Vesti
Kultura

"Jedini put" izveden u Trebinju

Sinoć je u Kulturnom centru Trebinje na zatvaranju 64. festivala festivala, amaterskih pozorišta, u čast nagrađenih, izvedena multimedijalna predstava "Jedini put" u režiji Jasmine Stojiljković, a u produkciji Doma kulture "Gračanica".

Detalj iz predstave (Foto Dom kulture "Gračanica")

Kako je saopšteno iz Doma kulture, pozorišni prikaz "Jedini put" po tekstu Aleksandra Gudžića, Živojina Rakočevića i Jasmine Stojiljković, koji kroz igru, dramske segmente, muziku, fotografiju, dočarava početak, Albansku golgotu i oslobođenje u Prvom svetskom ratu na Kosovu i Metohiji i Hercegovini, zainteresovao je i izmamio gromoglasne aplauze trebinjske publike.

"Želeli smo da u Trebinje dođemo sa nešto izmenjenom verzijom one predstave koju smo igrali povodom stogodišnjice od završetka Velikog rata, pa smo u scenski prikaz uveli i hercegovački kraj, ali i nove koreografije koje izvode studenti Fakulteta umetnosti iz Kosovske Mitrovice. Sudeći prema reakcijama publike to smo i uspeli", istakla je Stojiljkovićeva.

Predstava "Jedini put" večeras će se igrati na Divčibarama.Ostale vesti

Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
  • 20.03.2023
Jovan Zafirović: Aforizam je moj stav
Zbirka aforizama "Glavom kroz stid" mladog satiričara iz Kosovskog Pomoravlja Jovana Zafirovića je predstavljena večeras publici u Domu kulture "Gračanica".
  • 15.03.2023
Promocija knjige aforizama Jovana Zafirovića večeras u Gračanici
Knjiga aforizama „Glavom kroz stid“ autora Jovana Zafirovića, biće predstavljena gračaničkoj publici u Domu kulture večeras u 19.00 časova.  U programu, pored autora, učestvuju Ivana Vanovac, Aleksandar Dunđerin i Žarko Milenković.
  • 15.03.2023
„Nedelja Kosova i Metohije“ u Matici srpskoj
Matica srpska, najstarija srpska književna, kulturna i naučna institucija, organizuje „Nedelje Kosova i Metohije“ od 20 do 24. marta 2023. godine u Novom Sadu.
  • 15.03.2023
Koncert “Metohijska pojanja” održan u Mitrovačkom dvoru
Koncert „Metohijska pojanja“ autora Svetislava Božiča održan je sinoć u Mitrovačkom dvoru u okviru manifestacije „U susret jubileju“ kojom Fakultet umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ove godine obeležava 50 godina svog postojanja i rada.
  • 08.03.2023
Festival ženskog stvaralaštva od 7. do 10. marta u PKC
Festival ženskog stvaralaštva (FEŽES) 2023. počinje sutra u 18 sati i 30 minuta otvaranjem izložbe dečjih radova, koje potpisuju polaznici "Malog ateljea" i "Likovnog ateljea".
  • 06.03.2023