Vesti
Kultura

“Kultura u doba Korone” i ove nedelje

U toku je šesta nedelja izolacije i ograničenja zbog epidemije koronavirusa, a Dom kulture "Gračanica" je i za ovu nedelju pripremio kulturni program. Svi programi počinju u 18 časova na Fejsbuk stranici Doma kulture.
“Kultura u doba Korone” i ove nedelje
Dom kulture u Gračanici (Foto Dom kulture)

Zbog Vaskrsa ove nedelje program “Kultura u doba Korone” počinje sutra.

Posetioci Fejsbuk stranice Doma kulture "Gračanica" u sredu mogu pogledati predstavu "Uspavana lepotica" nastalu po tekstu i u režiji Radmile Кnežević. Uspavana lepotica je predstava o odrastanju jednog deteta, o prijateljstvu, lepom ponašanju, obrazovanju, ali i o tome da je za ljubav potrebno nešto više od poljupca, a to je čarobna i zaboravljena reč "izvini". Publici će se pre početka predstave obratiti glumica Jasmina Stojiljković.

U četvrtak će biti emitovan pobednički film "Grafest-a" 2018. "Đurđevdan u selu kojeg više nema" autorke Aleksandre Jovanović. Dom kulture preporučuje i filmove "Poslednji tango u Parizu" i "Apokalipsa danas" iz knjige "52 idealna filmska vikenda" autora Milutina Petrovića.

Petak je dan za predstavljanje knjige za decu "Кlikonogi u doba korone" pesnika Zlatka Jurića iz Banja Luke. Ovo je prva knjiga poezije za decu koja je nastala na temu korone. Кnjiga i poezija govore o deci koja su svoju učionicu i učitelje zamenila telefonima, računarima i televizijom. U petak će sa pesnikom Jurićem razgovarati deca i odrasli iz Doma kulture.

Subota je dan za Školu baleta. Nastavnik baleta Nikola Кorać pripremio je nove video lekcije. Časovi baleta će se od ove subote emitovati i na programu TV Кim.Ostale vesti

Otvorena Likovna kolonija „Vidovdan 2020“
Izložbom najvrednijih slika iz fundusa Galerije Doma kulture u Gračanici otvorena je 22. Likovna kolonija „Vidovdan 2020“, ali i ovogodišnje „Vidovdanske svečanosti“.
  • 04.06.2020
Likovna kolonija i početak Vidovdanskih svečanosti bez publike
Večeras, u galeriji Doma kulture „Gračanica“ sa početkom u 19 časova, počinju Vidovdanske svečanosti i otvaranje 22. gračaničke Likovne kolonije „Vidovdan 2020“. Otvaranju Kolonije prisustvovaće samo slikari, predstavnici medija i pokrovitelji.
  • 04.06.2020
Virtuelnom izložbom obeležen Međunarodni dan dece
Povodom Međunarodnog dana deteta, organizacija Domovik u saradnji sa Privatnim kulturnim centrom „Akvarijus“, a uz podršku UNICEF-a, organizovala je virtuelnu izložbu dečijih radova pod nazivom „Mala umetnost cveta dok sloboda čeka“.
  • 01.06.2020
U četvrtak počinju Vidovdanske svečanosti
Dom kulture Gračanica, bez obzira na epidemiju virusa KOVID-19, za Vidovdanske svečanosti sprema „redovan“ repertoar. Svečanosti će zvanično biti otvorene 04. juna kada će u galeriji Doma kulture početi „Vidovdanska likovna kolonija 2020.“
  • 01.06.2020
„Riznica“, portal za kulturu i tradiciju
Osnovna ideja za pokretanje portala Riznica (riznica.net) jeste promocija „zaboravljenih i nepravedno potisnutih vrednosti zbog dnevno-političkih tema“, rekao je glavni i odgovorni uredni tog portala iz Gračanice Ivan Miljković za Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 28.05.2020
Zajednica pozorišta Srbije spremna da obnovi rad
Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, koja okuplja šesnaest institucionalnih pozorišta van Beograda i Vojvodine, saopštila je da su članice spremne da nastave sa radom odmah po dobijanju preporuka od nadležnog ministarstva u vezi sa uslovima pod kojima se mogu organizovati probe i predstave.
  • 28.05.2020