Vesti
Kultura

KM: Potpisan ugovor o saradnji NPP-a i Fakulteta umetnosti

U Rektoratu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici direktor Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) Predrag Radonjić i dekan Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici Ester Milentijević potptisali su juče ugovor o saradnji ove dve institucije.
KM: Potpisan ugovor o saradnji NPP-a i Fakulteta umetnosti
Predrag Radonjić, Zdravko Vitošević i Ester Milentijević (Foto NPP)

Ugovorom potpisanim u prisusustvu rektora prof. dr Zdravka Vitoševića čelnici pozorišta i fakulteta obavezali su se na saradnju u sprovođenju zajedničkih projekata u kojima će učestvovati studenti prištinskog univerziteta i zaposleni u ove dve institucije.

„Juče smo potpisali sa Fakultetom umetnosti u Kosovskoj Mitrovici ugovor o saradnji, kojim se predviđa naš zajednički rad na određenim projektima već u 2022. godini. Mislim da je ugovor vrlo značajan za obe institucije i da će pomoći u boljem radu Narodnog pozorišta u Prištini ali i svakako uključivanje u naš rad studenata i proferosa sa Falulteta umetnosti. To je svakako čin dobre volje, i nadam se da će kao i u slučaju naših drugih protokola i memoranduma o saradnji sa drugim institucijama i ovaj uroditi plodom, i da neće ostati samo spisak dobrih želja“, rekao je Radonjić u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Vitošević i Milentijević su takođe istakli značaj zajedničkog rada u unapređivanju razvoja srpske kulture i obrazovanja na Kosovu i Metohiji.Ostale vesti

Večeras počinje “Grafest”
Deseti Međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi "Grafest" počinje večeras i trajaće do 1. decembra. Pored Doma kulture „Gračanica“ festival će se održati i u PKC „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici. 
  • 29.11.2021
U ponedeljak počinje
Deseti Međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi "Grafest" održaće se od 29. novembra do 1. decembra 2021. godine u Domu kulture „Gračanica“ koji je i organizator festivala. Pored Doma kulture „Gračanica“ festival će se održati i u Kosovskoj Mitrovici u PKC „Akvarijus“. Svečano otvaranje festivala je 29. 11. 2021. u 20 časova.
  • 27.11.2021
Mila Mihajlović svojim stihovima ostavlja
Zbirka pesama "Večni trag" mlade pesnikinje Mile Mihajlović promovisana je večeras u Gračanici.
  • 26.11.2021
Bista čuvenom svešteniku Milivoju Miletiću čeka svoj postament u Goraždevcu
Vajar Dragan Radenović, poreklom iz Dobrog Dola u okolini Goraždevca, izvajao je bistu čuvenog goraždevačkog sveštenika i prosvetnog predvodnika ovog kraja. Bista čeka da se odredi mesto i uradi postament kako bi bila postavljena.
  • 25.11.2021
“Carski glasovi” odjekivali Gračanicom
U Domu kulture u Gračanici održan je drugi Festival izvornih pesama u čast Jordana Nikolića i Mare Đorđević pod nazivom “Carski glasovi“.
  • 23.11.2021
’’Antigona’’ na turneji u Crnoj Gori
Narodno pozorište u Prištini (NPP) i Narodno pozorište Timočke krajine "Zoran Radmilović" kreću na malu crnogorsku turneju sa predstavom „Antigona“ koja će najpre biti izvedena u Nikšiću 26. novembra, a potom, dan za danom, i u Herceg Novom, odnosno Kotoru.
  • 23.11.2021