Vesti
Kultura

Kultura u doba Korone

Dom kulture “Gračanica” je povodom uvođenja vandrednog stanja i ograničenog kretanja napravio program kulturnih sadržaja za pet dana u nedelji pod nazivom “Kultura u doba Korone”.
Kultura u doba Korone
Sa nedavne izložbe (Foto Dom kulture)

Iz Doma kulture Gračnica ističu da su počeli u utorak izložbom “Jesen u Prizrenu”, a nastavili sinoć dečijom predstavom “Igra” u režiji Boška Boškova.

Program će biti prikazan prema sledećem rasporedu: Ponedeljkom će biti prikazani muzički događaji i preporuke, na Facebook stranici Doma kulture organizatori će objavljivati koncerte (simfonijskog orkestra RTS-a ispred Gračanice, BIG Benda, festivala „Medimus“ iz Prizrena...)

Utorak je dan za izložbe i slikarstvo. Izložba koju trenutno možete pogledati nosi naziv „Jesen u Prizrenu“. Takođe će svakog utorka iz fundusa galerije Doma kulture urednik i slikari odabrati dela po jednog savremenog slikara.

Sreda je rezervisana za pozorišne predstave, prvenstveno namenjene deci. Predstave će se igrati bez publike ili će iz arhive Doma kulutre biti prezentovani snimci predstava AP „Janićije Popović“ koje su izvođene u Osojanu, Orahovcu, Velikoj Hoči, Kosovskom Pomoravlju...

Četvrtak je bioskopski i filmski dan. Organizatori će ponuditi izbor filmova koji je napravio režiser Milutin Petrović u svojoj knjizi „52 idealna filmska vikenda”.

Petak je dan književnih i tribinskih programa. Književni časovi i tribine biće emitovani uživo na stranici Doma kulture, gde će takođe biti ponuđeni programi posvećeni kulturi i getu u uslovima dvostruke izolacije. Urednici književnih programam preporučiće knjige za čitanje.Ostale vesti

Kulturni program putem Fejsbuka
Dom kulture „Gračanica“ je za četvrtu nedelju koliko već traje ograničeno kretanje i vanredno stanje izazvano epidemijom virusa Кorona pripremio raznovrsni program koji se može pratiti online.
  • 05.04.2020
Filmski dan Doma kulture na internetu
Dom kulture za danas preporučuje filmski program na internetu i poziva gledaoce da prate filmski festival "Moj off" i pogledaju neke od najnovijih i najprestižnijih naslova svetske kinematografije koji su obeležili festivalsku scenu.
  • 02.04.2020
Večeras predstava „Nasmejani snovi“
Dom kulture „Gračanica“ je danas za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice pripremio dečju predstavu „Nasmejani snovi“ po tekstu, scenariju i režiji Boška Boškova u sklopu kulturnog programa “Kultura u doba Korone”.
  • 01.04.2020
Dom kulture "Gračanica" nastavlja da priprema događaje u okviru programa "Kultura u doba Korone" koje deli sa posetiocima njihove Fejsbuk i Instagram stranice. Da su ljudi zainteresovani za sadržaj koji im ova kulturna ustanova nudi, pokazuje podatak da je protekle nedelje njihova stranica imala 10.000 pregleda.
  • 30.03.2020
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
  • 29.03.2020
Večeras razgovor sa pesnikom Gojkom Božovićem
Za sve ljubitelje književnosti, Dom kulture Gračanica za petak je pripremio književno-tribinski program, u 18 časova održaće se onlajn razgovor sa pesnikom, književnim kritičarem, esejistom i izdavačem Gojkom Božovićem iz Beograda.
  • 27.03.2020