Gračanica: Svetski dan pozorišta za decu

Povodom Svetskog dana pozorišta za decu u Domu kulture u Gračanici će danas biti prikazan dokumentarni film “Isoland” autorke Nikoline Spasić. Projekciju filma će pratiti tribina „Glumac u Pozorištu za decu“.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dom kulture u Gračanici (Foto Kim)

Film “Isoland” prati igranje predstave „Кad porastem biću“, koju su glumci Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu septembra 2018. godine izveli za mališane Osojana, Suvog Dola i Starog Gracka, a nastao je kao deo projekta „Pozorište za sve“.

Projekciju filma prati tribina „Glumac u pozorištu za decu“.

Na tribini će biti reči o izboru tema za predstave za decu, o deci kao publici, problemima predstava koje su namenjene deci da li su dovoljno zastupljene, posebno na Кosovu i Metohiji. Učesnici tribine govoriće i o filmu.

Učesnici tribine su glumica Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Nikolina Spasić i glumac i asistent na predmetu gluma na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu Milan Novaković.

Projekcija filma i tribina će biti održane danas 19. marta 2019. godine u 19 časova, ulaz je besplatan.

Ostale vesti

 • „Sirano“ spreman za publiku u Gračanici

  „Sirano“ spreman za publiku u Gračanici

  U novoj godini nova predstava Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici. Najmlađa publika na centralnom Kosovu će u sredu uveče imati priliku da pogleda adaptaciju Rostanovog komada „Sirano de Beržerak“ prema tekstu i dramatizaciji Igora Bojovića, u režiji Nenada Todorovića.

 • Jedinstvo: Obeležena šezdeseta godišnjica časopisa “Stremljenja”

  Jedinstvo: Obeležena šezdeseta godišnjica časopisa “Stremljenja”

  Šezdeset godina prvog srpskog književnog časopisa na Кosovu “Stremljenja”, koji je predstavljen u kripti crkve Sveti Marko, obeležilo je nezaboravno vreme stvaranja i sazrevanja nove srpske književnosti na kosovskom podneblju, ali i rađanje i afirmaciju mladih talentovanih stvaralaca, rekla je glavna urednica Jedinstva Rada Кomazec.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane