Vesti
Kultura

Humanitarna predstava za lečenje malog Vukana

Pozorišna predstava "Mirsterija nestalog jajeta" Amaterskog pozorišta "Janićije Popović" i Doma kulture "Gračanica" ponovo će se igrati za malog VUkana iz Vranja kome je neophodno lečenje.
Humanitarna predstava za lečenje malog Vukana
Detalj iz predstave (Foto Kim)

Dom kulture i amatersko pozorište pridružili su se akciji „Da Vukan pobedi SMA!“, pa će mladi glumci ponovo izvesti predstavu „Misterija nestalog jajeta“ za pomoć sedmomesečnom Vukanu Stoiljkoviću. Njemu je dijagnostikovana Spinalna mišićna atrofija (SMA) za čije lečenje je potrebno 2 miliona evra.

Predstava „Misterija nestalog jajeta“ je duhovita, dinamična priča o nespretnom i pomalo čudnom detektivu Hariju i njegovoj dobrodušnoj i brižnoj sekretarici Matildi koji jednog dana u prašumi nalaze ostavljeno jaje i kreću u potragu za počiniocem (lopovom) koji je ukrao jaje kao i za majkom koja brine zato što su joj jaja ukradena. Usput sreću zanimljive životinje: papagaja Gala, flaminga Ružu, štrausa Bruna, krokodila Кodija i ostale. Predstava govori i o prijateljstvu, majčinskoj ljubavi i uzajamnoj brizi.

Uloge:
Hari Džonson, privatni detektiv – Mateja Dimitrijević
Matilda sekretarica, gorila – Janja Vujović
Mari Кanarinac kanarinac, pomalo luda – Natalija Josifović
Rajka Papagajka, papagaj – Petra Marković/Petar Milenković
Flamingo Rouz, balerina – Helena Dimitrijević
Ma Rabu, domorodac – Anastasija Perić
Brunhild Straus, doktor nauka – Tijana Petrović
Кodil De Nil, ženski krokodil – Helena Popović
Кvočka, brižna majka – Dunja Živić
Animator lutaka – Dimitrije Zdravković

Predstava će biti igrana sutra, u petak 8. aprila. 2022. godine, u terminu od 12 časova u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“

Cena karte: 100 dinara.

Svi koji su u mogućnosti i žele da pomognu malom Vukanu mogu da uplate novac Fondaciji “Budi human” tako što će da pošalju SMS 1239 na 3030 i uplate novac na dinarski račun 160-6000001381533-66 i devizni račun 160600000138150165

 Ostale vesti

Gračanica: Letnji bioskop na otvorenom

Dom kulture Gračanica organizuje Filmsko leto za mlade prikazivanjem filmova na otvorenom. 

  • 14.08.2022
Generacija 5 i Inspektor Blaža u Leposaviću
Centar za kulturu "Sava Dečanac" iz Leposavića organizuje Rok festival u ovom gradiću na severu Kosova.
  • 11.08.2022
Povratak nosi seme nade
Tešku letnju omorinu i tišinu metohijskog sela Osojana, proteklih nekoliko dana, prekinuli su gosti i Sabor posvećen mitropolitu Amfilohiju. 
  • 10.08.2022
DokuFest: Misija OEBS-a predstavila dokumentarce o ljudskim pravima
U okviru Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma DokuFest koji se održava u Prizrenu, Misija OEBS-a na Kosovu je sinoć predstavila pet kratkih dokumentarnih filmova o ljudskim pravima i demokratskim vrednostima.
  • 10.08.2022
Draganac: Završena mala letnja škola
Pri manastiru Draganac, jedinom živom manastiru u Kosovskom Pomoravlju, nedavno je održana prva Novobrdska mala letnja škola „Dragana Hrebeljanović“.
  • 10.08.2022
Vladika Teodosije: Ne prodajte nasleđenu dedovinu na KiM

Povodom godišnjice najvećeg i najuspešnijeg povratka Srba na Kosovo i Metohiju, nakon proterivanja 1999. godine, u Osojanu je održan drugi po redu "Đedov sabor" posvećen mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

  • 07.08.2022