Vesti
Kultura

Kultura u doba Korone

Dom kulture “Gračanica” je povodom uvođenja vandrednog stanja i ograničenog kretanja napravio program kulturnih sadržaja za pet dana u nedelji pod nazivom “Kultura u doba Korone”.
Kultura u doba Korone
Sa nedavne izložbe (Foto Dom kulture)

Iz Doma kulture Gračnica ističu da su počeli u utorak izložbom “Jesen u Prizrenu”, a nastavili sinoć dečijom predstavom “Igra” u režiji Boška Boškova.

Program će biti prikazan prema sledećem rasporedu: Ponedeljkom će biti prikazani muzički događaji i preporuke, na Facebook stranici Doma kulture organizatori će objavljivati koncerte (simfonijskog orkestra RTS-a ispred Gračanice, BIG Benda, festivala „Medimus“ iz Prizrena...)

Utorak je dan za izložbe i slikarstvo. Izložba koju trenutno možete pogledati nosi naziv „Jesen u Prizrenu“. Takođe će svakog utorka iz fundusa galerije Doma kulture urednik i slikari odabrati dela po jednog savremenog slikara.

Sreda je rezervisana za pozorišne predstave, prvenstveno namenjene deci. Predstave će se igrati bez publike ili će iz arhive Doma kulutre biti prezentovani snimci predstava AP „Janićije Popović“ koje su izvođene u Osojanu, Orahovcu, Velikoj Hoči, Kosovskom Pomoravlju...

Četvrtak je bioskopski i filmski dan. Organizatori će ponuditi izbor filmova koji je napravio režiser Milutin Petrović u svojoj knjizi „52 idealna filmska vikenda”.

Petak je dan književnih i tribinskih programa. Književni časovi i tribine biće emitovani uživo na stranici Doma kulture, gde će takođe biti ponuđeni programi posvećeni kulturi i getu u uslovima dvostruke izolacije. Urednici književnih programam preporučiće knjige za čitanje.Ostale vesti

„Riznica“, portal za kulturu i tradiciju
Osnovna ideja za pokretanje portala Riznica (riznica.net) jeste promocija „zaboravljenih i nepravedno potisnutih vrednosti zbog dnevno-političkih tema“, rekao je glavni i odgovorni uredni tog portala iz Gračanice Ivan Miljković za Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 28.05.2020
Zajednica pozorišta Srbije spremna da obnovi rad
Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, koja okuplja šesnaest institucionalnih pozorišta van Beograda i Vojvodine, saopštila je da su članice spremne da nastave sa radom odmah po dobijanju preporuka od nadležnog ministarstva u vezi sa uslovima pod kojima se mogu organizovati probe i predstave.
  • 28.05.2020
U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020
U toku je deveta nedelja koliko traje izolacija i ograničeno kretanje usled pojave epidemije koronavirusa. Dom kulture "Gračanica" je i za ovu nedelju pripremio kulturni program koji emituje preko društvenih mreža.
  • 10.05.2020
Dom kulture „Gračanica“ nastavlja sa programima tokom epidemije
Dom kulture „Gračanica“ je za osmu nedelju ograničenog kretanja i vanrednog stanja izazvanog epidemijom virusa korona pripremio programe kulturnog sadržaja.
  • 03.05.2020