Vesti
Kultura

Koncert benda „Večita dilema“ na Letnjoj sceni Doma kulture

Lokalni muzički bend „Večita dilema“ nastupiće u petak 14. jula u 20.30 na Letnjoj sceni ispred Doma kulture „Gračanica“.

Koncert benda „Večita dilema“ na Letnjoj sceni Doma kulture
Dom kulture "Gračanica" (Foto Dom kulture "Gračanica")

U dvorištu ove ustanove, gde se svake noći okuplja veliki broj mladih ljudi, ovo će biti jedinstvena prilika da se opuste i uživaju uz kvalitetnu muziku i gitaru, naveli su iz gračaničkog Doma kulture.

Bend „Večita dilema“ postoji od 2019. godine, čini sledeći sastav: Slaviša Кostić (vokal), Predrag Terentić (vokal i gitara) i Anrej Sever (kahoni).

„Na repertoaru će se naći akustične obrade domaćeg i stranog rokenrola, tako da će svi ljubitelji ove vrste muzike biti u prilici da čuju neke od svojih omiljenih pesama. Takođe, ovo je poziv ostalim bendovima sa centralnog Кosova, da organizuju svoje muzičke svirke na otvorenom tokom letnjih meseci“, zaključuju iz Doma kulture.Ostale vesti

Izložba Maje Todić u Novom Sadu
Matica srpska, Srpsko narodno pozorište i Fondacija "Simonida" organizuju izložbu slika "Identiteti" akademske slikarke Maje Todić iz Gračanice, 27.9.2023. godine sa početkom od 18 časova u foajeu Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
  • 26.09.2023
Tamari Denić Studentski Oskar za film ’’Istina’’
Rediteljka iz Berlina Tamara Denić jedna je od dobitnica ovogodišnjeg Studentskog Oskara. Nagrada joj je pripala za kratki film "Istina" čija su mesta radnje Beograd i Hamburg.
  • 18.09.2023
YU grupa na ’’Rok festu’’ 22. septembra u Leposaviću
Tradicionalna muzička manifestacija “Rok fest”, biće održana 22. septembra na platou Centra za kulturu “Sava Dečanac” u Leposaviću kada će nastupiti i YU grupa.
  • 18.09.2023
Školski čas kulture govora i monodrama ’’Miloš Obrenović’’ u Lapljem Selu
Udruženje za razvoj i unapređivanje kulture javnog govora „Izražajnost“ iz Beograda i Dom kulture „Gračanica“ za učenike OŠ “Miladin Mitić” iz Lapljeg Sela i Gimnazije organizuju radionicu o unapređenja kulture javnog govora i izvođenje monodrame “Miloš Obrenović”.
  • 17.09.2023
Tribina i izložba fotografija i razglednica „Uroševac hram i grad“
Povodom devedeset godina od osvećenja crkve u Uroševcu posvećene Svetom Caru Urošu (Nemanjiću) Dom kulture „Gračanica“, Arhiv Кosova i Metohije, Galerija umetnosti Priština i Eparhija raško-prizrenska organizuju tribinu i izložbu fotografija i razglednica „Uroševac hram i grad“. 
  • 08.09.2023
Gračanica: Audicija za predstavu „Pepeljuga u zemlji čuda“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija glume Doma kulture „Gračanica“ u nedelju 10. septembra 2023. godine od 13 časova organizuje audiciju za predstavu „Pepeljuga u zemlji čuda“.
  • 06.09.2023