Vesti
Kultura

Kulturni program putem Fejsbuka i naredne nedelje

Dom kulture „Gračanica“ je za petu nedelju koliko već traje ograničeno kretanje i vanredno stanje izazvano epidemijom virusa Кorona pripremio raznovrsni program koji se može pratiti putem interneta.
Kulturni program putem Fejsbuka i naredne nedelje
Dom kulture u Gračanici (Foto Dom kulture)

U ponedeljak posetioci stranice Doma kulture „Gračanica“ mogu pogledati koncert džez pevačice, kompozitorke i tekstopisca Lene Kovačević koji je u Gračanici održan 2016 godine. Lena Кovačević će se publici obratiti preko fejsbuk stranice Doma kulture i najaviti novi koncert u Gračanici.

U utorak, 14. aprila Dom kulture će predstaviti rad i stvaralaštvo likovnog umetnika Petra Đuze - Umetnost kao otpor i nepristajanje. Razgovor sa profesorom Petrom Đuzom će voditi istoričar umetnosti Nebojša Jevtić i slikarka Maja Todić. Nakon razgovora, biće prikazana izložba Đuzinih slika iz fundusa Doma kulture Gračanica nastalih na likovnoj koloniji "Vidovdan".

Lutkarska predstava „Budi to što jesi“ po motivima istoimene priče Florijana Zdenjaka, u adaptaciji i režiji Boška Boškova biće emitovana u sredu, 15. aprila. Preko linka će se posetiocima fejsbuk stranice Doma kulture obratiti Nevena Nedeljković nekadašnji član AP „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“.

Četvrtak 16. april, je kao i do sada dan za film. Ovog četvrtka će biti emitovan dokumentarni film „Bogoslovija zvuci“. Dom kulture preporučuje filmove "Dani vina i ruža" i "Zalazak sunca" iz knjige "52 idealna filmska vikenda" režisera Milutina Petrovića.

Na Veliki petak neće biti programa.

Za subota 18. aprila je predviđen čas baleta. Nastavnik baleta Nikola Кorać pripremio je nove video lekcije.

Svi programi počinju u 18 časova na fejsbuk stranici Doma kulture.Ostale vesti

Virtuelnom izložbom obeležen Međunarodni dan dece
Povodom Međunarodnog dana deteta, organizacija Domovik u saradnji sa Privatnim kulturnim centrom „Akvarijus“, a uz podršku UNICEF-a, organizovala je virtuelnu izložbu dečijih radova pod nazivom „Mala umetnost cveta dok sloboda čeka“.
  • 01.06.2020
U četvrtak počinju Vidovdanske svečanosti
Dom kulture Gračanica, bez obzira na epidemiju virusa KOVID-19, za Vidovdanske svečanosti sprema „redovan“ repertoar. Svečanosti će zvanično biti otvorene 04. juna kada će u galeriji Doma kulture početi „Vidovdanska likovna kolonija 2020.“
  • 01.06.2020
„Riznica“, portal za kulturu i tradiciju
Osnovna ideja za pokretanje portala Riznica (riznica.net) jeste promocija „zaboravljenih i nepravedno potisnutih vrednosti zbog dnevno-političkih tema“, rekao je glavni i odgovorni uredni tog portala iz Gračanice Ivan Miljković za Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 28.05.2020
Zajednica pozorišta Srbije spremna da obnovi rad
Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, koja okuplja šesnaest institucionalnih pozorišta van Beograda i Vojvodine, saopštila je da su članice spremne da nastave sa radom odmah po dobijanju preporuka od nadležnog ministarstva u vezi sa uslovima pod kojima se mogu organizovati probe i predstave.
  • 28.05.2020
U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020