Vesti
Kultura

KUD “Simonida” večeras u Beogradu

Kulturno-umetničko društvo “Simonida” iz Raniluga održaće večeras koncert narodnih pesama i igara u Dečjem kulturnom centru u Beogradu.
KUD “Simonida” večeras u Beogradu
KUD Simonida (Foto RTV Puls)

Predsednik KUD “Simonida” Zoran Stanković rekao je da je ovo prvi put u poslednjih 30 godina da neko društvo iz Kosovskog Pomoravlja ima celovečernji koncert u Beogradu.

“Predano se spremamo, uključene su sve sekcije društva. Nadamo se da ćemo uspeti da delić kulturne baštine Srba iz Kosovskog Pomoravlja verodostojno predstavimo publici u Beogradu”, kaže za RTV Puls Stanković.

Čuvari tradicije iz Kosovkog Pomoravlja na ovaj koncert odlaze u okviru projekta koji realizuje “Udruženje žena sa Kosova i Metohije Beograd”, koje ovim pozivom ukazuje na značaj i poštovanje tradicije.

Cilj projekta je povezivanje sa zavičajem i predstavljanje kulturnog stvaralaštva srpskog naroda koji živi po enklavama na Kosovu i Metohiji.

Ljubitelji folklornog stvaralaštva u koncert će moći da uživaju večeras od 19 časova.Ostale vesti

U Gračanici je počeo dečiji pozorišni festival „Mali Joakim“

Komad „Sirano“ Narodnog pozorišta Priština otvorio je Festival predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“. Ovo je trinaesti po redu festival, a ove godine je domaćin Gračanica.

  • 10.05.2021
Festival „Mali Joakim“ počinje u Gračanici
Narodno pozorište u Prištini, Dom kulture „Gračanica“ i Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije organizuju Festival predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“.
  • 10.05.2021
Antigona, raskoš na sceni

Još jedna sjajna predstava Nenada Todorovića, reditelja Narodnog pozorišta u Prištini. Večeras je premijerno izvedena dugo očekivana "Antigona". Ova Sofoklova antička tragedija praćena je bogatim kostimima, scenografijom, songovima i orkestrom na bini.

  • 08.05.2021
’’Antigona’’ ili zašto je pobuna nemoguća

Tragedija „Antigona“ koju je, prema Sofokleovom tekstu, adaptirao i režirao Nenad Todorović, sutra će biti premijerno izvedena od 19:00 na sceni Doma kulture “Gračanica”. Predstava je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini i Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" iz Zaječara.

  • 07.05.2021
„Mali Joakim“ naredne nedelje u Gračanici
Narodno pozorište u Prištini, Dom kulture „Gračanica“ i Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije organizuju Festival predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“.
  • 06.05.2021
Predstava Antigona premijerno u Gračanici
Sofoklova drama „Antigona“ koju je adaptirao i režirao Nenad Torodović svoju premijeru će imati u subotu 8. maja u 19 časova u Gračanici.
  • 05.05.2021