Vesti
Kultura

Kosovska Mitrovica - grad rokenrola

Od samog nastanka rok muzike, od pedesetih godina prošlog veka pa do današnjih dana, Kosovska Mitrovica nikada nije prestala da bude grad rokenrola, piše Radio Kontakt plus. Iako su se muzički žanrovi menjali u celom svetu, Mitrovica je, navodi ovaj medij, zahvaljujući svojim virtuozima sačuvala korene rokenrola, ali i iznedrila veliki broj kvalitetnih muzičara.
Kosovska Mitrovica - grad rokenrola
Ilustracija (Foto Radio Kontakt plus)

Dejan Popović i Dragana Milić, kroz svoje nastupe širom Kosova i Metohije, konstantno dokazuju da se posvećenost prema muzici uvek prepoznaje i da publika sav taj trud na kraju ume da nagradi.

„Ja sam veliki ljubitelj rokenrola i generalno te eks-Ju muzike. Smatram da je Kosovska Mitrovica uvek bila grad rokenrola, možda se u poslednje vreme slušaju i neki drugi muzički žanrovi, ali definitivno rok ostaje“, ističe Dejan Popović Čupo.

On dodaje da rokenrol nije u pravoj meri zastupljen u medijima, ni pre, a ni sada.

„Šezdesetih godina smo krenuli da sviramo rokenrol u Kosovskoj Mitrovici. Ne bih rekao da se nešto promenilo u odnosu na danas, ne samo kod nas, nego i u svetu, kada je u pitanju rokenrol. Možda samo nije bio adekvatno i u pravoj meri prikazan u medijima, ali je svakako bio zastupljen“, kaže on.

Dragana naglašava da su sada aktuelni zapadnjački trendovi, domaći pop, ali i narodna muzika.

Ono što je najviše ispunjava su eks-Ju svirke.

„Gradski kafići su uvek posećeni tamo gde mi sviramo i naglas se pevaju sve pesme bivše Jugoslavije, dobar rokenrol. Te stare pesme se pevaju i dalje, nisu zaboravljene i meni je mnogo drago kada vidim da mladi ljudi pevaju pesme od Generacije 5 iz 80-ih godina, tj. pesmu koja nije toliko poznata. Eto, to je pokazatelj da se ta muzika slusa“, dodaje za Radio Kontakt Plus Dragana Milić.

Dragana i Dejan imaju poruku za čitaoce našeg portala, da slušaju Radio Kontakt Plus, ali i dobar rokenrol, za koji, kako kažu “Never Die”.Ostale vesti

Proglašeni pobednici literarnog i likovnog konkursa
Radovi povodom Vidovdana nastali na konkursu Književnog kluba "Kosovski božur" iz Vitine koji funkcioniše u okviru Tehničke škole Vitina i ove godine su promovisali mlade talente iz književno – umetničke delatnosti.
  • 01.07.2022
Nenametljiv stvaralački put  Jovane Micić

Potrebu za pisanjem osetila je, kako kaže, relativno kasno. Svesna svog talenta, ali ne zamišljajući sebe kao pesnika i stvaraoca, prepustila se „peru“ bez prevelikih ambicija i želja da njena poezija bude primećena.

  • 30.06.2022
Otvorena završna izložba studenata Fakulteta umetnosti

Tradicionalna završna izložba radova studenata osnovnih i master akademskih studijskih programa slikarstva, vajarstva, grafike i grafičkog dizajna Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, otvorena je sinoć.

  • 29.06.2022
Završni koncert polaznica Škole baleta u Gračanici
Baletska škola u Gračanici večeras je imala svoj završni koncert. Nastup balerina bio je i poslednja manifestacija u okviru ovogodišnjih „Vidovdanskih svečanosti“. Novu baletsku sezonu počeće u septembru.
  • 28.06.2022
Vidovdansko pesničko bdenije: Ljudski životi sve nestvarniji
Vidovdanske književne nagrade uručene su sinoć ovogodišnjim dobitnicima u porti manastira Gračanica tokom tradicionalnog "Vidovdanskog pesničkog bdenija". "Vidim da su ljudski životi i prilike u kojima živimo sve nestvarniji", zahvalio se Slobodan Zubanović. Publici se predstavio i Big Bend RTS-a.
  • 28.06.2022
’’To što ti je u srcu iznesi odmah, ne čekaj sutra’’
Više knjiga Penelope Skaj, jedne od najprodavanijih autorki Njujork Tajmsa, knjiga Slavoja Žižeka "Kao lopov usred belog dana", "Tuđa pravila" i "Svet po Garpu" Džona Irvinga u izdanju "Lagune", "Konstantinovo raskršće" Dejana Stojiljkovića, "Zamalek" Dejana Tiaga Stankovića, knjige Megi Stivoter u izdanju ’Publik praktikuma" – iza korica svih ovih knjiga stoji Predrag Peđa Marković.
  • 27.06.2022