Vesti
Kultura

Književno veče Brankice Damjanović u Gračanici

Razgovor o najnovijim knjigama Brankice Damjanović „Dobro je...“, „Ne bih ovo mogla bez tebe“, „Rukopis moga brata“ o životu, inspitaciji, svakodnevnim stvarima i radu autorke, održaće se u čitaonici „Darinka Jevrić“ u utorak, 30. januara, sa početkom u 19:00 časova.
Književno veče Brankice Damjanović u Gračanici
Ilustracija

Brankica Damjanović je rođena u Prištini. Bila je dugogodišnji novinar i voditelj televizije Priština. Nakon sukoba 1999. sa porodicom se preselila u Pirot, gde je radila na televiziji. Sada živi i radi u Beogradu.

U svom književnom stvaralaštvu Brankica Damjanović neguje kratke priče, za koje inspiraciju pronalazi u svakodnevnim stvarima, porodici, životu i svemu što život čini.Ostale vesti

Gimnazijalka Mila Mihajlović objavila zbirku ljubavnih pesama
Mila Mihajlović, učenica prvog razreda Gimnazije u Lapljem Selu objavila je u novembru zbirku ljubavnih pesama pod nazivom „Večni trag“.
  • 07.04.2021
Premijera predstave „Deobe“ i Festival „Mali Joakim“ odlažu se za maj
Dva dana pre najavljene premijere u Gračanici, odlaže se izvođenje predstave „Deobe“ u režiji Juga Radivojevića. Zbog novih mera protiv širenja epidemije koje je uvela Vlada Kosova, pomereno je i održavanje 13. Festivala predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, saznaje RTV Kim.
  • 06.04.2021
Gračanica: Od 12. do 18. aprila festival
Narodno pozorište u Prištini i Dom kulture "Gračanica" će od 12 do 18. aprila biti domaćini pozorišnog festivala za decu "Mali Joakim".
  • 01.04.2021
Predstava
Premijerno izvođenje koprodukcijske predstave "Deobe" Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta u Prištini, po tekstu Dobrice Ćosića i u režiji Juga Radivojevića, zakazano je za četvrtak, 8. april u 19:00 časova, u Domu kulture u Gračanici.
  • 01.04.2021
Premijera predstave
Porozišna predstava „Polomljeno rebro“ reditelja Janka Cekića, po scenariju Nadice Đorđević, biće premijerno izvedena večeras pred publikom u Gračanici.
  • 31.03.2021
„Presek stanja“ u Mitrovici
Izložba crteža „Presek stanja“ likovnog umetnika Aleksandra Glibetića iz Kraljeva biće otvorena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u sredu, 31. marta 2021. godine u 19 časova.
  • 30.03.2021