Vesti
Kultura

’’Kvizomanijak’’ i akcija ’’Božur za decu Orahovca’’

Drugi ciklus kviza znanja „Kvizomanijak“ završava se dvadesetim po redu nadmetanjem koje je zakazano za četvrtak 13. maj 2021. godine od 16 časova u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.
’’Kvizomanijak’’ i akcija ’’Božur za decu Orahovca’’
Printskrin PKC ''Akvarijus''

Kviz, čiji je autor i voditelj Miloš Radović, održava se u „Akvarijusu“ od novembra 2020. godine i u proteklih pola godine okupio je preko 100 takmičara različitih profila i interesovanja (studente, profesore, doktore, umetnike, istoričare, geografe). Popularnost ovoga kviza privukla je i brojne sponzore (pivnica „Kombinat“, kladionica „Oktagon bet“, NVO „Domovik“), koji su, zajedno sa organizatorima (PKC „Akvarijus“), za jubilarni Kvizomanijak obezbedili za najbolje učesnike drugog ciklusa nagrade u vrednosti preko 350 evra.

Tokom trajanja kviza u „Akvarijusu“ će se promovisati i prodavati privesci koje su izradila deca iz Orahovca, a sav prihod od prodaje biće uložen u izgradnju sportske hale za decu i omladinu u Velikoj Hoči. Reč je o akciji „Božur za decu Orahovca“.

Kotizacija za učešće ove nedelje iznosi 500 dinara, a deo prihoda na kvizu takođe će biti usmeren za izgradnju sportske hale.

Kvizomanijak je osmišljen kao kviz u kojem se, kroz druženje i zabavu, takmičari nadmeću iz različitih oblasti znanja (kultura i umetnost, istorija, geografija, sport, politika). Kviz je koncipiran tako da bude zabavan i poučan, tako da se u njemu dinamično smenjuju igre opšteg znanja, brzine, dosetljivosti, logike. Poseban segment kviza posvećen je muzici, domaćoj i stranoj.

Više o programima u PKC Akvarijus možete pročitati OVDE.Ostale vesti

Radovanu Belom Markoviću „Zlatni krst kneza Lazara“, „Longin“ Branislavu Todiću

Književne nagrade na Vidovdanskim svečanostima u Gračanici dobili su Radovan Beli Marković „Zlatni krst kneza Lazara“, Gojko Božović „Gračaničku povelju“, Branka Кasalović „Кondir Кosovke devojke“, Nikola Živanović „Pero despota Stefana Lazarevića“, a priznanja za likovnu umetnost dobili su istoričar umetnosti prof. dr Branislav Todić „Longin“ za životno delo i Tamara Osmajlić nagradu „Dimitrije Popović“, navodi se u saopštenju Doma kulture „Gračanica“.

  • 21.06.2021
Prizren: Dečija smotra folklora obeležila jubilej

U manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena odžana je dvadeseta po redu Dečija smotra folklora. U zadužbini cara Dušana okupilo se blizu pet stotina folkoraša iz srpskih sredina na Kosovu.

  • 20.06.2021
Koncert u čast jubileja, 7 vekova manastira Gračanice
Povodom jubileja, 7 vekova manastira Gračanice, učenici muzičkih škola „Stevan Mokranjac“ iz Gračanice i "Stevan Hristić" iz Staništora, hora „Simonida“ i crkvenog hora „Branislav Nušić“ iz Kosovske Mitrovce održali su koncert u Domu kulture.
  • 16.06.2021
Diskusija i izložba u PKC-u
Alternativna Internet stranica, večeras u 19 časova u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus", organizuje diskusiju "Alternativna mesta okupljanja - samostalne inicijative za kulturu, umetnost, slobodu...". Iste večeri biće otvorena izložba fotografija Sunčice Andrejević, dok će u muzičkom delu programa nastupiti Ilda Krama. 
  • 14.06.2021
Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića

Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića biće održana u subotu od 19 časova u Domu kulture „Gračanica“. 

  • 10.06.2021
Nataša Tasić Knežević: Ljubav je srž života
Operska diva moćnog glasa Nataša Tasić Knežević zadivila je večeras publiku u Gračanici ne samo svojim talentom i izvođenjem, već i neposrednošću, ljubaznošću i toplinom.
  • 09.06.2021