Vesti
Kultura

Književni portret Srećka Simića

U okviru „Vidovdanskih svečanosti“, Dom kulture „Gračanica“, će 17. juna 2020. godine sa početkom u 19 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“, predstaviti književni portret Srećka Simića. O književnom stvaralaštvu ovog autora govoriće: prof. dr Dragomir Кostić i Đorđe Jevtić, a program će voditi i stihove kazivati Cvetko Stanojević.
Književni portret Srećka Simića
Književno veče Srećka Simića u Velikom Ropotovu, jun 2019. (Foto TV Puls)

Srećko Simić rođen je u Vrbovcu, 20. 3. 1962. godine. Diplomirani je pravnik, živi i radi u rodnom mestu. Osim književnosti, bavi se i slikarstvom.
 
Do sada je objavio poeziju „Još sam u snu“, Кosovsko Pomoravlje, Beograd 2002. godina, „Smrt je bašta“, „Skupljači pepela“, roman iz 2004.godine, „Veseli musketari“, poezija za decu, roman „ Sklonište za snove“ i druge knjige.
 
„Po mnogo čemu zanimljiv, a po načinu pripovedanja i unutrašnjoj organizaciji inovativan pisac za mlade čitaoce i decu. Uzbudljivost Simićevog pripovedanja nije samo u zanimljivosti događaja koji se opisuju, nego i u veštom doziranju informacija koje se kontrolisano saopštavaju i time do poslednje stranice vežu pažnju čitalaca“, istakao je književnik Ranko Pavlović.Ostale vesti

Gračanica: Od četvrtka ponovo radi bioskop

Nakon šest meseci pauze zbog situacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa, bioskop u Gračanici ponovo počinje sa radom.

  • 29.09.2020
Natalija Utvić pobednica četvrtog ciklusa Likovnih okršaja u “Akvarijusu”
Finalni turnir četvrtog ciklusa Likovnih okršaja, dva puta odlagan zbog pandemije, održan je prethodna dva dana u mitrovičkom PKC „Akvarijus“. Pobedila je, sasvim neočekivano, mada i potpuno zasluženo, Natalija Utvić iz Zubinog Potoka.
  • 19.09.2020
Gračanica: Počinje “Škola filmske magije 6”
Dom kulture "Gračanica"i "Gargantuafilms" iz Beograda organizuju "Školu filmske magije 6". Jedan od predavača, filmski reditelj Danilo Bećković kazao je za RTV Kim da je organizovanje škole dobar način da se pokaže "kako kinematografija i komunikacija funkcionišu u okolnostima kada je nemoguće raditi na uobičajen način".
  • 18.08.2020
Promocija knjige "Ogledi o srpskoj muzici" Dragana Mlađenovića održana je "na daljinu", preko Fejsbuk stranice Doma kulture "Gračanica". O knjizi su govorili autor, te istoričar i umetnički rukovodilac ansambla "Venac" Miloš Cile Mitić.
  • 17.08.2020
“Knjiga je čovekov najbolji prijatelj”
“Svet se menja, ali vrednosti ostaju iste. Knjiga je čovekov najbolji prijatelj, ali prijatelje moramo tražiti i među ljudima. Treba da nadogradimo sebe, jer time nadograđujemo i društvo, a knjiga je tu da nam pomogne”, rekla je za RTV Kim direktorka Narodne biblioteke u Gračanici Brankica Kostić.
  • 11.08.2020
„Pečat hercega Šćepana“ Živojinu Rakočeviću
Upravni odbor kulturne manifestacije „Trg od ćirilice“ jednoglasno je donеo odluku da ovogodišnji „Pečat hercega Šćepana“ pripadne Živojinu Rakočeviću, knjiženiku i novinaru, pesniku i nacionalnom pregaocu iz Gračanice.
  • 11.08.2020