Vesti
Kultura

KM: Potpisan ugovor o saradnji NPP-a i Fakulteta umetnosti

U Rektoratu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici direktor Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) Predrag Radonjić i dekan Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici Ester Milentijević potptisali su juče ugovor o saradnji ove dve institucije.
KM: Potpisan ugovor o saradnji NPP-a i Fakulteta umetnosti
Predrag Radonjić, Zdravko Vitošević i Ester Milentijević (Foto NPP)

Ugovorom potpisanim u prisusustvu rektora prof. dr Zdravka Vitoševića čelnici pozorišta i fakulteta obavezali su se na saradnju u sprovođenju zajedničkih projekata u kojima će učestvovati studenti prištinskog univerziteta i zaposleni u ove dve institucije.

„Juče smo potpisali sa Fakultetom umetnosti u Kosovskoj Mitrovici ugovor o saradnji, kojim se predviđa naš zajednički rad na određenim projektima već u 2022. godini. Mislim da je ugovor vrlo značajan za obe institucije i da će pomoći u boljem radu Narodnog pozorišta u Prištini ali i svakako uključivanje u naš rad studenata i proferosa sa Falulteta umetnosti. To je svakako čin dobre volje, i nadam se da će kao i u slučaju naših drugih protokola i memoranduma o saradnji sa drugim institucijama i ovaj uroditi plodom, i da neće ostati samo spisak dobrih želja“, rekao je Radonjić u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Vitošević i Milentijević su takođe istakli značaj zajedničkog rada u unapređivanju razvoja srpske kulture i obrazovanja na Kosovu i Metohiji.Ostale vesti

Tamari Denić Studentski Oskar za film ’’Istina’’
Rediteljka iz Berlina Tamara Denić jedna je od dobitnica ovogodišnjeg Studentskog Oskara. Nagrada joj je pripala za kratki film "Istina" čija su mesta radnje Beograd i Hamburg.
  • 18.09.2023
YU grupa na ’’Rok festu’’ 22. septembra u Leposaviću
Tradicionalna muzička manifestacija “Rok fest”, biće održana 22. septembra na platou Centra za kulturu “Sava Dečanac” u Leposaviću kada će nastupiti i YU grupa.
  • 18.09.2023
Školski čas kulture govora i monodrama ’’Miloš Obrenović’’ u Lapljem Selu
Udruženje za razvoj i unapređivanje kulture javnog govora „Izražajnost“ iz Beograda i Dom kulture „Gračanica“ za učenike OŠ “Miladin Mitić” iz Lapljeg Sela i Gimnazije organizuju radionicu o unapređenja kulture javnog govora i izvođenje monodrame “Miloš Obrenović”.
  • 17.09.2023
Tribina i izložba fotografija i razglednica „Uroševac hram i grad“
Povodom devedeset godina od osvećenja crkve u Uroševcu posvećene Svetom Caru Urošu (Nemanjiću) Dom kulture „Gračanica“, Arhiv Кosova i Metohije, Galerija umetnosti Priština i Eparhija raško-prizrenska organizuju tribinu i izložbu fotografija i razglednica „Uroševac hram i grad“. 
  • 08.09.2023
Gračanica: Audicija za predstavu „Pepeljuga u zemlji čuda“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija glume Doma kulture „Gračanica“ u nedelju 10. septembra 2023. godine od 13 časova organizuje audiciju za predstavu „Pepeljuga u zemlji čuda“.
  • 06.09.2023
Jovanu Zafiroviću nagrada ’’Poenta’’ za knjigu ’’Glavom kroz stid’’
Aforističar Jovan Zafirović je dobitnik ovogodišnje nagrade „Poenta“ koja se tradicionalno dodeljuje mladom autoru u okviru Novosadskog festivala knjige. Zafirović je nagrađen za knjigu „Glavom kroz stid“ koju su 2022. godine objavili mitrovački Privatni kulturni centar (PKC) „Akvarijus“ i Društvo književnika КiM.
  • 01.09.2023