u vama je bogatstvo, jer vi ste potencijal, ne samo Kosovske Mitrovice već čitavog Kosmeta”, podvukao je Spirić.

Koordinator za poslove u Kancelariji za Kosovo i Metohiju Zlata Radovanović kazala je da smo ovom manifestacijom pokazali  da imamo zaista lepe devojke vredne pažnje
“Još jedan kulturan dogadjaj na području Kosova i Metohije, izabrali smo najlepšu devojku sa našeg prostora I pokazali ostatku  Republike Srbije da Kosovo i Metohija ima definitivno najlepše devojke koje zavredjuju veliku pažnju”, naglasila je Radovanović.

Direktor modno – marketinške agencije Prezent marketing iz Kosovske Mitrovice Sergej Zaporožac rekao je da je izuzetno zadovoljan kako je prošlo takmičenje.

“Moram da napomenem da je ovo takmičenje veoma važno zato što će neko od nas i ove prostore predstavljati na daljem takmičenju odn.finalu izbora za Mis Srbije. To za nas zaista dosta znači, da se čuje jednostavno, Kosovo i Metohija je deo Srbije i na tom takmičenju”, naglasio je Zaporožac, uputivši čestitke novoizabranoj Mis Kosova i Metohije.

“Želim da nekako ona bude ta zvezda vodilja što se tiče devojaka na Kosovu I Metohiji, da se otkloni predrasuda veoma zastupljena medju našim devojkama. Da ovakav vid organizovanja shvate veoma ozbiljno zato što zaista ima perspektive u smislu manekenstva, modelinga I u vezi sa komunikacijom”, podvukao je on.

“Ovim putem im poručujem da budu  zainteresovanije u ovom smislu zato što ćemo zaista imati prave I legitimne predstavnike na ovom prestižnom takmičenju, jedinom takmičenju kada je u pitanju izbor najlepše devojke u Srbiji” , kazao je Zaporožac.

Organizator  izbora za Mis Kosova i Metohije je  modno – marketinška agencija Prezent marketing iz Kosovske Mitrovice,  pod  pokroviteljstvom privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.Ostale vesti

Koreodrama ’’700’’ ponovo u Gračanici
Ansambl narodnih igara i pesama Кosova i Metohije „Venac“ iz Prištine sa sedištem u Gračanici, zaigraće po drugi put svoj novi program, koreodramu „700 – Venac igra u slavu 700 godina manastira Gračanica“ u Domu kulture u Gračanici 7. aprila 2023. godine sa početkom u 19:30.  
  • 27.03.2023
Nagrade za mlade balerine iz Gračanice u Beogradu
Odlukom žirija Unstoppable dance competition (UDC), Baletska škola Doma kulture "Gračanica" osvojila je sedam nagrada na jučerašnjem takmičenju u Dečijem kulturnom centru u Beogradu u solo, duo i trio formaciji.
  • 27.03.2023

Predstava "Zvonar Bogorodičine crkve" po tekstu Viktora Igoa, a u režiji Dejana Cicmilovića, biće izvedena u četvrtak 30.3. od 12.30 u Domu kulture "Stari Кolašin" u Zubinom Potoku.

  • 27.03.2023
„Kasica prasica“ u Gračanici: Komedija ko komedija, čudesna
U Domu kulture „Gračanica“ premijerno je izvedena komedija-vodvilja Ežena Labiša „Kasica-prasica“, u prevodu Danila Kiša, a u režiji Ksenije Krnajski. Komad star više od jednog veka akutuelan je i danas.
  • 23.03.2023
Brankica Damjanović u Kosovskoj Mitrovici: Ipak sve ima smisla

Sve književne večeri su posebne, ali kada dođete u svoj zavičaj, onda srce malo jače zaigra, rekla je književnica i novinarka Brankica Damjanović, predstavljajući svoje književno stvaralaštvo u prepunoj sali Mitrovačkog dvora.

  • 21.03.2023
’’Kasica prasica’’ premijerno u Gračanici: Život kao groteska

Premijera predstave "Kasica prasica" Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) u režiji Ksenije Krnajski, koja je rađena po tekstu Ežena Labiša, biće izvedena sutra (sreda, 22. mart) u Domu kulture "Gračanica" sa početkom u 20.00 časova.

  • 21.03.2023