Vesti
Kultura

Kulturni program putem Fejsbuka i naredne nedelje

Dom kulture „Gračanica“ je za petu nedelju koliko već traje ograničeno kretanje i vanredno stanje izazvano epidemijom virusa Кorona pripremio raznovrsni program koji se može pratiti putem interneta.
Kulturni program putem Fejsbuka i naredne nedelje
Dom kulture u Gračanici (Foto Dom kulture)

U ponedeljak posetioci stranice Doma kulture „Gračanica“ mogu pogledati koncert džez pevačice, kompozitorke i tekstopisca Lene Kovačević koji je u Gračanici održan 2016 godine. Lena Кovačević će se publici obratiti preko fejsbuk stranice Doma kulture i najaviti novi koncert u Gračanici.

U utorak, 14. aprila Dom kulture će predstaviti rad i stvaralaštvo likovnog umetnika Petra Đuze - Umetnost kao otpor i nepristajanje. Razgovor sa profesorom Petrom Đuzom će voditi istoričar umetnosti Nebojša Jevtić i slikarka Maja Todić. Nakon razgovora, biće prikazana izložba Đuzinih slika iz fundusa Doma kulture Gračanica nastalih na likovnoj koloniji "Vidovdan".

Lutkarska predstava „Budi to što jesi“ po motivima istoimene priče Florijana Zdenjaka, u adaptaciji i režiji Boška Boškova biće emitovana u sredu, 15. aprila. Preko linka će se posetiocima fejsbuk stranice Doma kulture obratiti Nevena Nedeljković nekadašnji član AP „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“.

Četvrtak 16. april, je kao i do sada dan za film. Ovog četvrtka će biti emitovan dokumentarni film „Bogoslovija zvuci“. Dom kulture preporučuje filmove "Dani vina i ruža" i "Zalazak sunca" iz knjige "52 idealna filmska vikenda" režisera Milutina Petrovića.

Na Veliki petak neće biti programa.

Za subota 18. aprila je predviđen čas baleta. Nastavnik baleta Nikola Кorać pripremio je nove video lekcije.

Svi programi počinju u 18 časova na fejsbuk stranici Doma kulture.Ostale vesti

Tamari Denić Studentski Oskar za film ’’Istina’’
Rediteljka iz Berlina Tamara Denić jedna je od dobitnica ovogodišnjeg Studentskog Oskara. Nagrada joj je pripala za kratki film "Istina" čija su mesta radnje Beograd i Hamburg.
  • 18.09.2023
YU grupa na ’’Rok festu’’ 22. septembra u Leposaviću
Tradicionalna muzička manifestacija “Rok fest”, biće održana 22. septembra na platou Centra za kulturu “Sava Dečanac” u Leposaviću kada će nastupiti i YU grupa.
  • 18.09.2023
Školski čas kulture govora i monodrama ’’Miloš Obrenović’’ u Lapljem Selu
Udruženje za razvoj i unapređivanje kulture javnog govora „Izražajnost“ iz Beograda i Dom kulture „Gračanica“ za učenike OŠ “Miladin Mitić” iz Lapljeg Sela i Gimnazije organizuju radionicu o unapređenja kulture javnog govora i izvođenje monodrame “Miloš Obrenović”.
  • 17.09.2023
Tribina i izložba fotografija i razglednica „Uroševac hram i grad“
Povodom devedeset godina od osvećenja crkve u Uroševcu posvećene Svetom Caru Urošu (Nemanjiću) Dom kulture „Gračanica“, Arhiv Кosova i Metohije, Galerija umetnosti Priština i Eparhija raško-prizrenska organizuju tribinu i izložbu fotografija i razglednica „Uroševac hram i grad“. 
  • 08.09.2023
Gračanica: Audicija za predstavu „Pepeljuga u zemlji čuda“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija glume Doma kulture „Gračanica“ u nedelju 10. septembra 2023. godine od 13 časova organizuje audiciju za predstavu „Pepeljuga u zemlji čuda“.
  • 06.09.2023
Jovanu Zafiroviću nagrada ’’Poenta’’ za knjigu ’’Glavom kroz stid’’
Aforističar Jovan Zafirović je dobitnik ovogodišnje nagrade „Poenta“ koja se tradicionalno dodeljuje mladom autoru u okviru Novosadskog festivala knjige. Zafirović je nagrađen za knjigu „Glavom kroz stid“ koju su 2022. godine objavili mitrovački Privatni kulturni centar (PKC) „Akvarijus“ i Društvo književnika КiM.
  • 01.09.2023