Vesti
Kultura

“Mala princeza” na repertoaru u Gračanici

Lutkarsko pozorište iz Niša gostovaće sutra u Gračanici sa predstavom “Mala princeza”.
“Mala princeza” na repertoaru u Gračanici
Scena iz predstave (Foto Pozorište lutaka)

Ova predstava za decu biće izvedena u pozorišnoj sali Doma kulture u Gračanici sa početkom u 12:45.

Priča je o princezi koja ima grumen zlata u grlu i zbog toga lepo peva. Međutim, u ovoj bajci ona je uobražena i želi da se uda samo za prosca koji odgovara njenim prohtevima. Posetioci predstave saznaće ko će osvojiti srce “male princeze”.

Ovaj komad se temelji na glumačkoj i animatorskoj veštini. Odlikuje se živom i dopadljivom muzikom, kao i dinamičnom i lepršavom igrom.

Autor predstave je Ksenija Stojanović, a za režiju, scenografiju i muziku pobrinuo se Aleksandar Kanjevac.      

Predstava je namenjena deci starijoj od tri godine. Ulaz je besplatan.Ostale vesti

Živojin Rakočević dobitnik gran prija na festivalu „Pro poet“
Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević dobitnik je glavne nagrade na Međunarodnom književnom festivalu u Inđiji „Pro poet“.
  • 29.05.2023
Počinju Vidovdanske svečanosti: Dečija smotra folklora u Arhangelima
Tradicionalna dečija smotra folklora pod nazivom "U susret Vidovdanu" kojom ujedno počinju Vidovdanske svečanosti 2023. godine biće održana u subotu, 27. maja u porti manastira Svetih Arhangela kod Prizrena.
  • 25.05.2023
Spasovdanski dani u Prizrenu
Dom kulture „Gračanica“ i Društvo prijatelja manastira Sveti Arhangeli kod Prizrena organizuju „Spasovdanske dane u Prizrenu“ 24. i 25. maja. Posetioce očekuje promocija knjiga Mitre Reljić, izložba slika nastalih na koloniji „Jesen u Prizrenu“ 2022, kao i nastupi vokalnih solista i kazivanje stihova pesnika.
  • 24.05.2023
Mira Lolić Močević Srbima na Kosovu: Vi čuvate ono najsvetije
"Ako napustimo Kosovo i Metohiju onda će nestati Srba. Mi smo pupčanom vrpcom vezani za Kosovo i Metohiju", kazala je Mira Lolić Močević, autorka filma "Ako te se sjetim samo" sinoć premijerno prikazanog u Gračanici.
  • 24.05.2023
’’Jahao sam prema drvoredima – izabrane pesme 1981-2021’’: Duhovna vatra kojoj se uvek vraćamo
Promocija knjige “Jahao sam prema drvoredima – izabrane pesme 1981-2021” Ace Vidića održana je večeras Gradskoj biblioteci “Vuk Karadžić” u Kosovskoj Mitrovici.
  • 23.05.2023
PR kvintet u ’’Akvarijusu’’
Petar Rakić kvintet kojeg čine istaknuti muzičari mitrovičke muzičke scene nastupiće u PКC "Akvarijus" u Кosovskoj Mitrovici u sredu, 24. maja od 21.00.
  • 23.05.2023