Vesti
Kultura

“Kiler Džo” u Kosovskoj Kamenici

Posle 17 godina, Narodno pozorište iz Prištine, sa stalnim sedištem u Gračanici, odigralo je sinoć u Kosovskoj Kamenici predstavu „Kiler Džo“.
“Kiler Džo” u Kosovskoj Kamenici
Deo sa predstave ''Kiler Džo'' (Foto arhiva Kim)

Poslednji put je Prištinsko narodno pozorište gostovalo u Kosovskoj Kamenici 1998. godine, sa predstavom „Revizor“, u režiji Velje Ilića.

Predstava „Kiler Džo“ koja je juče odigrana pred tri stotine gledalaca ispraćena je burnim aplauzom.

Nakon predstave, glumci i publika su uobičajeno razmenili iskustva i poželeli da se opet vide.

U predstavi „Kiler Džo“ igrali su Bojan Stojčetović, Milena Jakšić, Bora Nenić, Aleksandra Cucić i Vladimir Jocović.Ostale vesti

Uljarević: Kosovo je hodočašće za Srbe
’’Kosovo je neka vrsta hodoščašća za Srbe odakle god oni dolazili, posebno za Srbe iz Crne Gore koji imaju taj Njegošev zavet u nekoj svojoj podsvesti i koji doživljavaju Kosovo na specijalan način’’, istakao je na promociji svoje zbirke poezije „Suteren” mladi pesnik Mato Uljarević u Domu kulture u Gračanici.
  • 08.06.2023
Gračanica: Promocija knjige „Suteren“ Mata Uljarevića

U okviru Vidovdanskih svečanosti Dom kulture „Gračanica“ organizuje promociju knjige dobitnika nagrade „Novica Tadić“, Mata Uljarevića „Suteren“, u sredu 7. juna 2023. sa početkom u 20 časova.

  • 06.06.2023
Vidovdanske svečanosti otvorene izložbom „U slavu svetlosti“
Izložbom „U slavu svetlosti - jedan izbor iz kolekcije Galerije Matice srpske’’ iz Novog Sada otvorene su 33. Vidovdanske svečanosti. U Domu kulture u Gračanici ujedno je potpisan protokol o saradnji između Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, Doma kulture „Gračanica’’ i Galerije umetnosti Priština i otvorena 25. likovna kolonija „Vidovdan 2023“.
  • 05.06.2023
Dečija smotra folklora u Arhangelima: Deco čuvajte ono što su naši preci ostavili
U porti manastira Svetih Arhangela kod Prizrena u okviru Vidovdanskih svečanosti održava se dečija smotra folklora pod nazivom ,,U susret Vidovdanu“ kojom počinju Vidovdanske svečanosti 2023. godine.
  • 04.06.2023
Novi Sad: Promocija knjige Žarka Milenkovića
U čitaonici Gradske biblioteke Novi Sad održana je promocija zbirke pesama "Svakodnevno ubijanje života" kosovsko-metohijskog pesnika Žarka Milenkovića.
  • 03.06.2023
Živojinu Rakočeviću uručen Gran pri festivala poezije u Inđiji
U Inđiji je svečano uručena Gran pri nagrada međunarodng festivala poezije koji se održava u ovom gradu. Glavna nagrada pripala je književniku sa Kosova Živojinu Rakočeviću.
  • 02.06.2023