Vesti
Kultura

"Jedini put" izveden u Trebinju

Sinoć je u Kulturnom centru Trebinje na zatvaranju 64. festivala festivala, amaterskih pozorišta, u čast nagrađenih, izvedena multimedijalna predstava "Jedini put" u režiji Jasmine Stojiljković, a u produkciji Doma kulture "Gračanica".

Detalj iz predstave (Foto Dom kulture "Gračanica")

Kako je saopšteno iz Doma kulture, pozorišni prikaz "Jedini put" po tekstu Aleksandra Gudžića, Živojina Rakočevića i Jasmine Stojiljković, koji kroz igru, dramske segmente, muziku, fotografiju, dočarava početak, Albansku golgotu i oslobođenje u Prvom svetskom ratu na Kosovu i Metohiji i Hercegovini, zainteresovao je i izmamio gromoglasne aplauze trebinjske publike.

"Želeli smo da u Trebinje dođemo sa nešto izmenjenom verzijom one predstave koju smo igrali povodom stogodišnjice od završetka Velikog rata, pa smo u scenski prikaz uveli i hercegovački kraj, ali i nove koreografije koje izvode studenti Fakulteta umetnosti iz Kosovske Mitrovice. Sudeći prema reakcijama publike to smo i uspeli", istakla je Stojiljkovićeva.

Predstava "Jedini put" večeras će se igrati na Divčibarama.Ostale vesti

Kosovska rediteljka dobila dve nagrade u Veneciji
Kosovska rediteljka Kaltrina Krasnići, dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Veneciji za najbolju režiju za film "Letnji snovi o moru" koja se dodeljuje autorima mlađim od 40 godina, a film je dobio nagradu "Edipo Re".
  • 12.09.2021
Kosovski kandidat za Oskara film
Film "Košnica" Bljerte Bašoli, inače trostrukog pobednika "Sandens festivala" (Juta, SAD), Kosovo je predložilo za svog zvaničnog kandidata za Oskara.
  • 09.09.2021

Promocija knjige „Književni džem sešn“ novinarke Ivane Vanovac održana je sinoć u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

  • 09.09.2021
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac „Кnjiževni džem sešn“ biće održana u sredu, 8. septembra u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, u 18:30.
  • 07.09.2021
Audicija za glumce u lutkarskoj predstavi
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ organizuje audiciju za lutkarsku predstavu „Misterija nestalog jajeta“ u subotu 4. septembra 2021. godine u 13 časova u Domu kulture „Gračanica“.
  • 02.09.2021
Otkazano finalno veče festivala „Medimus“

Usled pogoršane epidemijske situacije na Kosovu, drugo finalno veče festivala srednjevekovne muzike „Medimus“ je otkazano.

  • 29.08.2021