Gračanica: “Ženidba“ u sedamdesetoj

Povodom jubileja Prištinskog pozorišta, u prepunoj sali gračaničkog Doma kulture sinoć je premijerno izvedena predstava Gogoljeva “Ženidba“ u režiji Milana Karadžića. Publika je predstavu ispratila ovacijama.

Podeli ovaj članak sa:
  • Detalj iz predstave (Foto Kim)

Komad "Ženidba" Nikolaja Vasiljeviča Gogolja govori o društvenim anomalijama svog vremena, licemerju, želji za statusom i robovanju normama građanskog života, kazao je reditelj Milan Karadžić.

"Jako sam zadovoljan, jer je predstava uspela da se dopadne publici, a to je moj osnovni motiv. To je dobra komedija, jednog velikog svetskog pisca Gogolja, koja ima fantastičan humor, a koji je danas jednako aktuelan, kao pre 200 godina. Nešto što je opšte ljudsko i čovečansko u svim svojim elementima, i društvenog angažmana i svih tih društvenih anomalija koje Gogolj ismejava u svom komadu. Ima i finih, psiholoških nijansi kod likova koje daju snagu i pečat genijalnog pisca", kazao je Karadžić.

Postavku "Ženidbe" u izvođenju NPP čine: Jelena Orlović, Milena Jakšić, Anika Grujić, Milan Vasić, Igor Damjanović, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Branko Babović i Tamara Tomanović.

Glavni akteri u ovoj predstavi Jelena Orlović i Milan Vasić izrazili su zadovoljstvo što je premijera bila izvedena na obeležavanju 70 godina postojanja ovog pozorišta.

"Uzbuđena sam jer sam imala veliku odgovornost i trebala sam da opravdam poverenje svojih kolega. Stajati sa ovim ljudima na sceni je zaista zadovoljstvo i ovo je divan ansambl", kazala je glumica Jelena Orlović.

"Drago mi je što smo napravili ovu predstavu zato što je kvalitetna i može umetnost da se sagleda u njoj. Ono što je bitno jeste da se publici jako dopada. Mislim da će ova predstava imati dug život", rekao je glumac Milan Vasić.

Nakon premijere, publika nije krila oduševljenje i gromoglasnim aplauzom je pozdravila glumce. Smeh prisutnih se mogao čuti gotovo tokom cele predstave.

"Predstava je zaista izvanredna. Jedna od najboljih predstava ovog pozorišta otkako su se vratili na Kosovo i Metohiju. Bila je vrhunska gluma svih aktera, odnosno svih glumaca, od epizodne pa do glavne uloge. Sve su to studiozno razrađene uloge i svako od njih je pokazao vrhunsko umeće", kazao je Đorđe Jevtić.

"Svečana akademija i premijera predstave vratile su mi uspomene na Prištnu. Zaista predivno", rekla je Radmila Todić Vulićević.

Prva repriza "Ženidbe" biće izvedena 9. oktobra u Šilovu, pa zatim 11. i 12. oktobra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, koje je ujedno i koproducent ove predstave.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane