Vesti
Kultura

Kosovska Mitrovica - grad rokenrola

Od samog nastanka rok muzike, od pedesetih godina prošlog veka pa do današnjih dana, Kosovska Mitrovica nikada nije prestala da bude grad rokenrola, piše Radio Kontakt plus. Iako su se muzički žanrovi menjali u celom svetu, Mitrovica je, navodi ovaj medij, zahvaljujući svojim virtuozima sačuvala korene rokenrola, ali i iznedrila veliki broj kvalitetnih muzičara.
Kosovska Mitrovica - grad rokenrola
Ilustracija (Foto Radio Kontakt plus)

Dejan Popović i Dragana Milić, kroz svoje nastupe širom Kosova i Metohije, konstantno dokazuju da se posvećenost prema muzici uvek prepoznaje i da publika sav taj trud na kraju ume da nagradi.

„Ja sam veliki ljubitelj rokenrola i generalno te eks-Ju muzike. Smatram da je Kosovska Mitrovica uvek bila grad rokenrola, možda se u poslednje vreme slušaju i neki drugi muzički žanrovi, ali definitivno rok ostaje“, ističe Dejan Popović Čupo.

On dodaje da rokenrol nije u pravoj meri zastupljen u medijima, ni pre, a ni sada.

„Šezdesetih godina smo krenuli da sviramo rokenrol u Kosovskoj Mitrovici. Ne bih rekao da se nešto promenilo u odnosu na danas, ne samo kod nas, nego i u svetu, kada je u pitanju rokenrol. Možda samo nije bio adekvatno i u pravoj meri prikazan u medijima, ali je svakako bio zastupljen“, kaže on.

Dragana naglašava da su sada aktuelni zapadnjački trendovi, domaći pop, ali i narodna muzika.

Ono što je najviše ispunjava su eks-Ju svirke.

„Gradski kafići su uvek posećeni tamo gde mi sviramo i naglas se pevaju sve pesme bivše Jugoslavije, dobar rokenrol. Te stare pesme se pevaju i dalje, nisu zaboravljene i meni je mnogo drago kada vidim da mladi ljudi pevaju pesme od Generacije 5 iz 80-ih godina, tj. pesmu koja nije toliko poznata. Eto, to je pokazatelj da se ta muzika slusa“, dodaje za Radio Kontakt Plus Dragana Milić.

Dragana i Dejan imaju poruku za čitaoce našeg portala, da slušaju Radio Kontakt Plus, ali i dobar rokenrol, za koji, kako kažu “Never Die”.Ostale vesti

Žarko Milenković u užem krugu kandidata za nagradu ’’Branko Miljković’’
Pesnik sa centralnog Kosova Žarko Milenković se nalazi u užem krugu od 12 kandidata za nagradu "Branko Miljković" koja se dodeljuje za najbolju knjigu poezije na srpskom jeziku u 2022. godini, saopšteno je iz Niškog kulturnog centra.
  • 30.03.2023
„Umetnik je najjači kada je neraskidivim nitima vezan za korene svoga naroda“
Izložba radova akademika Svetomira Arsića Basare otvorena je sinoć u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici. 
  • 30.03.2023
Gračanica: Opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“
Učenici osnovnih i srednjih škola takmičili su se u kazivanju stihova na 54. opštinskoj smotri recitatotra „Pesniče naroda mog“ u Domu kulture „Gračanica“. 
  • 29.03.2023
Kabaretska predstava
Na sceni Doma kulture "Gračanica" u ponedeljak 03. aprila u 20.00 časova biće izvedena kabaretska predstva "Čeznem da vam kažem" Teatra Vuk.
  • 28.03.2023
Koreodrama ’’700’’ ponovo u Gračanici
Ansambl narodnih igara i pesama Кosova i Metohije „Venac“ iz Prištine sa sedištem u Gračanici, zaigraće po drugi put svoj novi program, koreodramu „700 – Venac igra u slavu 700 godina manastira Gračanica“ u Domu kulture u Gračanici 7. aprila 2023. godine sa početkom u 19:30.  
  • 27.03.2023
Nagrade za mlade balerine iz Gračanice u Beogradu
Odlukom žirija Unstoppable dance competition (UDC), Baletska škola Doma kulture "Gračanica" osvojila je sedam nagrada na jučerašnjem takmičenju u Dečijem kulturnom centru u Beogradu u solo, duo i trio formaciji.
  • 27.03.2023