Vesti
Kultura

Koncert Ruske romanse u četvrtak u Gračanici

Pokrajinski kulturni centar Priština-Leposavić i Dom kulture „Gračanica“ 25. februara u 19 časova organizuju koncert Ruskih romansi u velikoj sali Doma kulture.

Koncert Ruske romanse u četvrtak u Gračanici
Dom kulture u Gračanici (Foto Kim)

Ovdašnja publika biće u prilici da pored narodnih ruskih pesama uživa i u kompozicijama Petra Iljića Čajkovskog, Mihaila Ivanoviča Glinke, Sergeja Rahmaljinova a u izvođenju Katarine Simonović Ivanković – sopran i Jelene Deljanin Aleksić – klavir.

Kako je saopšteno iz Doma kulture, koncert će biti održan u specifičnim uslovima koji podrazumeva potpunu brigu o sebi i drugima uz obavezno poštovanje svih propisanih mera za sprečavanje širenja koronavirusa.

Pokrovitelj koncerta je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a ulaz je slobodan.

 


Поштовани,

Покрајински културни центар Приштина - Лепосавић и Дом културе „Грачаница“ организују Концерт Руских...

Posted by Dom kulture Gračanica on Понедељак, 22. фебруар 2021.Ostale vesti

MMA u ’’Akvarijusu’’
Prvi deo umetničkog performansa MMA („Mali Multimedijalni Angažman“) održaće se u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u petak 5. marta 2021. godine od 19 časova.
  • 03.03.2021
Ponovo radi Škola glume NPP-a!
Škola glume Narodnog pozorišta u Prištini nastavlja sa radom u Domu kulture Gračanica u sredu, 10. marta 2021. godine.
  • 01.03.2021
Restaurisani spomen krst ponovo istaknut u dvorištu Doma kulture
Danas je u dvorištu Doma kulture "Gračanica" postavljen restaurisani spomen krst "Srbi Кosovci - za krst časni i slobodu zlatnu" posvećen stradalim Srbima u NATO bombardovanju i tokom egzodusa 1999. godine.
  • 01.03.2021
’’Uprkos svemu’’ u gradu na Ibru
Dokumentarni film „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića, posvećen radu Narodnog pozorišta u Prištini sa privremenim sedištem u Gračanici, priča je o kolektivu koji je pokazao da se ljubav prema umetnosti ne može uništiti. Film koji kroz priču o životu jedne institucije, govori o sudbini srpskog naroda, kulture, postojanja i identiteta na Kosovu, prikazan je sinoć u severnom delu Kosovske Mitrovice.
  • 26.02.2021
Projekcija filma
Dokumentarni film „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića posvećen radu Narodnog pozorišta Priština biće premijerno prikazan danas u Kosovskoj Mitrovici, u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“.
  • 25.02.2021
Veče ruskih romansi u Gračanici
U Domu kulture u Gračanici večeras će biti održan Koncert ruskih romansi.
  • 25.02.2021