Vesti
Kultura

“Kultura u doba Korone” i ove nedelje

U toku je šesta nedelja izolacije i ograničenja zbog epidemije koronavirusa, a Dom kulture "Gračanica" je i za ovu nedelju pripremio kulturni program. Svi programi počinju u 18 časova na Fejsbuk stranici Doma kulture.
“Kultura u doba Korone” i ove nedelje
Dom kulture u Gračanici (Foto Dom kulture)

Zbog Vaskrsa ove nedelje program “Kultura u doba Korone” počinje sutra.

Posetioci Fejsbuk stranice Doma kulture "Gračanica" u sredu mogu pogledati predstavu "Uspavana lepotica" nastalu po tekstu i u režiji Radmile Кnežević. Uspavana lepotica je predstava o odrastanju jednog deteta, o prijateljstvu, lepom ponašanju, obrazovanju, ali i o tome da je za ljubav potrebno nešto više od poljupca, a to je čarobna i zaboravljena reč "izvini". Publici će se pre početka predstave obratiti glumica Jasmina Stojiljković.

U četvrtak će biti emitovan pobednički film "Grafest-a" 2018. "Đurđevdan u selu kojeg više nema" autorke Aleksandre Jovanović. Dom kulture preporučuje i filmove "Poslednji tango u Parizu" i "Apokalipsa danas" iz knjige "52 idealna filmska vikenda" autora Milutina Petrovića.

Petak je dan za predstavljanje knjige za decu "Кlikonogi u doba korone" pesnika Zlatka Jurića iz Banja Luke. Ovo je prva knjiga poezije za decu koja je nastala na temu korone. Кnjiga i poezija govore o deci koja su svoju učionicu i učitelje zamenila telefonima, računarima i televizijom. U petak će sa pesnikom Jurićem razgovarati deca i odrasli iz Doma kulture.

Subota je dan za Školu baleta. Nastavnik baleta Nikola Кorać pripremio je nove video lekcije. Časovi baleta će se od ove subote emitovati i na programu TV Кim.Ostale vesti

Koncert u čast jubileja, 7 vekova manastira Gračanice
Povodom jubileja, 7 vekova manastira Gračanice, učenici muzičkih škola „Stevan Mokranjac“ iz Gračanice i "Stevan Hristić" iz Staništora, hora „Simonida“ i crkvenog hora „Branislav Nušić“ iz Kosovske Mitrovce održali su koncert u Domu kulture.
  • 16.06.2021
Diskusija i izložba u PKC-u
Alternativna Internet stranica, večeras u 19 časova u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus", organizuje diskusiju "Alternativna mesta okupljanja - samostalne inicijative za kulturu, umetnost, slobodu...". Iste večeri biće otvorena izložba fotografija Sunčice Andrejević, dok će u muzičkom delu programa nastupiti Ilda Krama. 
  • 14.06.2021
Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića

Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića biće održana u subotu od 19 časova u Domu kulture „Gračanica“. 

  • 10.06.2021
Nataša Tasić Knežević: Ljubav je srž života
Operska diva moćnog glasa Nataša Tasić Knežević zadivila je večeras publiku u Gračanici ne samo svojim talentom i izvođenjem, već i neposrednošću, ljubaznošću i toplinom.
  • 09.06.2021
’’Akvarijus’’: Predstavljanje slikovnice ’’Utine i Miljanine boje prirode’’
Slikovnica za decu „Utine i Miljanine boje prirode“ (2021) biće predstavljena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u četvrtak, 10. juna 2021. godine, u 12 časova.
  • 09.06.2021
Operska diva Nataša Tasić Knežević nastupa u Gračanici
Operska diva iz Beograda Nataša Tasić Knežević održaće koncert u Domu kulture u Gračanici u sredu od 18 časova.
  • 07.06.2021