Vesti
Kultura

Književno veče i promocija knjige dr Neleta Karajlića

Povodom drugog dela trilogije romana “Solunska 28”, u nedelju 10. novembra Dom kulture „Gračanica“ organizuje književno veče posvećeno dr Neletu Кarajliću.
Književno veče i promocija knjige dr Neleta Karajlića
Dr Nele Karajlić (Foto Glas.ba)

Drugi deo trilogije romana “Solunska 28” o prijateljstvu i izdaji posvećen je ljudima i događajima koji su prolazili kroz dorćolsku kuću na samoj obali Dunava, dr Кarajlić po ko zna koji put dokazuje kako poseduje neiscrpnu energiju kojom uspeva da se izbori sa najvećim životnim i umetničkim izazovima.

Pripovedajući o svemu onome što je snašlo stanare Solunske 28 tokom nemačke okupacije Beograda u Drugom svetskom ratu, Dr Кarajlić nudi podjednaki čitalački užitak i onima koji su čitali prvi deo trilogije, ali i onima koji se tek sada pridružuju armiji njegovih vernih čitalaca.

Nastavak monumentalne sage o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta još jednom potvrđuje da je naša književnost u dr Кarajliću dobila jedan nov, drugačiji i hrabar glas kojim ovaj svestrani umetnik ume i ima mnogo toga važnog da nam kaže.

Književno veče počinje u 19 sati.Ostale vesti

Omaž Zoranu Jovanoviću Dobrotinu – Povratak prirodi
Dom kulture „Gračanica“ će večeras za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice, a u okviru programa predstavljanja znamenitih likovnih umetnika sa Кosova odati omaž grafičaru i slikaru Zoranu Jovanoviću Dobrotinu.
  • 07.04.2020
Kulturni program putem Fejsbuka
Dom kulture „Gračanica“ je za četvrtu nedelju koliko već traje ograničeno kretanje i vanredno stanje izazvano epidemijom virusa Кorona pripremio raznovrsni program koji se može pratiti online.
  • 05.04.2020
Filmski dan Doma kulture na internetu
Dom kulture za danas preporučuje filmski program na internetu i poziva gledaoce da prate filmski festival "Moj off" i pogledaju neke od najnovijih i najprestižnijih naslova svetske kinematografije koji su obeležili festivalsku scenu.
  • 02.04.2020
Večeras predstava „Nasmejani snovi“
Dom kulture „Gračanica“ je danas za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice pripremio dečju predstavu „Nasmejani snovi“ po tekstu, scenariju i režiji Boška Boškova u sklopu kulturnog programa “Kultura u doba Korone”.
  • 01.04.2020
Dom kulture "Gračanica" nastavlja da priprema događaje u okviru programa "Kultura u doba Korone" koje deli sa posetiocima njihove Fejsbuk i Instagram stranice. Da su ljudi zainteresovani za sadržaj koji im ova kulturna ustanova nudi, pokazuje podatak da je protekle nedelje njihova stranica imala 10.000 pregleda.
  • 30.03.2020
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
  • 29.03.2020