Vesti
Kultura

Humanitarna predstava za lečenje malog Vukana

Pozorišna predstava "Mirsterija nestalog jajeta" Amaterskog pozorišta "Janićije Popović" i Doma kulture "Gračanica" ponovo će se igrati za malog VUkana iz Vranja kome je neophodno lečenje.
Humanitarna predstava za lečenje malog Vukana
Detalj iz predstave (Foto Kim)

Dom kulture i amatersko pozorište pridružili su se akciji „Da Vukan pobedi SMA!“, pa će mladi glumci ponovo izvesti predstavu „Misterija nestalog jajeta“ za pomoć sedmomesečnom Vukanu Stoiljkoviću. Njemu je dijagnostikovana Spinalna mišićna atrofija (SMA) za čije lečenje je potrebno 2 miliona evra.

Predstava „Misterija nestalog jajeta“ je duhovita, dinamična priča o nespretnom i pomalo čudnom detektivu Hariju i njegovoj dobrodušnoj i brižnoj sekretarici Matildi koji jednog dana u prašumi nalaze ostavljeno jaje i kreću u potragu za počiniocem (lopovom) koji je ukrao jaje kao i za majkom koja brine zato što su joj jaja ukradena. Usput sreću zanimljive životinje: papagaja Gala, flaminga Ružu, štrausa Bruna, krokodila Кodija i ostale. Predstava govori i o prijateljstvu, majčinskoj ljubavi i uzajamnoj brizi.

Uloge:
Hari Džonson, privatni detektiv – Mateja Dimitrijević
Matilda sekretarica, gorila – Janja Vujović
Mari Кanarinac kanarinac, pomalo luda – Natalija Josifović
Rajka Papagajka, papagaj – Petra Marković/Petar Milenković
Flamingo Rouz, balerina – Helena Dimitrijević
Ma Rabu, domorodac – Anastasija Perić
Brunhild Straus, doktor nauka – Tijana Petrović
Кodil De Nil, ženski krokodil – Helena Popović
Кvočka, brižna majka – Dunja Živić
Animator lutaka – Dimitrije Zdravković

Predstava će biti igrana sutra, u petak 8. aprila. 2022. godine, u terminu od 12 časova u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“

Cena karte: 100 dinara.

Svi koji su u mogućnosti i žele da pomognu malom Vukanu mogu da uplate novac Fondaciji “Budi human” tako što će da pošalju SMS 1239 na 3030 i uplate novac na dinarski račun 160-6000001381533-66 i devizni račun 160600000138150165

 Ostale vesti

„Kasica prasica“ u Gračanici: Komedija ko komedija, čudesna
U Domu kulture „Gračanica“ premijerno je izvedena komedija-vodvilja Ežena Labiša „Kasica-prasica“, u prevodu Danila Kiša, a u režiji Ksenije Krnajski. Komad star više od jednog veka akutuelan je i danas.
  • 23.03.2023
Brankica Damjanović u Kosovskoj Mitrovici: Ipak sve ima smisla

Sve književne večeri su posebne, ali kada dođete u svoj zavičaj, onda srce malo jače zaigra, rekla je književnica i novinarka Brankica Damjanović, predstavljajući svoje književno stvaralaštvo u prepunoj sali Mitrovačkog dvora.

  • 21.03.2023
’’Kasica prasica’’ premijerno u Gračanici: Život kao groteska

Premijera predstave "Kasica prasica" Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) u režiji Ksenije Krnajski, koja je rađena po tekstu Ežena Labiša, biće izvedena sutra (sreda, 22. mart) u Domu kulture "Gračanica" sa početkom u 20.00 časova.

  • 21.03.2023
Večeras u Mitrovačkom dvoru književno veče sa Brankicom Damjanović

Književno veče sa Brankicom Damjanović biće održano danas u Mitrovačkom dvoru sa početkom u 18 časova.

  • 21.03.2023
Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
  • 20.03.2023
Jovan Zafirović: Aforizam je moj stav
Zbirka aforizama "Glavom kroz stid" mladog satiričara iz Kosovskog Pomoravlja Jovana Zafirovića je predstavljena večeras publici u Domu kulture "Gračanica".
  • 15.03.2023