Vesti
Kultura

Gračanica: U subotu premijera predstave "Veselo povrće"

Polaznici Škole glume Narodnog pozorišta u Prištini, u subotu, 23. oktobra u 13 sati će premijerno u Domu kulture “Gračanica” izvesti komediju "Veselo povrće".

Gračanica: U subotu premijera predstave
Glumci i rediteljka predstave (Foto NPP)

“Veselo povrće” je dečja komedija u kojoj se kroz likove povrća publika upoznaje sa njihovim značajem za pravilan rast i razvoj dece. "Veselo povrće" je realizovano u saradnji Narodnog pozorišta u Prištini sa Domom kulture "Gračanica".

 

 

Glumica i rediteljka NPP-a Radmila Кnežević kaže da su nakon stečenih osnovnih znanja o glumi, deca spremna da otpočnu pripremu predstave.

Uz minimalnu scenografiju i akcenat stavljen na glumu najmlađih, uz šarene kostime, veselu muziku, koreografiju i scenski govor, deca će kroz "Veselo povrće" pokazati šta su sve naučila u Školi glume.

Za tekst, režiju i scenski pokret u predstavi je zadužena Radmila Кnežević. Scenski govor je uobličila Jasmina Stojiljković, a koreografiju Tamara Tomanović. Muziku i aranžmane songova uradio je Saša Gajić, a kostime je sašila Nadica Jorgić.

Za muziku i svetlo u predstavi zadužen je Milan Tanasković, dok je organizator Ivan Stojković.

 

 Ostale vesti

Vladika Teodosije: Ne prodajte nasleđenu dedovinu na KiM

Povodom godišnjice najvećeg i najuspešnijeg povratka Srba na Kosovo i Metohiju, nakon proterivanja 1999. godine, u Osojanu je održan drugi po redu "Đedov sabor" posvećen mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

  • 07.08.2022
Počeo Sani Hil festival, zvezda večeri Dua Lipa

Muzički festival Sani Hil (Sunny Hill) počeo je sinoć u Prištini. U pitanju je četvrti po redu festival koji organizuje Dukađin Lipa, otac svetske muzičke zvezde Dua Lipe.

  • 05.08.2022
’’Đedov sabor’’ 6. i 7. avgusta u Osojanu
Savez amatera Kosova i Metohije i Dom kulture “Gračanica”, a ove godine im se pridružuje i Kulturni centar “Dragica Žarković” iz Kosovske Mitrovice, organizuju manifestaciju “Đedov sabor” koja se u Osojanu održava 6. i 7. avgusta ove godine. Predsednik Saveza amatera Kosova i Metohije Đorđe Lakušić, gostujući u jutarnjem programu Radija Kosovska Mitrovica rekao je da će i ove godine dati sve od sebe zajedno sa ostalim organizatorima da ova manifestacija protekne po planu.
  • 04.08.2022
Počinje novi Eko art fest
Tokom leta i jeseni na severu Кosova će biti upriličen četvrti po redu Eko art fest. Ovogodišnji festival, čiji je organizator mitrovački "Akvarijus", biće realizovan pod sloganom "Smanji, ponovo upotrebi, recikliraj" (3R’s: Reduce, Reuse, Recycle).
  • 03.08.2022
Scene iz žitija Svetog Marka po prvi put
Ovih dana se u crkvi Svetog Marka u Šilovu privodi kraju nesvakidašnje freskopisanje scena iz Žitija Svetog Apostola Marka, jedinstveno u svetu.
  • 22.07.2022
Izvođači iz devet gradova na 55. Manifestaciji “Akordi Leška”
Kulturna manifestacija “Akordi Leška” održava se punih 55 godina i okuplja vokalne soliste koji nastupaju u revijalnom i takmičarskom delu programa boreći se za prvi glas ovog prestižnog i tradicionalnog takmičenja.
  • 20.07.2022