Vesti
Kultura

Izvođači iz devet gradova na 55. Manifestaciji “Akordi Leška”

Kulturna manifestacija “Akordi Leška” održava se punih 55 godina i okuplja vokalne soliste koji nastupaju u revijalnom i takmičarskom delu programa boreći se za prvi glas ovog prestižnog i tradicionalnog takmičenja.
Izvođači iz devet gradova na 55. Manifestaciji “Akordi Leška”
Akordi Leška (Foto Radio Mitrovica sever)

Ove godine će nastupiti devet izvođača, a program je osmišljen da se svi posetioci uz nastupe poznatih pevača i kvalitetnog programa dobro zabave. Program počinje u 21 sat na platou ispred OŠ ”Stana Bačanin” u Lešku, potvrdio je ispred organizatora, direktor Centra za kulturu “Sava Dečanac” Gojko Milivojević.

“Ove godine po pedeset peti put, takmičiće se pevači amateri iz devet opština koje leže na reci Ibar od Rožaja do Kraljeva i to predstavnici gradova Rožaj, Tutin, Novi Pazar, Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić, Raška i Kraljevo. Učesnici će se i ove godine boriti za prestižnu nagradu “Prvi glas Ibarske doline”. Manifestaciju će pratiti orkestar Miloša Rosića a specijalni gosti biće Danica Crnogorčević i Rifat Ramović iz Tutina, pobednik serijala “Nikad nije kasno”, rekao je Milivojević.

Manifestaciju “Akordi Leška” ove godine su podržali opština Leposavić i brojni sponzori a organizator je Centar za kulturu “Sava Dečanac”Ostale vesti

Gračanica: Letnji bioskop na otvorenom

Dom kulture Gračanica organizuje Filmsko leto za mlade prikazivanjem filmova na otvorenom. 

  • 14.08.2022
Generacija 5 i Inspektor Blaža u Leposaviću
Centar za kulturu "Sava Dečanac" iz Leposavića organizuje Rok festival u ovom gradiću na severu Kosova.
  • 11.08.2022
Povratak nosi seme nade
Tešku letnju omorinu i tišinu metohijskog sela Osojana, proteklih nekoliko dana, prekinuli su gosti i Sabor posvećen mitropolitu Amfilohiju. 
  • 10.08.2022
DokuFest: Misija OEBS-a predstavila dokumentarce o ljudskim pravima
U okviru Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma DokuFest koji se održava u Prizrenu, Misija OEBS-a na Kosovu je sinoć predstavila pet kratkih dokumentarnih filmova o ljudskim pravima i demokratskim vrednostima.
  • 10.08.2022
Draganac: Završena mala letnja škola
Pri manastiru Draganac, jedinom živom manastiru u Kosovskom Pomoravlju, nedavno je održana prva Novobrdska mala letnja škola „Dragana Hrebeljanović“.
  • 10.08.2022
Vladika Teodosije: Ne prodajte nasleđenu dedovinu na KiM

Povodom godišnjice najvećeg i najuspešnijeg povratka Srba na Kosovo i Metohiju, nakon proterivanja 1999. godine, u Osojanu je održan drugi po redu "Đedov sabor" posvećen mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

  • 07.08.2022