Vesti
Kultura

Gračanica: U subotu premijera predstave "Veselo povrće"

Polaznici Škole glume Narodnog pozorišta u Prištini, u subotu, 23. oktobra u 13 sati će premijerno u Domu kulture “Gračanica” izvesti komediju "Veselo povrće".

Gračanica: U subotu premijera predstave
Glumci i rediteljka predstave (Foto NPP)

“Veselo povrće” je dečja komedija u kojoj se kroz likove povrća publika upoznaje sa njihovim značajem za pravilan rast i razvoj dece. "Veselo povrće" je realizovano u saradnji Narodnog pozorišta u Prištini sa Domom kulture "Gračanica".

 

 

Glumica i rediteljka NPP-a Radmila Кnežević kaže da su nakon stečenih osnovnih znanja o glumi, deca spremna da otpočnu pripremu predstave.

Uz minimalnu scenografiju i akcenat stavljen na glumu najmlađih, uz šarene kostime, veselu muziku, koreografiju i scenski govor, deca će kroz "Veselo povrće" pokazati šta su sve naučila u Školi glume.

Za tekst, režiju i scenski pokret u predstavi je zadužena Radmila Кnežević. Scenski govor je uobličila Jasmina Stojiljković, a koreografiju Tamara Tomanović. Muziku i aranžmane songova uradio je Saša Gajić, a kostime je sašila Nadica Jorgić.

Za muziku i svetlo u predstavi zadužen je Milan Tanasković, dok je organizator Ivan Stojković.

 

 Ostale vesti

Vojvođanska tambura u kosovskom „Vencu“

Nacionalni Ansambl narodnih igara i pesama „Venac“ planira da u svoj repertoar uvrsti i tamburicu, pa su tim povodom u Gračanicu stigli tamburaški eksperti kako bi zajedno sa članovima ovog ansambla pokrenuli radionicu.

  • 07.12.2021
Četiri prva mesta za balerine iz Gračanice

Balerine iz Baletske škole Doma kulture „Gračanica“ osvojile su prva četiri mesta na Prvom internacionalnom takmičenju u klasičnom i modernom baletu, koje organizuje Srpska asocijacija plesnih organizacija (SAPO).

  • 05.12.2021
Gračanica: Svetlom pisana istorija srpske škole glume
U Domu kulture "Gračanica otvorena" je izložba "Vek i po srpske škole glume” višeg umetničkog saradnika na katedri glume Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu Pavla Lazića koja je organizovana povodom obeležavanja 150 godina od početka institucionalnog dramskog školovanja u Srbiji.
  • 03.12.2021
Sutra počinje radionica

Dom kulture „Gračanica“ organizuje treću dečju književnu radionicu „Čuvam jezik, lepo pišem“, koja će trajati od 03. do 09. decembra. Na radionici će učestvovati učenici osnovnih škola, uzrasta od 10 do 15 godina.

  • 02.12.2021
Večeras premijera filmova
U bioskopu Doma kulture Gračanica večeras će biti premijerno prikazana dva filma - "Gučijevi" i "Enkanto".
  • 02.12.2021
Završen „Grafest“. Prva nagrada reditelju Rastku Šejiću
Dodelom priznanja najboljim autorima dokumentarnih filmova i reportaža završen je jubilarni, deseti po redu, Međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi "Grafest". Prva nagrada pripala je Rastku Šejiću iz Beograda za dokumentarni film „Na veslu priča: Pozdrav pesniku“. Drugo mesto na festivalu osvojila je Radmila Vulićević, a treće Ana Marković.
  • 01.12.2021