Vesti
Kultura

Izložba slika "Jesen u Prizrenu" preko Fejsbuka

Zbog epidemije koronavirusa Dom kulture Gračanica je sačinio program kulturnih sadržaja za pet dana u nedelji pod nazivom "Kultura u doba Korone". Današnjii dan posvećen je virtuelnoj slikarskoj izložbi.
Izložba slika
Ilustracija (Foto Kim)

Povodom uvođenja vandrednog stanja i ograničenog kretanja Dom kulture Gračanica je svim zainteresovanima omogućio da putem njihove Fejsbuk stranice pogledaju izložbu slika "Jesen u Prizrenu".

"Peta Likovna kolonija `Jesen u Prizrenu` je umetnički i stvaralački odgovor na martovski Pogrom 2004. godine. Ona pripada retkim manifestacijama koje na takav način, na mestima sukoba i razaranja svedoče umetnost i obnovu života. Umetnici iz Srbije i Crne Gore koji sedam dana stvaraju u kompleksu Manastira Svetih Arhangela kod Prizrena, suočeni su sa posledicama razaranja i obnove, monaškim načinom života i sopstvenim doživljajem nasleđenog i kreativnog. Iz Arhangela, kao iz svog umetničkog središta, slikari proučavaju, mnogi po prvi put vide, Bogorodicu Ljevišku, crkvu Svetog Đorđa, crkvu Svetog Spasa, Prizrensku bogosloviju, zatim Manastir Visoki Dečani, Pećku patrijaršiju, Manastir Gračanicu", poručio je direktor likovne Galerije Nebojša Jevtić.

Izložbu čini 14 slika. Na koloniji su učestvovali: Miroslav Živković, Milijana Vujović, Svetislav Slavković Kajzer, Goran Jovanović, Svetislav Ludoški, Biljana Novković i Mirjana Novković.Ostale vesti

Kulturni program putem Fejsbuka
Dom kulture „Gračanica“ je za četvrtu nedelju koliko već traje ograničeno kretanje i vanredno stanje izazvano epidemijom virusa Кorona pripremio raznovrsni program koji se može pratiti online.
  • 05.04.2020
Filmski dan Doma kulture na internetu
Dom kulture za danas preporučuje filmski program na internetu i poziva gledaoce da prate filmski festival "Moj off" i pogledaju neke od najnovijih i najprestižnijih naslova svetske kinematografije koji su obeležili festivalsku scenu.
  • 02.04.2020
Večeras predstava „Nasmejani snovi“
Dom kulture „Gračanica“ je danas za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice pripremio dečju predstavu „Nasmejani snovi“ po tekstu, scenariju i režiji Boška Boškova u sklopu kulturnog programa “Kultura u doba Korone”.
  • 01.04.2020
Dom kulture "Gračanica" nastavlja da priprema događaje u okviru programa "Kultura u doba Korone" koje deli sa posetiocima njihove Fejsbuk i Instagram stranice. Da su ljudi zainteresovani za sadržaj koji im ova kulturna ustanova nudi, pokazuje podatak da je protekle nedelje njihova stranica imala 10.000 pregleda.
  • 30.03.2020
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
  • 29.03.2020
Večeras razgovor sa pesnikom Gojkom Božovićem
Za sve ljubitelje književnosti, Dom kulture Gračanica za petak je pripremio književno-tribinski program, u 18 časova održaće se onlajn razgovor sa pesnikom, književnim kritičarem, esejistom i izdavačem Gojkom Božovićem iz Beograda.
  • 27.03.2020