Vesti
Kultura

Kulturni program putem Fejsbuka i naredne nedelje

Dom kulture „Gračanica“ je za petu nedelju koliko već traje ograničeno kretanje i vanredno stanje izazvano epidemijom virusa Кorona pripremio raznovrsni program koji se može pratiti putem interneta.
Kulturni program putem Fejsbuka i naredne nedelje
Dom kulture u Gračanici (Foto Dom kulture)

U ponedeljak posetioci stranice Doma kulture „Gračanica“ mogu pogledati koncert džez pevačice, kompozitorke i tekstopisca Lene Kovačević koji je u Gračanici održan 2016 godine. Lena Кovačević će se publici obratiti preko fejsbuk stranice Doma kulture i najaviti novi koncert u Gračanici.

U utorak, 14. aprila Dom kulture će predstaviti rad i stvaralaštvo likovnog umetnika Petra Đuze - Umetnost kao otpor i nepristajanje. Razgovor sa profesorom Petrom Đuzom će voditi istoričar umetnosti Nebojša Jevtić i slikarka Maja Todić. Nakon razgovora, biće prikazana izložba Đuzinih slika iz fundusa Doma kulture Gračanica nastalih na likovnoj koloniji "Vidovdan".

Lutkarska predstava „Budi to što jesi“ po motivima istoimene priče Florijana Zdenjaka, u adaptaciji i režiji Boška Boškova biće emitovana u sredu, 15. aprila. Preko linka će se posetiocima fejsbuk stranice Doma kulture obratiti Nevena Nedeljković nekadašnji član AP „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“.

Četvrtak 16. april, je kao i do sada dan za film. Ovog četvrtka će biti emitovan dokumentarni film „Bogoslovija zvuci“. Dom kulture preporučuje filmove "Dani vina i ruža" i "Zalazak sunca" iz knjige "52 idealna filmska vikenda" režisera Milutina Petrovića.

Na Veliki petak neće biti programa.

Za subota 18. aprila je predviđen čas baleta. Nastavnik baleta Nikola Кorać pripremio je nove video lekcije.

Svi programi počinju u 18 časova na fejsbuk stranici Doma kulture.Ostale vesti

Premijerom predstave "Ribarske svađe" u režiji Milana Karadžića, Narodno pozorište u Prištini započinje novu pozorišnu godinu.
  • 25.01.2021
Učenici muzičke škole u Lapljem Selu nagrađeni sa devet priznanja
Na Međunarodnom takmičenju klavirista koje je od 23. do 30. decembra 2020. godine održano u OŠ „Vladimir Đorđević“ u Aleksincu, učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Gračanica – Laplje Selo osvojili su tri treće nagrade i jednu pohvalu. Tako su okončali godinu koja je za njih bila zaista uspešna jer su za nepunih mesec dana osvojili čak devet priznanja i nagrada.
  • 23.01.2021
Tamara Tomanović: Nasilje poprima sve veće razmere

"Nažalost, mislim da će proći i hiljadu godina i da će priča o demonstraciji sile nad slabijima biti aktuelna. Nakon premijere filma "Polomljeno rebro" mnogo žena mi je pisalo da mi kažu da su se pronašle u svakoj mojoj rečenici i šta su sve proživele od partnera. Ni sama nisam bila svesna koliko je nasilje učestalo i ne pričam samo o fizičkom, govorim i o psihičkom nasilju, koje poprima sve veće razmere. Nadam se da će ovaj film ohrabriti one žene koje nemaju snage ili mogućnosti ili se, prosto, plaše da napuste zlostavljača, kaže za Telegraf glumica Tamara Tomanović, junakinja "Polomljenog rebra", koje je podržao Populacioni fond Ujedinjenih nacija.

  • 22.01.2021
Gračanica: Tribina

Dom kulture „Gračanica“ organizuje tribinu „Strah i raseljeništvo u stvaranju mladih“ u okviru koje će predstaviti likovni portret mlade goranske likovne umetnice Julije Hočko. Tribina će se održati u petak u 18 časova putem Fejsbuk stranice Doma kulture.

  • 21.01.2021
„Sirano“ ponovo oduševio mališane u Gračanici
Izvođenjem predstave „Sirano“ Narodno pozorište u Prištini započelo je novu godinu. Mališani su uživali u komadu Edmonda Rostana, a Dom kulture Gračanica otvorio je svoj program za 2021. godinu.
  • 12.01.2021
Predstava
Pozorišna predstava "Sirano" Narodnog pozorišta u Prištini, a u režiji Nenada Todorovića, igraće se danas u Domu kulture "Gračanica".
  • 12.01.2021