Vesti
Kultura

Književni klub “Kosovski božur” raspisao literarni i likovni konkurs

Povodom Vidovdana predstojećeg, novoosnovani književni klub „Kosovski božur“ iz Kosovske Vitine, raspisao je međunarodni literarni i likovni konkurs na temu stihova pesme “Samo da rata ne bude” kantautora Đorđa Balaševića.
Književni klub “Kosovski božur” raspisao literarni i likovni konkurs
Ilustracija (iStock)

Radovi mogu biti literarnog karaktera u formi poezije, proze, eseja ili likovnog – crteži i karikature. Pravo učešća imaju stariji od 30 godina. Uslov je da materijal sa kojim autor konkuriše, nije objavljen nigde do trenutka konkurisanja.

Radove koji budu pristigli, ocenjivaće žiri u kome su urednik portala pravoslavie.ru Ignjatije Šestakov, pisci Tatjana Poterjahin i Miroslav Aleksić, ikonopisac i freskopisac Lela Stevanović i kulturni poslenik Ratko Stoiljković.

Sponzori takmičenja su privrednici iz Beograda i Novog Sada.

Rok za slanje radova je 06. jun.

Radove možete slati u vord ili pdf formatu na imejl adresu knjizevniklubkosovskibozur@gmail.com ili posredstvom Instagrama, nakon čega će biti organizovano takmičenje na instagram storiju u vidu ankete. Proglašenje pobednika i dodela Blagodarnica, održaće se na Vidovdan 28. juna.

Prikupljeni radovi biće objavljeni u časopisu i na zvaničnom instagram profilu i sajtu.Ostale vesti

Gračanica: Letnji bioskop na otvorenom

Dom kulture Gračanica organizuje Filmsko leto za mlade prikazivanjem filmova na otvorenom. 

  • 14.08.2022
Generacija 5 i Inspektor Blaža u Leposaviću
Centar za kulturu "Sava Dečanac" iz Leposavića organizuje Rok festival u ovom gradiću na severu Kosova.
  • 11.08.2022
Povratak nosi seme nade
Tešku letnju omorinu i tišinu metohijskog sela Osojana, proteklih nekoliko dana, prekinuli su gosti i Sabor posvećen mitropolitu Amfilohiju. 
  • 10.08.2022
DokuFest: Misija OEBS-a predstavila dokumentarce o ljudskim pravima
U okviru Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma DokuFest koji se održava u Prizrenu, Misija OEBS-a na Kosovu je sinoć predstavila pet kratkih dokumentarnih filmova o ljudskim pravima i demokratskim vrednostima.
  • 10.08.2022
Draganac: Završena mala letnja škola
Pri manastiru Draganac, jedinom živom manastiru u Kosovskom Pomoravlju, nedavno je održana prva Novobrdska mala letnja škola „Dragana Hrebeljanović“.
  • 10.08.2022
Vladika Teodosije: Ne prodajte nasleđenu dedovinu na KiM

Povodom godišnjice najvećeg i najuspešnijeg povratka Srba na Kosovo i Metohiju, nakon proterivanja 1999. godine, u Osojanu je održan drugi po redu "Đedov sabor" posvećen mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

  • 07.08.2022